Újra pont nélkül maradt a DPASE

2020. augusztus 9. (vasárnap) 20:08 - spigott

Az első félidőben a pontossággal, a másodikban a hatékonysággal volt komoly problémája a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának az ESMTK elleni hazai bajnokin.

A Szekszárd elleni 2-1-es vereség után ezúttal hazai pályán lépett pályára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely vasárnap este fél hattól az ESMTK gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. Lőrincz Emil tanítványai a javítás reményében vágtak neki az összecsapásnak, ám hiába kezdtek nagy lendülettel, ez nem tartott sokáig, s a tizedik perctől átvette az irányítást a vendégcsapat.

A fővárosiak letámadása nem nagyon ízlett a mieinknek, akik csak nehezen tudták kihozni a játékszert térfelükről, ráadásul egy csúnya szabálytalanság után Tóth Ákos megsérült, így rövid időre tíz főre fogyatkozott a DPASE. A pillanatnyi emberelőnyt azonnal ki is használták a vendégek, akik a 21. percben szögletet harcoltak ki, s mivel a beívelést Boda senkitől sem zavartatva tudta a hazai kapuba csúsztatni, így meg is szerezte a vezetést az ellenfél (0-1). A folytatásban is nagyon pontatlanul játszottak a házigazdák, rengeteg volt a bosszantó átadási hiba, így a visszahúzódó fővárosiak ellen nem is nagyon tudtak helyzetbe kerülni Szepessyék. Egészen a félidő hajrájáig, mikor egy közeli fejesből veszélyeztetett a Lőrincz-gárda, majd a hosszabbítás utolsó percében Báló lőhetett kapura öt méterről, ám "eltörte" a labdát, így odalett a ziccer.

Képek forrása: Utánpótlás Sportfotó

A térfélcserét követően sokkal nagyobb elánnal vágott neki a folytatásnak együttesünk, míg a vendégek ekkor már egyértelműen a védekezésre és a kontrákra rendezkedtek be. A hazai fölény azonban csak nem akart góllá érni, pedig megvoltak a lehetőségek, ám hiába került előbb Szepessy ajtó-ablak helyzetbe, sajnos nem találta el a kaput, majd hiába lőhetett Báló is ígéretes helyről, az ő próbálkozása is elcsorgott a bal oldali kapufa mellett. A véghajrához közeledve megmerevedni látszott a front, mentek előre, próbálkoztak a mieink, ám továbbra sem volt meg a kellő pontosság, így a szervezetten védekező ESMTK sikerrel őrizte előnyét. A 85. percben Szepessy birkózott ki magának egy helyzetet, ám a befejezésnél elfogyott a lendület, így újra Menczeles kapus nyerte kettejük párharcát. A hátralévő időben már nem tudott újabb lehetőséget teremteni ellenfele kapuja előtt a DPASE, így a vendégek 1-0-s sikerével ért véget a találkozó, ami egyben azt is jelentette, hogy két fordulót követően továbbra is szerzett pont nélkül szerénykedik együttesünk a tabella 16. helyén.

DPASE – ESMTK 0-1 (0-1)

Gólszerző: Boda a 21. percben

DPASE: Pokorni – Barta, Markovics, Dorogi, Hompót, Báló, Tóth (Áman, 21.), Novák (Al-Sheraji, 65.), Kesztyűs, Barna, Szepessy. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

ESMTK: Menczeles – Nagy, Lipcsei, Tóbiás, Slezák, Horváth, Boda (Dankó, 56.), Fehér, Mogyorósi, Reznek (Szabó, 88.), Kovács. Vezetőedző: Turi Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az, hogy ismét rendeznek különböző sportágakban sporteseményeket, bizakodásra ad okot a jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia tekintetében is Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint.

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Fennállása legeredményesebb bajnoki szereplésének örülhetett Fadd-Domboriban a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztálya.

Elmaradt a bravúr!

Elmaradt a bravúr!

2020. szeptember 23. (szerda)

Óriási csatában szenvedett vereséget a Debrecen elleni bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2020. szeptember 23. (szerda)

Egy sima és egy szoros találkozóval folytatódott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának küzdelemsorozata.

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

2020. szeptember 23. (szerda)

Rendkívüli küldöttgyűlésen döntött az elnökség összetételéről a Dunaferr SE kedden – az egyesület elnöke ismét Mátyás Gábor lett, áll a honlapunkhoz eljuttatott közleményben.

A jó főpróba után jöhet az előadás Szegeden

A jó főpróba után jöhet az előadás Szegeden

2020. szeptember 23. (szerda)

Harminchárom ország versenyzői jelezték részvételüket a péntektől vasárnapig sorra kerülő szegedi kajak-kenu világkupára, amelyre egy héttel a sikeresen megrendezett Olimpiai Reménységek Versenye (ORV) után kerül sor a Maty-éren.

A Debrecen következik

A Debrecen következik

2020. szeptember 23. (szerda)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére a Debrecen elleni rácalmási találkozón.