Végre hazai jégen az Acélbikák

spigott - 2020. augusztus 19. 13:16

Komoly létszámmal vágott neki a jeges edzéseknek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely kedd óta már hazai környezetben készülhet az új szezon kihívásaira.

Ugyan a jeges felkészülést már augusztus elején megkezdte a Dunaújváros Acélbikák jégkorong csapata, hazai környezetben csak kedden tudtak először edzeni a hokisaink, akik gőzerővel készülnek az új szezon küzdelmeire. A jégkorongosok nyári felkészülése azonban lényegesen korábban megkezdődött, erről, illetve a szakvezetés és a csapat terveiről Borbás Gergely másodedzőt kérdeztük.

"Nyáron azokkal a játékosokkal edzettünk, akik itt Dunaújvárosban tartózkodtak, azokkal a junior és felnőtt játékosokkal, akiknek már volt szerződésük. Ezt követően két hét szünetet tartottunk, majd elkezdtük a jeges edzéseket augusztus elején, egyelőre azonban Érden és Székesfehérváron, ugyanis a Dunaújvárosi Jégcsarnokban az üzemeltető-váltás, s az ezzel járó átvételi procedúra, valamint a karbantartási munkálatok miatt csak most készült el a jég. Rég látott nagy kerettel kezdtük meg a felkészülést, harminc játékossal edzettünk a jégen úgy, hogy várakozóink is voltak. Elég vegyes a társaság, a juniorok mellett vannak próbajátékosok is, rengeteg fiatal csatlakozott idén a kerethez, de lesz mg szűkítés, szóval van konkurencia, s az mindenképpen pozitívum az elmúlt évekhez képest, hogy megnőtt a konkurencia a felnőtt csapatba kerülésért vívott harcban" – fogalmazott a fiatal szakember, aki elárulta azt is, miért okoz nehézséget számukra megtervezni a felkészülés további programját.

"Nagyon nehéz, hogy nem tudjuk a bajnokság pontos kezdését, s azt sem, hogy az aktuális edzőmeccseink közül éppen melyik marad el. Úgy terveztük, hogy Szlovákiában lesz két meccsünk, ám ezek elmaradnak a határátlépési nehézségek miatt. Ezek helyett lett lekötve két meccsünk az Újpesttel, ám mivel ott sajnos egy játékos megfertőződött, ezért azt a két meccset sem játsszuk le. Ehelyett igyekszünk új találkozót lekötni, s ha minden jól megy, akkor a jövő héten Győrben korcsolyázunk majd jégre a Ferencváros ellen. A Vasas ellen a juniorok és a próbajátékosok játszottak, ami az eredményen is megmutatkozott azért, de egy olyan képet rakott elénk, amiből látjuk, hogy kik azok, akiknek van esélye arra, hogy bekerüljenek a felnőtt csapatba."

Az Acélbikák keretének egy rész együtt maradt, a légiósok közül Garret Hughson és David Mazurek is Dunaújvárosban folytatja pályafutását. A nyáron három svéd játékossal erősítettek a Bikák, s bár közülük Oskar Brändström családi okok miatt hazatért, Daniel Nilsson és Kristoffer Pihlqvist is erősítést jelent a Bikák számára.

"Jött egy svéd hátvéd Daniel Nilsson személyében, aki nagyon fizikális hokit játszik, erre szüksége is van a csapatnak. Az Erste Liga azért nem arról híres, hogy túl sok ütközés lenne, így ő ezzel is színesítheti a játékot. A KMH-tól érkezett Kristoffer Pihlqvist, ő egy nagyon jó center, s bízunk benne, hogy hozni fogja azt a teljesítményt, amit tavaly is bemutatott az Erste Ligában. Garret Hughsont jól ismerjük, reméljük idén is lesz esélye arra, hogy megszerezze a legjobb kapusnak járó címet a ligában, s tisztában vagyunk David Mazurek erősségeivel is. Van még két légiós helyünk, erre is keresünk játékosokat, de lehet, hogy úgy kezdjük a szezont, hogy még a fiatalok kapnak lehetőséget, de ahogy élesedik a bajnokság, minden bizonnyal be fogjuk tölteni ezt a két helyet is a keretben."

Végh Zoltán felvételei

Bár sok még a bizonytalanság a szezonnal kapcsolatban, a mieink mindenképpen szeretnének résztvevői lenni a rájátszás küzdelmeinek, fogalmazott a DAB másodedzője, mikor az idei célokról kérdeztük.

"Ahogy a híreket olvastuk, jelentősen erősödik a mezőny, főleg az erdélyi csapatok vásárolnak elég komoly szinten. Erős lesz a bajnokság, az elvárásunk magunkkal szemben az, hogy közel legyünk az első négyhez, de lépésről lépésre haladunk, Dave Leger vezetőedző hitvallása is az, hogy nem augusztusban kell megnyerni a bajnokságot. Csapatot kell azért építenünk, vannak fiatalok, vannak új arcok, akiket be kell építeni a csapatba, s ehhez igyekszünk is tartani magunkat. Megpróbáljuk megcélozni az első négy helyet, ami már elég nagy bravúr lenne ebben a jelentősen megerősödött mezőnyben, de a minimális elvárás az, hogy bejussunk a rájátszásba."

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.