Vereséggel kezdett a DAB

spigott - 2020. augusztus 15. 20:42

Az emberelőnyeit remekül kihasználó Vasas könnyed sikert aratott a kulcsjátékosait nélkülöző Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói ellen.

Első felkészülési mérkőzését játszotta ma este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely a Vasas vendégeként lépett pályára a fővárosi Jégpalotában. Dave Leger vezetőedző ezúttal elsősorban a fiataloknak adott lehetőséget a bizonyításra, így sem a légiósok, sem a csapat rutinosabb játékosai nem öltöztek be ma este.

Ez a játék képén is megmutatkozott, mert az első harmad nagyobbik részében a védekezésre kellett koncentrálnia a Bikáknak, s bár akadt egy-két komolyabb lehetőség a mieink előtt is, jórészt a DAB kapuja előtt zajlottak az események. Pinczés Bendegúz azonban remekül őrizte a mieink ketrecét, sem egálban, sem emberelőnyben nem tudták mattolni őt a hazaiak, így az első húsz perc gól nélküli döntetlennel ért véget.

A második felvonásban sem változott sokat a játék képe, továbbra is fölényben játszott a Vasas, míg a mieink erejét felemésztette a védekezés, s ezt egyenlő létszámban jól meg is oldották a fiatalok. Kiállításból azonban ekkor sem volt hiány, s mivel harmadik és negyedik előnyét már gólra váltotta a házigazda (Németh és Czakó volt az "elkövető"), így kétharmadnyi játékot követően 2-0-s fővárosi előnyt mutatott az eredményjelző.

Pinczés Bendegúzra a hat kapott gól ellenére sem lehetett panasz! (Képek: DO-archív)

A harmadik húsz percben is maradt a Vasas-fölény, s bár egyenlő létszámban továbbra sem tudta bevenni az egyébként jól védő Pinczés kapuját a házigazda, Csiki, valamint Nagy újabb emberelőnyös találataival megduplázta fórját a Vasas. A hátralévő időben az volt a kérdés, hogy sikerül-e szépítenie a Bikáknak, ám ez sem jött össze sőt, a vendéglátók Turbucz kettős, valamint Szalma szimpla fórból szerzett góljaival alakították ki a 6-0-s fővárosi sikert jelentő végeredményt.

Vasas HC – DAB 6-0 (0-0, 2-0, 4-0)

DAB: Pinczés B. – Ambrus, Türmer, Barna, Szeredi, Subotic – Kudor, Bogó, Gebei, Pozsár, Pinczés O. - Gebei B., Jakabffy, Grkovic, Somogyi N., Török – Vankó, Hajzler, András-Csáki, Wéninger, Tamás. Vezetőedző: Dave Leger.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.