Árverésen "Az Öreg Kincsei"

doszerk - 2020. szeptember 1. 8:25

"Az Öreg Kincsei" címmel árverésre kerül Hidegkuti Nándor, az Aranycsapat legendás futballistájának hagyatéka.

Hidegkuti Nándor a pályán (Kép: Puskás Intézet)

A hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a relikviákat az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes labdarúgó unokája őrizte meg az utókornak. A hagyaték számtalan sporttörténeti dokumentumot, személyes tárgyat és fényképet, kupát, érmet, oklevelet és különböző díjat tartalmaz. A család felkérésére Hidegkuti Nándor hagyatékát a Pannonia Terra Numizmatikai árverezőház fogja aukció keretében értékesíteni jövő szombaton a budapesti The Ritz-Carlton szállodában. Az árverés néhány főbb relikviáját, személyes történetek és anekdoták kíséretében mutatta be Hidegkuti László és Lengyel András, a Pannonia Terra Numizmatikai árverezőház vezetője. Utóbbi elmondta, a hagyaték legértékesebb darabja egy edzésnapló, amelyet a Fiorentina edzőjeként vezetett az Aranycsapat legendája. Ebben az írásban egész attól a perctől kezdve, hogy leszállt a repülőről Olaszországba, mutatja be az olasz futballt Hidegkuti Nándor. Korhű képet ad az akkori olasz labdarúgásról, hozzátéve, hogy milyen gyenge fizikai állapotban voltak a játékosai, akikkel később megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját.

Ennek a kikiáltási ára 600 euró, a 263 darabos gyűjteményt összességében körülbelül hatmillió forintra árazták be, ugyanakkor nagyjából húszmillió forintos bevételre számítanak. "Szeretném, ha ezek a tárgyak olyanok kezébe kerülnének, akik vigyáznak rá és normális keretek között akár be is tudják majd mutatni" - mondta Hidegkuti László. Az eseményen elhangzott, hogy a gyűjteményből talán a két legértékesebb darab, az olimpiai arany- és a világbajnoki ezüstérem hiányzik, ugyanis ezeket a 70-es években, amikor Hidegkuti Nándor Egyiptomban edzősködött, egy betörés során ellopták, és a mai napig nem került elő.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.