Három érem Szegedről

spigott - 2020. szeptember 9. 7:30

Ahol elindultak, dobogóra állhattak a Dragon Steel SE versenyzői a Szegeden megrendezett Sárkányhajó Fesztiválon.

A versenyzők rendkívül nagy örömére, a Magyar Sárkányhajó Szövetség támogatásával rendezték meg szombaton az év első sárkányhajó fesztiválját Szegeden. A versenyen 33 különböző egység mérte össze egymással erejét rövidtávon a vegyes (nemek 50-50 %-os arányban), a női és open, valamint a 2000 méteren open kategóriában. A megméretésről Tóth Edit, a dunaújvárosi Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztályának elnöke számolt be a DO-nak.

- Ugyan a Halászléfőző Fesztivál elmaradt, de mi sárkányhajósok egyesületenként, csoportokban elszeparálva beleptük a partot. Kissé feszülten vártuk az első Vegyes Kupa időmérő futamot, ahol a 16 induló egység közül a harmadikak lettünk az első időmérő rangsorban, így a legjobbak közé jutottunk tovább. A Tisza folyása miatt, az egyenlő küzdelmek érdekében, a közép- és nagydöntőben is két pályát kellett menni 150 m-en, de a középfutam győzteseként beverekedtük magunkat a nagydöntőbe majd itt mindkét futamban másodikként értünk célba, így a megérdemelt örülhettünk az ezüstéremnek.

Nemcsak a Vegyes Kupában szerepeltek azonban jól a mieink, akik a női és open kategóriában is dobogóra állhattak.

Képek forrása: Dragon Steel SE

- Női hajónk is kiválóan szerepelt! A sárkányhajós táborban részt vett három fiatal hölgy és további új tagjaink is a legénységhez tartoztak ezúttal, s nagyon jó ötvözetet alkottunk. Mindössze egyetlen női hajó tudott megelőzni bennünket, ráadásul a tavalyi győztes is mögénk szorult, így az eredményhirdetésen már a második ezüstérmet vehettük át. Utoljára a 2000 méteres futamokat rendezték meg open kategóriában, ahol bárki hajóba ülhet, ezért zömében férfiakkal szoktak indulni, hogy a hajó minél gyorsabb legyen. Itt 12 induló állt a rajthoz, de mi most is vegyes hajóval álltunk ki, ennek ellenére az összesített harmadik helyet értük el kitartó küzdelemmel, nagyon szép összmunkával. Nagyon örülök neki, hogy jó hangulatban, három éremmel gazdagodva térhettünk haza, büszke vagyok versenyzőinkre, nagyon szépen eveztek, harcoltak és kiváló eredményeket értek el. Jó főpróba volt ez a Magyar Bajnokság előtt, melyet szeptember 18. és 21. között rendeznek majd meg Fadd-Domboriban.

Versenyzők névsora: Balczó Edit, Bárdos Helga, Bényi Andrásné, Bíró Andrea, Gálné S. Éva, Biró Vivien, Csépai Pál, dr. Rubics László, Gál-Bery Tünde, Guld Lívia, Hallas János, Illés Zsolt, Kótai Ferenc, Koszi Ferenc, Kricskovics Ferenc, Krúzs Gabriella, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Nyíri Andrea, Pipa Károly, Ruffing Gyöngyi, Szabó Csilla, Szatmári D. Csaba, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Vércse Edit, Wágner Luca és Wágner-Ősz Zita.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.