Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Képzőművészet és irodalom a falakon

Öcaline - 2020. szeptember 15. 18:03

A címbe foglalt címmel nyílt kiállítás Budapesten, az Országos Idegennyelvű Könyvtárban. A tárlaton a grafikák, valamint egy kötetterv mellett írások is helyet kaptak, köztük a Dunaújváros Online főszerkesztője, Nyulasi Zsolt munkái is. A tárlat finisszázsa szerdán 18 órakor kezdődik, mindenkit várnak!

Különleges kiállítást láthatnak a vendégek még néhány napig Budapesten,  az Idegennyelvű Könyvtárban: a szeptember 18-ig megtekinthető Képzőművészet és irodalom a falakon című tárlaton – ahogyan a címe is mutatja – a két művészeti ágazat találkozik. Ennek a rendezvénynek a záró eseményére kerül sor szeptember 16-án, szerdán 18 órától. A kiállításon Kovács katáng Ferenc kÉpSZAK című grafikai sorozatát, valamint a grafikákhoz írt reflexiókat mutatják be: az Oslóban élt médiamérnök, műfordító, grafikus képeihez Szalóky Melinda írt angol nyelvű verseket, míg Nyulasi Zsolt rövid prózai munkákkal reflektált a grafikákra – most együtt láthatják a könyvtári kiállításon a teljes anyagot, amely egyébként külön kötetben is megjelent.
A rendezvényen Teleki Bálint költő dedikálja Szalóky Melinda angol szövegeiből készült műfordításait tartalmazó Napút mellékletet. Emellett Gaál Zoltán, Svédországban élő zeneszerző külön e kiállításra komponált RHTYM III. című művének bemutatójára is számíthatnak a látogatók, és külön fejezetet szentel a bemutató Leitner Karina kötettervének.
A finisszázs nyitott, mindenkit szeretettel várnak a Molnár utca 11. alatti Idegennyelvű Könyvtárban.

Cs. L.
(Képünk Kovács katáng Ferenc műve)

 

A rovat további hírei: Kultúra

ICA-D: kurátori vezetéssel búcsúzik a Móder-tárlat

ICA-D: kurátori vezetéssel búcsúzik a Móder-tárlat

2021. szep. 16.

Hamarosan véget ér Móder Rezső átfogó egyéni kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) – a Lebegő ellenállások című retrospektív bemutató kurátori tárlatvezetéssel  búcsúzik a közönségtől.

Csipketárlat a zeneiskolában

Csipketárlat a zeneiskolában

2021. szep. 16.

Verba Jánosné, Soós Magdolna horgolásaiból nyílik kiállítás a Sándor Frigyes Zeneiskolában pénteken. Az ősök öröksége, csipkékbe álmodva.

Építészeti időutazás a városépítés hőskorába

Építészeti időutazás a városépítés hőskorába

2021. szep. 15.

Remek programmal köszönti a város születésnapját a József Attila Könyvtár – a Várostörténeti esték című sorozat első előadását csütörtökön rendezi az intézmény.

Felvételi a Vasasba: tovább, tovább!

Felvételi a Vasasba: tovább, tovább!

2021. szep. 15.

A nagy érdeklődésre tekintettel újabb felvételik nyomán csatlakozhatnak új tagok a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes csoportjaihoz! A korábbi felvételik mellé újabb két alkalmat hirdettek, mutatom!
 

Két tárlat egy időben az MMK-ban

Két tárlat egy időben az MMK-ban

2021. szep. 14.

Egy több évtizede festő és egy, a pálya elején szárnyát próbálgató alkotó kiállításával folytatódott az a bemutatók sora az MMK-ban tegnap délután.

A Mária-kiskerttől a vegyeskari csodáig (galériával)

A Mária-kiskerttől a vegyeskari csodáig (galériával)

2021. szep. 13.

Idén is csatlakozott a dunaújvárosi katolikus közösség a Nyitott templomok napja című országos sorozatához: a Krisztus Király Főtemplomban színes kínálattal várták az érdeklődőket múlt szombaton.

Összművészeti évadköszöntő lett a "Bartók éjszakája" (galériával)

Összművészeti évadköszöntő lett a "Bartók éjszakája" (galériával)

2021. szep. 12.

Kimaxolta a befogadó színház gondolatát a Bartók Kamaraszínház még pénteken: a Bartók éjszakája című évadköszöntő éjszakába nyúló összművészeti programözönt hozott. Jó volt, legyen még, sok ilyet!