Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: itt a friss önkormányzati tájékoztató

2020. szeptember 2. (szerda) 14:05 - doszerk

Részletekbe menő, ráadásul intézménytípusok szerinti összegzést publikált a város hivatalos honlapján Dunaújváros önkormányzat a koronavírus-járvánnyal összefüggő friss fejleményekről. Betűhív közlés máris itt!

365 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, a járvány második hulláma elkezdődött – az országos tisztifőorvos tájékoztatója szerint. 

Fontos az óvatosság

A járvány ezúttal sem kerülheti el Dunaújvárost, a tavasszal már megszokott fegyelmezett viselkedéssel azonban ismét túl lehetünk a járványon. Mindenkit arra kérünk, hogy tartsa be az óvintézkedéseket: hordjon maszkot, mosson gyakran kezet, és amikor csak lehet, tartsa a 1,5 méteres távolságot. 
Városi adatokat az országos szervek továbbra sem adnak ki, azt azonban tudjuk, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának legtöbb tagjának koronavírus tesztje pozitív lett kedden. Kérünk mindenkit, hogy akik a csapat tagjaival érintkeztek maradjanak otthon! A tervezett meccsek természetesen elmaradnak.

Bölcsődék, óvodák, iskolák

Az iskolákban és óvodákban a héten rendben elindult a tanév. Kérjük a szülőket, hogy az intézmények által hozott megelőző intézkedéseket maradéktalanul tartsák be!
A bölcsődékben a beszoktatás időszaka zajlik, köszönjük a szülők együttműködését.
A dunaújvárosi óvodákban 1240 kisgyermek kezdte meg a tanévet. Ahogyan tavasszal már megszokhatták, most is zsiliprendszerben történik a gyermekek intézménybe adása. A kiscsoportos gyermekek szülei ezen a héten még bemehetnek az intézményekbe, a többi szülő nem.
Kérjük a szülők együttműködését, mert a megelőző intézkedések betartása és betartatása a nevelők feladata – minél gyorsabban megoldják ezeket, annál többet tudnak a gyermekekkel foglalkozni.
Ezekben az intézményekben kiemelten fontos, hogy a vírust a falakon kívül tartsuk, hiszen ellenkező esetben az intézményt be kell zárni.

Szent Pantaleon Kórház

A Szent Pantaleon Kórház tájékoztatása szerint látogatási tilalom egyelőre nincs, a betegek napközbeni látogatására azonban nincs mód, kizárólag látogatási időben van lehetőség a személyes kapcsolattartásra. A látogatási idő betartását a kórház ellenőrzi.
A szájmaszk használata az intézmény területén a betegeknek, látogatóknak és a személyzetnek is kötelező.
Utazással kapcsolatos térítésköteles, valamint háziorvosi beutalásra történő PCR tesztet a kórház nem végez. Az utazási PCR tesztet városunkban a SYNLAB Dunaújváros Magánvérvételi hely végzi a Korányi Sándor u. 4-6. szám alatt. A mintavétel előjegyzés alapján működik, időpontkérés céljából munkanapokon 8-15 óra között a +36 30 458 1949 telefonszám hívható.

ESZI – Idősek Otthona

Az ESZI – Idősek Otthonában látogatási tilalom lépett életbe. A névvel ellátott csomagokat változatlanul eljuttatjuk az ellátottaknak.

(Forrás és illusztráció: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Pedagógusdíjak: évtizedekes pályákat ismertek el a Városházán (galériával)

Pedagógusdíjak: évtizedekes pályákat ismertek el a Városházán (galériával)

2020. szeptember 24. (csütörtök)

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa, a Dunaújváros Oktatásügyéért, a Pedagógus Életpályáért Emlékérem és a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat adta át a Városházán Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester. Az elismeréseket követően fogadás várta a megjelenteket.

Őszi lomtalanítás – elsőként a Római városrészben (galériával)

Őszi lomtalanítás – elsőként a Római városrészben (galériával)

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Új rendszer szerint, városrészenként szervezik meg az őszi lomtalanítást városunkban – elsőként a Római városrész kerül sorra, méghozzá most szombaton. Felhívásunkhoz rendhagyó, egy olvasónk által készített fotókból válogatott extra képtárat mellékelünk; a ráadás: DSTV-hangkép.

Tervre terv – lendületben az Innopark

Tervre terv – lendületben az Innopark

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az elmúlt hónapok tűzoltása után a helyi gazdaság egyik fontos bázisává válhat az Innopark Nonprofit Kft., hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Dr. Huszti Zsolt ügyvezető.  A feladat nem egyszerű, de komoly tervek egész sorát valósíthatják meg a közeljövőben, ígérte. Interjú.

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

2020. szeptember 23. (szerda)

Múltidéző pillanatok és szép szavak: ünnepi eseménysorozat helyszíne volt a bázis ma délelőtt, immár hivatalosan is Dunaújváros első olimpikonja, a Dunaferr Sportegyesület örökös bajnoka, Nyers László nevét viseli a radari küzdősport centrum.

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

2020. szeptember 23. (szerda)

A Vasmű aranykoráról szóló könyv bemutatójának adott otthont az Intercisa Múzeum második emeleti előadóterme a napokban. Az acél szépsége címet viselő kötet szerkesztője Szente Tünde, aki összesen 35 érintett bevonásával foglalta össze Horváth István, a Dunaferr korábbi vezérigazgatójának dunaújvárosi pályafutását. Hangkép.

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

2020. szeptember 22. (kedd)

Gazdag kínálattal, színes programmal ért véget az Európai Mobilitási Hét eseménysorozata: a Klímavédelmi Akciónap és Autómentes Nap eseményeivel a Vasvári iskola előtt és a Petőfi ligetben várták az érdeklődőket.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

2020. szeptember 22. (kedd)

A "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója megdöbbenéssel értesült Cserna Gábornak, a Fidesz helyi elnökének a kirohanásáról, amelyben közgyűlési mandátumának visszaadására szólította fel Gombos Istvánt, hangzott el Szabó Zsolt frakcióvezető Városházán tartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján.