Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: itt a friss önkormányzati tájékoztató

doszerk - 2020. szeptember 2. 14:05

Részletekbe menő, ráadásul intézménytípusok szerinti összegzést publikált a város hivatalos honlapján Dunaújváros önkormányzat a koronavírus-járvánnyal összefüggő friss fejleményekről. Betűhív közlés máris itt!

365 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, a járvány második hulláma elkezdődött – az országos tisztifőorvos tájékoztatója szerint. 

Fontos az óvatosság

A járvány ezúttal sem kerülheti el Dunaújvárost, a tavasszal már megszokott fegyelmezett viselkedéssel azonban ismét túl lehetünk a járványon. Mindenkit arra kérünk, hogy tartsa be az óvintézkedéseket: hordjon maszkot, mosson gyakran kezet, és amikor csak lehet, tartsa a 1,5 méteres távolságot. 
Városi adatokat az országos szervek továbbra sem adnak ki, azt azonban tudjuk, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának legtöbb tagjának koronavírus tesztje pozitív lett kedden. Kérünk mindenkit, hogy akik a csapat tagjaival érintkeztek maradjanak otthon! A tervezett meccsek természetesen elmaradnak.

Bölcsődék, óvodák, iskolák

Az iskolákban és óvodákban a héten rendben elindult a tanév. Kérjük a szülőket, hogy az intézmények által hozott megelőző intézkedéseket maradéktalanul tartsák be!
A bölcsődékben a beszoktatás időszaka zajlik, köszönjük a szülők együttműködését.
A dunaújvárosi óvodákban 1240 kisgyermek kezdte meg a tanévet. Ahogyan tavasszal már megszokhatták, most is zsiliprendszerben történik a gyermekek intézménybe adása. A kiscsoportos gyermekek szülei ezen a héten még bemehetnek az intézményekbe, a többi szülő nem.
Kérjük a szülők együttműködését, mert a megelőző intézkedések betartása és betartatása a nevelők feladata – minél gyorsabban megoldják ezeket, annál többet tudnak a gyermekekkel foglalkozni.
Ezekben az intézményekben kiemelten fontos, hogy a vírust a falakon kívül tartsuk, hiszen ellenkező esetben az intézményt be kell zárni.

Szent Pantaleon Kórház

A Szent Pantaleon Kórház tájékoztatása szerint látogatási tilalom egyelőre nincs, a betegek napközbeni látogatására azonban nincs mód, kizárólag látogatási időben van lehetőség a személyes kapcsolattartásra. A látogatási idő betartását a kórház ellenőrzi.
A szájmaszk használata az intézmény területén a betegeknek, látogatóknak és a személyzetnek is kötelező.
Utazással kapcsolatos térítésköteles, valamint háziorvosi beutalásra történő PCR tesztet a kórház nem végez. Az utazási PCR tesztet városunkban a SYNLAB Dunaújváros Magánvérvételi hely végzi a Korányi Sándor u. 4-6. szám alatt. A mintavétel előjegyzés alapján működik, időpontkérés céljából munkanapokon 8-15 óra között a +36 30 458 1949 telefonszám hívható.

ESZI – Idősek Otthona

Az ESZI – Idősek Otthonában látogatási tilalom lépett életbe. A névvel ellátott csomagokat változatlanul eljuttatjuk az ellátottaknak.

(Forrás és illusztráció: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

2024. már. 13.

Közös megemlékezésre várja a városlakókat az önkormányzat március 15-én – az ünnepség helyszíne idén is a forradalmi emlékmű lesz pénteken délelőtt. A koszorúzás után avatják a Kistemetőben Rosti Pál felújított síremlékét.