Dunaújváros Hetilap

Margaréta Tagóvoda: megszépült a mosdó

2020. szeptember 12. (szombat) 7:41 - Öcaline

Egy apuka cége is beszállt, az önkormányzat adta az alapanyagot, az együttműködés nyomán több éves terv vált valóra az oviban. Együttműködés a hajtás után, hangképes összegzéssel.

Új mosdókat vehetnek igénybe a Margaréta Tagóvoda gyermekei: a földszinti vizes blokk ugyanis átalakuláson ment keresztül, mégpedig az egyik kisgyermekes apuka, valamint Dunaújváros önkormányzata hathatós együttműködésének köszönhetően.

Együtt? Működik!

Az egyik kisgyermekes édesapa, Nagy Erik cége, az Aqua-Pipe Therm Kft. felajánlásából, az önkormányzat által biztosított alapanyagokból újították fel a Dunaújvárosi Óvodák Igazgatóságához tartozó Margaréta Tagóvoda mosdó blokkját a közelmúltban – a hosszú évtizedek során jelentősen elhasználódott  mosdó helyiség megszépülhetett, ami által nagymértékben javult az óvodások komfortérzete.
A Dózsa II. városrészben található óvodában az egyik kisgyermek édesapja, Nagy Erik azzal a szándékkal fordult Dunaújváros önkormányzatához, hogy amennyiben biztosítják az alapanyagokat, cége, az Aqua-Pipe Therm Kft. felújítja az év(tized)ek alatt meglehetősen leromlott állapotban levő mosdót a földszinti foglalkoztató helyiség mellett. 
Az önkormányzat pedig partnernek bizonyult mindebben, árulta el az helyszínen Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester:
– Egy város jövője azon múlik, hogyan alakul a legfiatalabb korosztályok sorsa,; éppen ezért fontos az összefogás a gyermekekért. Ezért is öröm, hogy megtörtént a mosdók burkolása, megújulása, valamint szebbé tétele. Köszönet jár az "ötletgazdának" a hathatós segítségért, a mostani vírushelyzetben külön örömteli az, hogy a higiéniai elvárásoknak is könnyebb megfelelni a felújítás nyomán. 

Kellett már nagyon

Szirmainé Gubicza Margit, a tagóvoda vezetője a DSTV kamerája előtt elmondta: az intézmény 1977-ben történt átadása óta nem volt felújítva az említett mosdó, és mivel azt eredetileg felnőtteknek alakították ki, a gyermekeknek fa dobogóra kellett állniuk a wc használatakor. A vizesblokk vezetékrendszere is elrozsdásodott, így időszerű volt a beruházás. A tagintézmény-vezető kiemelte: a díszítések külön örömmel töltötték el az óvodásokat:
– Közvetett módon az egész óvodát érinti ez a kezdeményezés, hiszen bár elsősorban a Gomba csoport tagjai, a földszinten veszik igénybe, ügyeletben előfordulhat, hogy bővül a létszám, más gyermekek is csatlakoznak hozzájuk. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a szülők több módon is támogatják az óvodát. 
A vezető elárulta: a segítséget fel is tüntetik az óvoda felületein, ám emellett a ballagáson a kiemelt támogatást nyújtókat név szerint is megemlítik – az már biztos, Nagy Erik neve ott lesz ebben a felsorolásban.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Pedagógusdíjak: évtizedekes pályákat ismertek el a Városházán (galériával)

Pedagógusdíjak: évtizedekes pályákat ismertek el a Városházán (galériával)

2020. szeptember 24. (csütörtök)

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa, a Dunaújváros Oktatásügyéért, a Pedagógus Életpályáért Emlékérem és a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat adta át a Városházán Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester. Az elismeréseket követően fogadás várta a megjelenteket.

Őszi lomtalanítás – elsőként a Római városrészben (galériával)

Őszi lomtalanítás – elsőként a Római városrészben (galériával)

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Új rendszer szerint, városrészenként szervezik meg az őszi lomtalanítást városunkban – elsőként a Római városrész kerül sorra, méghozzá most szombaton. Felhívásunkhoz rendhagyó, egy olvasónk által készített fotókból válogatott extra képtárat mellékelünk; a ráadás: DSTV-hangkép.

Tervre terv – lendületben az Innopark

Tervre terv – lendületben az Innopark

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az elmúlt hónapok tűzoltása után a helyi gazdaság egyik fontos bázisává válhat az Innopark Nonprofit Kft., hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Dr. Huszti Zsolt ügyvezető.  A feladat nem egyszerű, de komoly tervek egész sorát valósíthatják meg a közeljövőben, ígérte. Interjú.

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

2020. szeptember 23. (szerda)

Múltidéző pillanatok és szép szavak: ünnepi eseménysorozat helyszíne volt a bázis ma délelőtt, immár hivatalosan is Dunaújváros első olimpikonja, a Dunaferr Sportegyesület örökös bajnoka, Nyers László nevét viseli a radari küzdősport centrum.

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

2020. szeptember 23. (szerda)

A Vasmű aranykoráról szóló könyv bemutatójának adott otthont az Intercisa Múzeum második emeleti előadóterme a napokban. Az acél szépsége címet viselő kötet szerkesztője Szente Tünde, aki összesen 35 érintett bevonásával foglalta össze Horváth István, a Dunaferr korábbi vezérigazgatójának dunaújvárosi pályafutását. Hangkép.

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

2020. szeptember 22. (kedd)

Gazdag kínálattal, színes programmal ért véget az Európai Mobilitási Hét eseménysorozata: a Klímavédelmi Akciónap és Autómentes Nap eseményeivel a Vasvári iskola előtt és a Petőfi ligetben várták az érdeklődőket.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

2020. szeptember 22. (kedd)

A "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója megdöbbenéssel értesült Cserna Gábornak, a Fidesz helyi elnökének a kirohanásáról, amelyben közgyűlési mandátumának visszaadására szólította fel Gombos Istvánt, hangzott el Szabó Zsolt frakcióvezető Városházán tartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján.