Dunaújváros Hetilap

Margaréta Tagóvoda: megszépült a mosdó

Öcaline - 2020. szeptember 12. 7:41

Egy apuka cége is beszállt, az önkormányzat adta az alapanyagot, az együttműködés nyomán több éves terv vált valóra az oviban. Együttműködés a hajtás után, hangképes összegzéssel.

Új mosdókat vehetnek igénybe a Margaréta Tagóvoda gyermekei: a földszinti vizes blokk ugyanis átalakuláson ment keresztül, mégpedig az egyik kisgyermekes apuka, valamint Dunaújváros önkormányzata hathatós együttműködésének köszönhetően.

Együtt? Működik!

Az egyik kisgyermekes édesapa, Nagy Erik cége, az Aqua-Pipe Therm Kft. felajánlásából, az önkormányzat által biztosított alapanyagokból újították fel a Dunaújvárosi Óvodák Igazgatóságához tartozó Margaréta Tagóvoda mosdó blokkját a közelmúltban – a hosszú évtizedek során jelentősen elhasználódott  mosdó helyiség megszépülhetett, ami által nagymértékben javult az óvodások komfortérzete.
A Dózsa II. városrészben található óvodában az egyik kisgyermek édesapja, Nagy Erik azzal a szándékkal fordult Dunaújváros önkormányzatához, hogy amennyiben biztosítják az alapanyagokat, cége, az Aqua-Pipe Therm Kft. felújítja az év(tized)ek alatt meglehetősen leromlott állapotban levő mosdót a földszinti foglalkoztató helyiség mellett. 
Az önkormányzat pedig partnernek bizonyult mindebben, árulta el az helyszínen Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester:
– Egy város jövője azon múlik, hogyan alakul a legfiatalabb korosztályok sorsa,; éppen ezért fontos az összefogás a gyermekekért. Ezért is öröm, hogy megtörtént a mosdók burkolása, megújulása, valamint szebbé tétele. Köszönet jár az "ötletgazdának" a hathatós segítségért, a mostani vírushelyzetben külön örömteli az, hogy a higiéniai elvárásoknak is könnyebb megfelelni a felújítás nyomán. 

Kellett már nagyon

Szirmainé Gubicza Margit, a tagóvoda vezetője a DSTV kamerája előtt elmondta: az intézmény 1977-ben történt átadása óta nem volt felújítva az említett mosdó, és mivel azt eredetileg felnőtteknek alakították ki, a gyermekeknek fa dobogóra kellett állniuk a wc használatakor. A vizesblokk vezetékrendszere is elrozsdásodott, így időszerű volt a beruházás. A tagintézmény-vezető kiemelte: a díszítések külön örömmel töltötték el az óvodásokat:
– Közvetett módon az egész óvodát érinti ez a kezdeményezés, hiszen bár elsősorban a Gomba csoport tagjai, a földszinten veszik igénybe, ügyeletben előfordulhat, hogy bővül a létszám, más gyermekek is csatlakoznak hozzájuk. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a szülők több módon is támogatják az óvodát. 
A vezető elárulta: a segítséget fel is tüntetik az óvoda felületein, ám emellett a ballagáson a kiemelt támogatást nyújtókat név szerint is megemlítik – az már biztos, Nagy Erik neve ott lesz ebben a felsorolásban.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.