Dunaújváros Hetilap

Margaréta Tagóvoda: megszépült a mosdó

Öcaline - 2020. szeptember 12. 7:41

Egy apuka cége is beszállt, az önkormányzat adta az alapanyagot, az együttműködés nyomán több éves terv vált valóra az oviban. Együttműködés a hajtás után, hangképes összegzéssel.

Új mosdókat vehetnek igénybe a Margaréta Tagóvoda gyermekei: a földszinti vizes blokk ugyanis átalakuláson ment keresztül, mégpedig az egyik kisgyermekes apuka, valamint Dunaújváros önkormányzata hathatós együttműködésének köszönhetően.

Együtt? Működik!

Az egyik kisgyermekes édesapa, Nagy Erik cége, az Aqua-Pipe Therm Kft. felajánlásából, az önkormányzat által biztosított alapanyagokból újították fel a Dunaújvárosi Óvodák Igazgatóságához tartozó Margaréta Tagóvoda mosdó blokkját a közelmúltban – a hosszú évtizedek során jelentősen elhasználódott  mosdó helyiség megszépülhetett, ami által nagymértékben javult az óvodások komfortérzete.
A Dózsa II. városrészben található óvodában az egyik kisgyermek édesapja, Nagy Erik azzal a szándékkal fordult Dunaújváros önkormányzatához, hogy amennyiben biztosítják az alapanyagokat, cége, az Aqua-Pipe Therm Kft. felújítja az év(tized)ek alatt meglehetősen leromlott állapotban levő mosdót a földszinti foglalkoztató helyiség mellett. 
Az önkormányzat pedig partnernek bizonyult mindebben, árulta el az helyszínen Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester:
– Egy város jövője azon múlik, hogyan alakul a legfiatalabb korosztályok sorsa,; éppen ezért fontos az összefogás a gyermekekért. Ezért is öröm, hogy megtörtént a mosdók burkolása, megújulása, valamint szebbé tétele. Köszönet jár az "ötletgazdának" a hathatós segítségért, a mostani vírushelyzetben külön örömteli az, hogy a higiéniai elvárásoknak is könnyebb megfelelni a felújítás nyomán. 

Kellett már nagyon

Szirmainé Gubicza Margit, a tagóvoda vezetője a DSTV kamerája előtt elmondta: az intézmény 1977-ben történt átadása óta nem volt felújítva az említett mosdó, és mivel azt eredetileg felnőtteknek alakították ki, a gyermekeknek fa dobogóra kellett állniuk a wc használatakor. A vizesblokk vezetékrendszere is elrozsdásodott, így időszerű volt a beruházás. A tagintézmény-vezető kiemelte: a díszítések külön örömmel töltötték el az óvodásokat:
– Közvetett módon az egész óvodát érinti ez a kezdeményezés, hiszen bár elsősorban a Gomba csoport tagjai, a földszinten veszik igénybe, ügyeletben előfordulhat, hogy bővül a létszám, más gyermekek is csatlakoznak hozzájuk. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a szülők több módon is támogatják az óvodát. 
A vezető elárulta: a segítséget fel is tüntetik az óvoda felületein, ám emellett a ballagáson a kiemelt támogatást nyújtókat név szerint is megemlítik – az már biztos, Nagy Erik neve ott lesz ebben a felsorolásban.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Nyári körkép: sorra nyitnak a "helyek" Dunaújvárosban

Nyári körkép: sorra nyitnak a "helyek" Dunaújvárosban

2021. jún. 13.

A tervek szerint rengeteg program és kikapcsolódási lehetőség vár nyáron az érdeklődőkre Dunaújvárosban. Sorra nyitnak a közösségi terek, helyek – igaz, a belépés szabályai még szigorúak.

DSTV: újra nyitva az Adománykuckó

DSTV: újra nyitva az Adománykuckó

2021. jún. 13.

Ismét megnyitotta kapuját az Adománykuckó a Római városrészben, derül ki a DSTV összegzéséből. A segítő csapat tagjai számos programmal várják majd a lakókat – több vállalkozó és magánember csatlakozásával. Hangkép.

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

2021. jún. 11.

A Kertváros, a Bagolyvár és a Barsi Dénes utca kerül sorra – ráadásul az utóbbi két gyűjtőponton elektromos hulladék konténere is várja a használaton kívüli holmikat!

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

2021. jún. 10.

Az alaphírt már megírtuk, ezúttal a város hivatalos oldalán megjelent összegzés ajánlásait vesszük sorra  a ma este kezdődő szúnyoggyérítés  kapcsán. Vízgyülem a hajtás után.

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

2021. jún. 09.

Orvosi rendelők infrastrukturális fejlesztésére és felújítására nyert összesen 196,74 millió forint európai uniós támogatást a város önkormányzata. Közlemény.

DSTV: jeles napi visszanéző

DSTV: jeles napi visszanéző

2021. jún. 09.

Pedagógus életpályákat mutat be a DSTV ünnepnapi összeállítása. Tanári pályafutás, pedagógusi szerepvállalás, hivatástudat és jó értelemben vett megszállottság – a jelen különleges kihívásainak tükrében. Hangkép.
 

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

2021. jún. 08.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány kuratóriumi elnöke 70 évesen távozott az élők sorából – pótolhatatlan űrt hagyva maga után a fogyatékkal élők helyi ellátása terén. Nekrológ.