Nagy vereség az Újpesttől

spigott - 2020. szeptember 9. 13:08

Hiába szereztek korán vezetést, a második félidőben három gólt kapva szenvedtek vereséget az Újpest második csapatának otthonában a DPASE labdarúgói.

Nem sok ideje volt az ismerkedésre Jakab Eleknek, akit kedden neveztek ki a Dunaújváros PASE labdarúgóinak élére, ugyanis ma már az Újpest második csapatának otthonában lépett pályára együttesünk az NB III Közép Csoportjának kilencedik fordulójában. Az összecsapás előtt az UTE a tizenkettedik, míg a DPASE a tizenhatodik helyen állt a tabellán, s a mieink egyértelműen arra készültek, hogy megtörik három meccs óta tartó vereségsorozatukat.

A kezdésre nem is lehetett panasz, mert az egyenlő erők küzdelmét hozó első negyed óra elteltével megszerezte a vezetést együttesünk, méghozzá Szepessynek köszönhetően, aki Dorogi átadásából lőtt óriási gólt tizenhat méterről (0-1). A folytatásban igyekezett átvenni a meccs irányítását a hazai együttes, ám a DPASE nagyon taktikusan védekezve állta útját a hazai rohamoknak, így biztosan tudta őrizni minimális előnyét. Egészen a 45. percig, mikor egy véleményes szerelés után sajnos lekontrázta csapatunkat a lila-fehér alakulat, mely Hajnal góljával egalizálni tudott, vagyis a második felvonást ismét egálról kezdték meg a felek.

Képek forrása: Utánpótlás Sportfotó (archív felvételek)

Amilyen jól kezdődött az első felvonás, olyan rosszul a második, mert a lila-fehérek a 49. percben értékesítettek egy büntetőt, majd az 58. percben átlövésből vették be Pokorni kapuját, s máris kétgólos hátrányból kellett volna visszakapaszkodnia labdarúgóinknak (3-1). Próbálkozott ugyan a DPASE, de továbbra is a vendéglátók akarata érvényesült, s mikor a 70. percben Kiss Krisztián is mattolta a dunaújvárosi védelmet, végleg eldőlt a három pont sorsa (4-1). A hátralévő idő már semmi izgalmat nem hozott, a fővárosiak tartották fórjukat, s második félidei játékuknak köszönhetően sima, 4-1-es győzelmet arattak a sorozatban negyedik vereségüket elszenvedő dunaújvárosiak ellen.

UTE II. – DPASE 4-1 (1-1)

Gólszerzők: Hajnal a 45., Mucsányi a 49., Kálnoki-Kis az 58., Kiss a 70., illetve: Szepessy a 18. percben.

DPASE: Pokorni - Hompót, Lakatos, Markovics, Vadász – Dorogi (Héjjas, 78.), Barna, Novák (Tóth, 56.) – Kesztyűs (Barta, 86.), Szepessy, Báló. Vezetőedző: Jakab Elek.

A rovat további hírei: Sport

Döntetlen a hazai rangadón

Döntetlen a hazai rangadón

2021. szep. 22.

Izgalmas csatában játszott 1-1-es döntetlent a Budapest Honvéd II. elleni hazai találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III. Közép csoportjának 8. fordulójában.

Szép bajnoki szereplés Fadd-Domboriban!

Szép bajnoki szereplés Fadd-Domboriban!

2021. szep. 22.

Érmet ugyan most nem szereztek, így is elégedetten térhettek haza a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról a Dragon Steel SE versenyzői.

Újabb rangadó előtt a focisták

Újabb rangadó előtt a focisták

2021. szep. 22.

Hazai környezetben, a Budapest Honvéd II. elleni mérkőzéssel folytatja az NB III Közép Csoportját a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután négy órától.

Van mire büszkének lenniük!

Van mire büszkének lenniük!

2021. szep. 21.

Közel nyolcszázezer forintot sikerült összegyűjtenie a szervezőknek a hétvégén megrendezett Fuss velünk, fuss értünk! közösségi kezdeményezésen.

Élre állt a Karmacsi!

Élre állt a Karmacsi!

2021. szep. 21.

A címvédő és az SZP-Asztalos gárdája is nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a városi kispályás labdarúgó MezDepo I. osztályában.

Rossz napot fogtak ki a futsalosok!

Rossz napot fogtak ki a futsalosok!

2021. szep. 21.

A lényegesen élesebb UTE ötgólos győzelemmel vitte haza a három pontot a Dunaújváros Futsal elleni NB II-es bajnoki találkozóról.

Vereséggel zárták erdélyi túrájukat az Acélbikák

Vereséggel zárták erdélyi túrájukat az Acélbikák

2021. szep. 20.

Négygólos, 8-4-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a címvédő Csíkszereda otthonában az Erste Liga alapszakaszának harmadik fordulójában.