Dunaújváros Hetilap

Reform az autóbusz-közlekedésben

Horváth-Nemes Orsolya - 2020. szeptember 28. 17:28

A helyi autóbusz-közlekedés fejlesztéséről, annak tervezett változtatásairól döntött Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése. A képviselők a Volánbusz helyi szervezetével egyeztetve dolgoznak azon, hogy a városlakók számára kedvezőbb szolgáltatást biztosítsanak a tömegközlekedésben.

Több szakértő, valamint a közlekedők bevonásával tervezi megreformálni a helyi buszközlekedést Dunaújváros önkormányzata. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő, a pénzügyi, gazdasági és városüzemeltetési bizottság elnöke elmondta, céljuk az igényeknek és a kor elvárásainak leginkább megfelelően alakítsák át a tömegközlekedést:
– Mindenképpen szeretnénk egy élhető buszközlekedést létrehozni Dunaújvárosban. Ha a városlakók emlékeznek rá, februárban elindult a 13-as busz is. Szeretnénk megreformálni a közlekedést. Természetesen nem lehet mindenkinek megfelelni, tehát sok városlakónak nem fog tetszeni ahogy módosul a menetrend – éppen ezért egy kérdőív segítségével és annak elemzésével szeretnénk a többség akaratát érvényesíteni. 
A fejlesztések során egyebek mellett az utas tájékoztatásban is előrelépést terveznek a szakértők. Ennek egyik felelőse Győrfi Péter közlekedési szakértő:
– Egy nagyobb csomagot állítottam elő, ami tartalmazott különböző grafikákat, melyek kibővített tartalommal ismertetik a térképek mellett a jegyárakat, és minden olyan információt, amely fontos lehet a városi közlekedést használóknak.

Hozzátette: a város holnapján is megtalálhatóak lesznek a szükséges információk. Emellett – ahogy Botyánszki Tamás hálózattervező elmondta – a buszközlekedés racionalizálása is a munkafolyamat része:
– Az elmúlt években nem volt példa arra, hogy az egész hálózatot egy egységes elv mentén újratervezzék, erre teszünk most kísérletet egy megadott kilométerkeret mellett; tehát a teljesítmény nem fog változni. Megpróbáljuk úgy megalkotni a vonalhálózatot, hogy a városlakóknak minél jobb legyen, a legtöbb igényt kielégítve, de egyben az erőforrásokat hasznosan felhasználva.
A tervezett változtatások várhatóan a következő hónapokban valósulnak meg – az ősz második felétől tehát már minden bizonnyal a városlakók is tapasztalhatják majd ezeket.
Honlapunk hasábjain már közöltük az összeállításban említett, a város hivatalos honlapján is elérhető online kérdőív elérhetőségét, amely a lakosság véleményét és javaslatait gyűjti össze. Mint írtuk, a kérdőívvel a lakossági álláspontot, javaslatokat is szeretnék összegyűjteni. 

A mellékelt kérdőív kitöltésével bárki segítheti a munkát – íme, a közvetlen elérhetőség!

Kérdőív a buszközlekedésről (katt) >>

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.