Dunaújváros Hetilap

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

Öcaline - 2020. szeptember 22.

A "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója megdöbbenéssel értesült Cserna Gábornak, a Fidesz helyi elnökének a kirohanásáról, amelyben közgyűlési mandátumának visszaadására szólította fel Gombos Istvánt, hangzott el Szabó Zsolt frakcióvezető Városházán tartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

Az eset közvetlen előzménye, hogy Gombos István a Fidesz képviselőjeként jelezte: szerepet kíván vállalni a bizottsági munkában, a múlt csütörtöki nyílt ülésen döntés is született arról, hogy bizottsági tagként folytathatja. Cserna Gábor volt polgármester a helyi Fidesz elnökeként több orgánumban is hangot adott nemtetszésének, mi több, lemondásra vagy a Fidesz-képviseletből történő távozásra szólította föl képviselőtársát (pikáns helyzet, hiszen Gombos nem mellékesen Cserna Gábor humán ügyekért felelős alpolgármestere is volt). 
A sajtótájékoztatón a többségi frakció képviseletében megszólaló elnök kiemelte, megdöbbentőnek tartják, hogy a Fidesz volt polgármestere azért akar büntetni egy képviselőt, amiért az elvégzi a munkáját. Szabó Zsolt a törvények tiszteletben tartására figyelmeztette Cserna Gábort:
– Felhívjuk a figyelmet arra, hogy bármit is gondol magáról a volt polgármester, a törvények rá is vonatkoznak; Gombos István mandátumáról egyedül Gombos István dönthet. A Fidesztől megszokhattuk, hogy amit a másikra kiabálnak, azt valójában ők maguk teszik. Cserna Gábor és a Fidesz idestova egy éve próbálja elhitetni a dunaújvárosiakkal, hogy a "Rajta, Újváros!" Egyesület sokszínű koalíciója, a frakció mögött álló pártok képtelenek lesznek vezetni a várost a belső viták miatt – alig telt el azonban 10 hónap a választás óta és kiderült, hogy valójában a Fidesz az, amelyik nem képes egységesen működni. 

Szabó Zsolt kiemelte, sajnálatos, hogy a Fidesznek továbbra is minden a pénzről szól – és most, hogy nem férhetnek hozzá az önkormányzati vagyonhoz, össze is vesztek:
– Cserna Gábor azt nehezményezi, hogy Gombos István egy tiszteletdíjas pozíciót vállalt el. Azt már nem nehezményezi a bukott polgármester, hogy ő maga és a Fidesz frakció többi tagja úgy markolja fel a dunaújvárosiaktól kapott tiszteletdíját, hogy a testületi üléseken egyébként alig vesz részt. A Fidesz helyi elnöke nem volt ott azon a szavazáson sem, amin Gombos István bizottsági tagságáról szavazott a testület.
Szabó Zsolt, a Rajta Újváros! frakcióvezetője hangsúlyozta, kíváncsian várják Szepesi Attila véleményét a Gombos-ügyről – mondván, frakcióvezetőként megkerülhetetlen a szerepe a történetben –, ugyanakkor a többségi frakció nevében sok sikert kívánt a Fidesznek:
– Meggyőződésünk szerint Dunaújvárosnak az az érdeke, hogy konstruktív ellenzéke legyen a városnak – olyan szereplőkkel, akik hajlandóak dolgozni is, és nem büntetik azt, aki szerepet kíván vállalni a munkában.

A Gombos-ügy további részleteire természetesen még visszatérünk hasábjainkon!

(Címlap- és nyitóképünk a tájékoztatón készült, a belső oldali archív felvétel; fotó: Végh Zoltán)  
 

A rovat további hírei: Közélet

Látszik a fény a cső végén

Látszik a fény a cső végén

2020. okt. 20.

Szinte a csatorna-beruházások megkezdésével egyidejűleg kezdtek jelentkezni a vízelvezetési problémák a Barsi Dénes utcában: amellett, hogy a szennyvíz is felszínre kezdett törni, az esővíz is jelentős problémákat okoz ezen a területen.

Érseki szentelés a görögkatolikus templomban (galériával)

Érseki szentelés a görögkatolikus templomban (galériával)

2020. okt. 19.

Ünnepélyes keretek között, Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi főegyházmegye érseke templomszentelő miséjével koronázva vehette birtokba új templomát vasárnap a dunaújvárosi görögkatolikus gyülekezet. A biztonsági, egészségvédelmi előírások miatt a hívek egy része a szabadtéri LED-falon követhette az eseményeket.

Kelta mollban szól az ajándék Handpan

Kelta mollban szól az ajándék Handpan

2020. okt. 18.

Különleges hangszerrel gyarapodott az értelmi és halmozottan sérült emberek és családjaik "Mindannyian Mások Vagyunk" Egyesületének eszközparkja: a különleges hangolású Handpan nevű instrumentumot adományként kapta a szervezet. Az átadás-átvételt az MMK-ban rendezték a közelmúltban, bemutató és gyakorlás kíséretében!

"Az első év a kármentésről szólt…"

"Az első év a kármentésről szólt…"

2020. okt. 17.

Eredményesnek tartja az elmúlt egy év munkáját, és példásnak a több pártból verbuvált képviselők szövetségét, nyilatkozta Szabó Zsolt, a "Rajta, Újváros!" Egyesület frakcióvezetője. A legfontosabb, hogy sikerült talpon maradnia a városnak, állította. Interjú.

DSTV: templomszentelésre készül a görögkatolikus gyülekezet

DSTV: templomszentelésre készül a görögkatolikus gyülekezet

2020. okt. 17.

A dunaújvárosi görögkatolikus templom szentelését tartják október 18-án, vasárnap. Az eseményen Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi főegyházmegye érseke mond misét. Mivel az épületbe csak korlátozott számban engedhetik be a híveket, az udvaron egy LED falon is követhetik majd a rendezvényt az érdeklődők. Hangkép az utolsó simításokról.

Legközelebb a Kertvárosban lomtalanítanak

Legközelebb a Kertvárosban lomtalanítanak

2020. okt. 16.

Folytatják a "városjáró" lomtalanítás-sorozatot, az önkormányzat és a Dunanett Kft. következő akciójára a Kertvárosban kerül sor október 17-én, szombaton. Helyszínek és időpontok, tételes lista a hajtás után!

Hogy mindenki mozoghasson – a pénz ne legyen akadály!

Hogy mindenki mozoghasson – a pénz ne legyen akadály!

2020. okt. 16.

Mindenki számára ingyenes edzést biztosít az önkormányzat a Patyolat udvarban hetente egyszer. A városvezetés a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és három szakképzett trénerrel közösen indítja el a kezdeményezést jövő hét keddtől. Regisztrálj, regisztráljon mielőbb!