Dunaújváros Hetilap

Sok a pozitív minta, elmaradnak az edzések!

doszerk - 2020. szeptember 6. 21:24

A csoportos tesztelések után rengeteg koronavírusos fiatal van a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál, így a klub vezetése meghosszabbította az edzések felfüggesztését, s az U14-es, valamint az U16-os jégkorongozóknak sem javasolja az iskolába járást.

Képek: DO-archív

Percekkel ezelőtt élesedett a Dunaújvárosi Acélbikák Facebook-oldalán az a felhívás, melyet Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesület és a Dunaújvárosi Jégkorong Kft. vezetője fogalmazott meg. Az elnöki tájékoztatóból kiderült, hogy az utánpótlásnál is sok esetben hoztak pozitív eredményt az elmúlt napokban elvégzett koronavírus-tesztek, így a járványügyi hivatal két korosztály számára sem javasolja az iskolába járást. Azari Zsolt közleményét betűhíven idézzük, s reméljük, minél több jégkorongos családhoz eljut hétfő kora reggelig.

"Kedves szülők, kedves jégkorongozó fiatalok! Sziasztok!

Szeretnék minden érintettet tájékoztatni arról, hogy a dunaújvárosi jégkorong edzések felfüggesztését további három nappal meg kell hosszabbítanom.

Az elmúlt napokban tömeges tesztelést végeztünk a jégkorongozók körében. A felnőtt csapatot, a juniorokat az ifistákat és a hozzájuk tartozó edzőket, sportmunkatársakat vizsgáltattuk meg, teszteltük. Az eddigi eredmények alapján rengeteg pozitív mintával találkoztunk. A további vizsgálatok elvégzéséhez idő kell, ezért 2020.09.09-ig, szerdáig biztosan nem tartunk edzéseket.
A dunaújvárosi járványügyi hivatal, az elmúlt napok teszteredményei alapján hozott egy határozatot ami alapján nem javasolja az iskolába járást az U14 és U16 korosztályban edző gyermekeknek. Ezeket a gyerekeket nem tesztelték le, de bekerültek a kontakt csoportba.

A járványügyi hivatal pontos megfogalmazása a következő:

„Az U14 és U16-ban játszó játékosok közösségbe 2020.09.14-éig ne menjenek, amennyiben tüneteik jelentkeznének, keressék fel házi orvosukat”

Tisztelt Szülők!

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy nem könnyű megoldani a gyermekek otthon maradását, de mindenkinek meg kell értenie, hogy most első és legfontosabb az egészség. A jelen pillanatban senki sem tudja, hogy a Covid19 vírus milyen következményeket okoz, ezért most csak a „jobb félni, mint megijedni” alapon tudunk reagálni erre a kihívásra. Kérek mindenkit, hogy próbálja meg megoldani a gyermeke(i) elhelyezését a jövő héten. Akinek elháríthatatlan problémát jelent ez a helyzet, kérjen segítséget, biztosan találunk megoldást. A segítség kérést nekem címezzétek, de nincs még kész tervem arra, hogyan leszek, leszünk képesek a segítségnyújtásra.

Az eddigi teszteredmények alapján a betegség minimális tünetekkel jár. Nagy valószínűséggel még annyi problémát sem okoz az egészséges emberi szervezetnek, mint egy nátha. De nagyon fontos, hogy megbízzunk a járványügyi szakemberekben, nagyon fontos, hogy fegyelmezetten kövessük az előírásokat, és tartsuk be az érintkezés, a fertőtlenítés szabályait!

A további értesítésig üdvözlettel és tisztelettel:

Azari Zsolt (Zsazsa)
Dunaújvárosi Jégtörők Egyesület
Dunaújvárosi Jégkorong Kft"

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.