Szeptember 12-én rajtolhat az Erste Liga

doszerk - 2020. szeptember 3. 17:49

Az Erste Liga idei célja az, hogy a normálishoz legközelebbi módon lehessen megtartani a 2020/2021-es jégkorong szezon küzdelmeit.

Kép: DO-archív

Mint arról a sorozat honlapja nem sokkal ezelőtt beszámolt, csütörtökön rendkívüli ülést tartott az Erste Liga, amelyen a jelenlévő csapatok képviselői megállapodtak arról, hogy szeptember 12-én elindul az új szezon. A sorsolás a tervek szerint a jövő hét elején kerül publikálásra.

Jelenleg  három klub pályára lépését akadályozza meg a koronavírus-fertőzés. A bajnokságot így azok a csapatok kezdik meg jövő héten, ahol a  vírus azt lehetővé teszi, a többiek később játsszák le a mérkőzéseiket. Előreláthatólag az erdélyi csapatok magyarországi mérkőzésekkel indítják az idényt.

A cél az, hogy a szezont a normálishoz legközelebbi módon lehessen megtartani, ez a sportág összes szereplőjének érdeke, ám a körülmények napról napra változnak. Fontos, hogy vegye mindenki komolyan a szabályokat. A játékosok és a stábtagok felelőssége a legnagyobb, hiszen nélkülük nincs bajnokság, így nekik kell legjobban vigyázniuk egészségükre és környezetükre.

A szövetség központi szinten megfogalmazott biztonsági előírásokat, a magyar és nemzetközi előírásokhoz igazítva, ám ezek betartása már a klubok felelőssége. Az egészségügyi szabályok és ajánlások ide kattintva olvashatók.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.