Új program segíti a magyar atlétákat!

doszerk - 2020. szeptember 22. 18:17

Új program indult Spiriev Attila vezetésével annak érdekében, hogy elősegítse a magyar atléták szereplését a 2023-as budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

Kép: illusztráció

A Gyulai István Memorial sportigazgatója az M4 Sport Sporthíradójában hétfőn elmondta, hogy a Budapest 2023 Zsivótzky Gyula Program szakmai vezetésére Deutsch Péter, a 2023-as vb projektjének a vezetője kérte fel. A cél, hogy minél több hazai sportoló mérethesse meg magát a világ harmadik legnagyobb sporteseményén, melyre a kvalifikáció - szavai szerint - "brutális". "A szempont nagyon egyszerű. Tulajdonképpen azok az atléták kerülhetnek be, akiknek az adott pillanatban reális az esélyük arra, hogy kvalifikálják magukat a világbajnokságra" - fogalmazott a szakember, hangsúlyozva, hogy ez nem egy utánpótlás program, és az adott pillanat azt jelenti, hogy később is be lehet majd kerülni, ahogy ki is lehet esni ebből a körből.

A Spiriev Attila által KAP-nak (kiemelt atlétikai program) hívott program október elsejével indul, jelenleg az iroda felállítása zajlik és készül az első lista. Mint megjegyezte, a következő időszakban igyekszik majd minden érintettel, azaz bekerülő versenyzővel, edzővel, klubbal személyesen egyeztetni a programról. A magyar szövetség korábbi sportigazgatója azt is megjegyezte, hogy a programnak nem csupán a három év múlva esedékes hazai vb-re lesz hatása, hanem már a jövő évre halasztott olimpiai felkészülést és a 2022-es, eugene-i szabadtéri vb-re történő munkát és kvalifikációt is segíti. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy amennyiben sikeresen végzik el a munkát, ehhez hasonló kezdeményezések indulhatnak 2023-at követően is.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.