A véghajrát nem bírták a fiatalok

spigott - 2020. október 19. 7:30

Két mérkőzésen is az utolsó percekben kapott gólok miatt veszítettek pontokat a Dunaújváros PASE labdarúgói a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulóiban.

Kép: DO-archív

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak három utánpótlás együttese is pályára lépett a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulójában. Az U17-es csapat a vidámparki műfüves pályán húzott szerelést a Vác ellen, ám hiába szerzett vezetést még az első félidőben, s őrizte előnyét egészen az utolsó pillanatokig, a vendégek a 90. percben egalizálni tudtak, így 1-1-es eredménnyel ért véget az összecsapás, mely után a mieink maradtak a másodosztályú bajnoki tabella tizenegyedik, utolsó előtti helyén.

A regionális bajnokságban szereplő U15-ösök a velük azonos pontszámmal álló Siófok együttesét látták vendégül, ám nem kezdték jól a találkozót, s már a 4. percben hátrányba kerültek. A Balaton partiak korai találatára Dianovszky Zalán még az eső felvonás derekán válaszolni tudott, ám sem a szünetig, sem a lefújásig nem született már újabb találat a mérkőzésen, mely szintén 1-1-es végeredményt hozott, így fiataljaink továbbra is az ötödik helyről várhatják a bajnokság folytatását.

Az U14-esek szintén a Siófok ellen mérették meg magukat, s nem is alakult rosszul számukra a meccs, ugyanis az első félidőben megszerzett előnyüket a második felvonás elején megduplázva léptek nagyot a remélt győzelem felé. A Siófok azonban kétgólos hátárnyban sem adta fel, s hét perc alatt duplázva egalizált, majd az utolsó előtti percben ismét betalált, s végül 3-2-re megnyerte a találkozót, így a DPSE gárdája nem tudott előrébb lépni a táblázaton, s maradt a hatodik helyen.

Eredmények, gólszerzőink

U17-es bajnokság
DPASE – Vác VLSE 1-1 (1-0)
Gólszerzőnk: Végh Patrik

U15-ös bajnokság
DPASE – Siófoki Bányász 1-1
(1-1)
Gólszerzőnk: Dianovszky Zalán

U14-es bajnokság
DPASE – Siófoki Bányász 2-3
(1-0)
Gólszerzőink: Krajcsovics Adrián, Freud Barnabás

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.