Bravúros pont Kecskemétről!

spigott - 2020. október 10. 19:05

A Dunaújváros PASE labdarúgói raboltak először pontot a forduló előtt még listavezető Kecskemét otthonából az NB III Közép Csoportjában.

A Dabas elleni hazai vereség után idegenben kellett helyt állnia szombaton délután öt órától a Dunaújváros PASE labdarúgóinak, méghozzá egy olyan találkozón, melyen egyértelműen az ellenfél számított az esélyesebbnek. Jakab Elek tanítványai ugyanis a 13. forduló előtt listavezető Kecskemét otthonába látogattak, így igazi bravúrra lett volna szükségük a pontszerzéshez a szezonban már kilenc győzelemnél járó házigazdák ellen.

Ahogy az várható is volt, kecskeméti mezőnyfölénnyel kezdődött az összecsapás, ám a dunaújvárosi középpálya és a védelem remekül szűrte meg a hazai támadásokat, így a vendéglátók nem igazán tudtak fogást találni labdarúgóinkon. Együttesünk igyekezett kihasználni a gyors ellentámadások adta lehetőségeket, s a 31. percben tanítani való módon kontrázta le ellenfelét egy hazai szöglet után úgy, hogy Hompót remek beadását Novák váltotta gólra, megszerezve ezzel a vezetést (0-1). Érezhetően sürgősebb is lett a Kecskemétnek, mely öt perccel a félidő vége előtt egy szép szögletvariácó végén Gál találatával egalizált, így a szünetre 1-1-es állással vonultak a felek.

Képek: DO-archív

A második felvonást jobban kezdte ellenfelénél a DPASE, mely az 50. percben újra magához ragadta az előnyt, miután Báló hibátlan beadását Szepessy fejelte a hálóba (1-2). Sajnos ennek sem örülhettünk sokig, mert a 62. percben Gál remek, ollózó mozdulat után örülhetett második góljának, így kezdődhetett minden elölről (2-2). Labdarúgóinkat a második hazai gól sem törte meg, nagyon taktikusan védekeztek, s bizony az ellentámadásokra is futotta erejükből, ám hiába kerültek kétszer is ajtó-ablak ziccerbe, nem tudták bevinni a harmadik találatot. Ez azonban nem jött össze a hazai pályán eddig hibátlan Kecskemétnek sem, így az izgalmas összecsapás végül 2-2-es eredménnyel ért véget.

Kecskeméti TE – DPASE 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Gál 2, illetve: Novák, Szepessy.

DPASE: Pokorni - Barta, Lakatos (Tóth Á. 11.), Hompót, Vadász, Báló - Markovics, Dorogi, Novák - Kesztyűs, Szepessy. Vezetőedző: Jakab Elek.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.