Bravúros siker az éllovas ellen

spigott - 2020. október 11. 20:03

Hátrányból felállva, remek kapusteljesítménnyel fosztotta meg idei veretlenségétől a listavezető Brassó gárdáját a DAB jégkorong csapata az Erste Ligában.

A listavezető Brassó elleni mérkőzésen korcsolyáztak jégre ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Liga újabb fordulójában. A vendégek eddigi négy meccsükön rendre győzelemnek örülhettek, míg a DAB a pénteki nyitómeccsen kikapott a Gyergyótól, így kíváncsian vártuk, hogy mire lehetnek képesek Acélbikáink a remek formában játszó MacQueen-csapat ellen.

Az már a kezdésnél látszott, hogy tanult a Gyergyó ellen elkövetett hibáiból a DAB, s ezúttal sokkal jobban megbecsülte a korongot, nem adott komoly kontralehetőségeket a vendégeknek. Inkább a mieink irányították a játékot az első felvonásban, de igazán nagy helyzetbe csak egyszer tudtak kerülni, ezt meg védte Polc kapus. A brassóiak a játékrész dereka környékén kezdtek éledezni, de igazán ők sem tudták ráerőltetni akaratukat a Bikákra. A harmad hajrájában két emberhátrányt is kivédekezett Dave Leger együttese sőt, volt lehetősége a vezetés megszerzésére is, ám a gól nélküli döntetlen igazságosnak tűnt az első felvonás végén.

A második etapot kiválóan kezdték a Bikák, akik kivédekezték az áthúzódó emberhátrányt, majd azonnal támadásba csaptak át, s a 23. percben végre előnybe is kerültek, mert Kovács remek indítása után Azari lövése ugyan még kijött a kapuvasról, ám Pihlqvist nem hibázta el a kipattanót (1-0). Azonnal sietősebb lett a vendégeknek, akik rá is tettek egy lapáttal, s egy bosszantó hazai korongeladás után a francia Dame-Malka találatával a 26. percben egyenlítettek is. Innentől ismét egyenlő erők küzdelmét hozta a meccs, az Acélbikák újabb két brassói fórt védekeztek ki remekül, de az utolsó másodpercekben hibáztak kapujuk előtt, s az eladott korongból Valchar lőtte ki a bal felsőt, megszerezve ezzel a vezetést a vendégeknek (1-2).

A fordulás után ismét a DAB pillanatai következtek, s a 45. percben egy mintaszerűen felépített támadás végén Szappanos lőtt a jobb felsőbe, így újra egált mutatott az eredményjelző. A mieink helyzete azonban nem alakult rózsásan, mert a második hazai gl után egymás után három emberelőnyt kapott a Brassó, mely másfél percig kettős fórban támadhatta Hughson ketrecét, ám hiába záporoztak a lövések a hazai kapura, sikerült megúszni kapott gól nélkül ezt az időszakot is. Az utolsó tíz percben mindkét gárda előtt volt lehetőség a harmadik találat megszerzésére, de újabb gól már nem született, így jöhetett a hosszabbítás.

Képek: DAB

A ráadás szerencsére nem tartott sokáig, mert Hughson nagy védése után jól fordult le a DAB, Kovács két vendégjátékos között tört be az ellenfél harmadába, majd egy lapos lövéssel mattolta Polcot, megszerezve ezzel az Acélbikák győztes gólját (3-2). Ez egyben azt is jelentette, hogy Dunaújvárosban veszítette el idei veretlenségét a Brassó gárdája, mely mai eredménye ellenére is megtartotta első helyét az Erste Liga tabelláján, míg a Bikák két mérkőzést követően a nyolcadik helyen állnak a mezőnyben.

DAB – Corona Brasov Wolves 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 1-0) – hosszabbítás után

DAB: Hughson – Hruby, Mestyán, Mazurek, Németh, Odnoga – Kovács 1 (1), Pozsár, Azari (1), Pihlqvist 1, Török – Dósa, Lencsés, Dansereau (2), St. Pierre (1), Szappanos 1 – Gebei B., Barna, Gebei G. Vezetőedző: Dave Leger.

Brassó: Polc – Borisenko, Dame-Malka 1, Gliga, Klempa, Valchar 1 – Carlson, McFadden, Péter, Tranca, Vasile A. – Bors, Wilson, Finucci, Gajdó B., Molnár – Gajdó T., Haraga, Szőcs, Vasile N.. Vezetőedző: Dave MacQueen.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.