Hankook: út, kockázat, felderítés

Öcaline - 2020. október 12.

Új útkockázat-felderítő rendszer kifejlesztését célozza a Hankook Tire és az SK Planet együttműködése – a cél egy digitális platform kifejlesztése, ami új frontot nyithat a gumiabroncs-technológiában a biztonságos közlekedés érdekében. A jövő itt van.

A platform célja az útviszonyok elemzése mélytanulás és mesterséges intelligencia segítségével, a közlekedési kockázatok felismerése érdekében, áll a DO-hoz eljuttatott innovációs összegzésben. 

Valós idejű vészjelzés

A világ vezető adatfeldolgozó és tesztelő vállalatával, az SK Planettel kollaborál a Hankook annak érdekében, hogy egy olyan monitoringrendszert fejlesszenek ki, amely valós időben azonosítja a potenciális közúti veszélyeket. Az úgynevezett közúti kockázatfelmérő-rendszer (Road Risk Detection Solution, RRDS) mesterséges intelligenciát és mélytanulás-technológiát használ az elhaladó autók közúti zajának elemzésére, ennek köszönhetően pedig azonosítani tudja a potenciális közúti veszélyeket, mint például az esőzést, a havazást, az ónos esőt, de még a baleseteket és az egyéb veszélyforrásokat is. 
Az adatokat ezután valós időben elküldi különböző közlekedésbiztonsági és közúti karbantartó hatóságoknak. Ezt követően pedig időben el lehet kezdeni az olyan intézkedéseket, mint például a hó eltávolítása vagy a kátyúk kijavítása. 

Hatékony használat

A mesterséges intelligencia hatékony használatához különböző zajadatok széles skálájára van szükség. Ennek érdekében a Hankook sokrétű adatokat biztosít a jövőben az SK Planet számára – éppen a technológia pontosságának javítása érdekében. Az adatokat a koreai Geumsanban és a finnországi Ivalóban található tesztpályákon gyűjtik össze. A fejlesztés befejezése után a rendszert várhatóan télen fogják alkalmazni és bevezetni a közúti forgalom megfigyelése (és irányítása) terén.
Az SK Planet a tulajdonosa annak a szabadalomnak, amely hangfeldolgozás és a mélytanulás-technológia segítségével lehetővé teszi ezen megoldás alkalmazását – a rendszer a szakértők szerint a biztonságos vezetéshez járulhat hozzá.

(Forrás és fotó: Hankook Tire)
 

A rovat további hírei: Gazdaság

Kamara: mit kínálnak a GINOP-pályázatok?

Kamara: mit kínálnak a GINOP-pályázatok?

2020. okt. 16.

A foglakoztatás ösztönzése és a vállalkozásfejlesztés lesz a két fő témája annak az előadássorozatnak, amelyet a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervez a város és a térség vállalkozásainak október 20-án, azaz jövő kedden. Már lehet jelentkezni!

Akik nem akarnak segíteni, hagyják békén a Dunaferrt!

Akik nem akarnak segíteni, hagyják békén a Dunaferrt!

2020. okt. 15.

Éles hangú közleményben utasított vissza minden olyan politikai szándékot az ISD Dunaferr Zrt., amely a vállalatcsoport nehéz helyzetét kihasználva igyekszik népszerűségre szert tenni. Fontos téma, betűhív közlés a hajtás után.

Kézműves remekek között is remek lett

Kézműves remekek között is remek lett

2020. okt. 10.

A látszólag fokozhatatlant is fokozta a Steixner-műhely a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idei szakmai pályázatán: a dunaújvárosi bőrműves a Magyar Kézműves Remek díjazásban részesült – ráadásul az elismertek elitkörébe is bekerült.

Üzleti helyzet, várakozások – startol az októberi konjunktúra felvétel

Üzleti helyzet, várakozások – startol az októberi konjunktúra felvétel

2020. okt. 06.

Évente kétszer mérik fel a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait – most kezdődik az októberi vizsgálat. Cégek, vállalkozások véleményét várják – online kérdőív a hajtás után!

DKIK: "Csak együtt lehetünk eredményesek!"

DKIK: "Csak együtt lehetünk eredményesek!"

2020. szep. 29.

Nagy többséggel választották újra a közelmúltban szervezett tisztújítás során, újabb ciklusra kapott bizalmat a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöki teendőinek ellátására Králik Gyula. Az elmúlt időszak eredményei mellett a (közel)jövő terveiről is nyilatkozott. Interjú.

Tervre terv – lendületben az Innopark

Tervre terv – lendületben az Innopark

2020. szep. 24.

Az elmúlt hónapok tűzoltása után a helyi gazdaság egyik fontos bázisává válhat az Innopark Nonprofit Kft., hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Dr. Huszti Zsolt ügyvezető.  A feladat nem egyszerű, de komoly tervek egész sorát valósíthatják meg a közeljövőben, ígérte. Interjú.

Szívvel, lélekkel alkot, díjakat érdemelt

Szívvel, lélekkel alkot, díjakat érdemelt

2020. szep. 21.

Több rangos országos elismerést is elhódított, mára túlzás nélkül világszerte ismerik és keresik egyedi, bőven a művészet határait túllépő munkáit. 2018-ban a Kiemelt Magyar Kézműves Remek díjat érdemelte, idén jó eséllyel pályázik az Év Kiváló Szakembere elismerésre Steixner István. Miniportré.