Időjárás: front hátán front egész héten, rengeteg csapadékkal

Öcaline - 2020. október 12. 7:51

Felhős és szeles időt ígér a hét nagy részére a DO meteorológiai szakértője, ráadásul beütött az esős évszak: rengeteg csapadékkal számolhatunk. Várhatóan péntektől lesz némi, napsütés, de addig egy icipici szünettel: eső, eső, eső, eső.

"Hatalmas esőzés jön!" – figyelmeztetett hétindító prognózisa elején Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási oldal szakértő szerkesztője. Ahogy tapasztalhatjuk, térségünket már el is érte az első hullám: ma egész nap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, ráadásul az ország nagy részén mindössze 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, csak a Tiszántúlon lehet 20 fok körüli maximum. Figyelem, fontos: ma egész nap rossz közlekedési feltételekre, vizes utakra, erős szélre készülhetnek a autósok!
A közeli kilátások hasonló időt ígérnek a friss modellek szerint – kedden is marad a borult idő, sokfelé lesz komoly esőzés, ráadásul a változó irányú (északnyugatiról délnyugatira forduló) szelet többször kísérik viharos lökések. Kettős fronthatás terheli szervezetünket, országszerte 8-15 fok közötti értékeket mérhetünk, térségünkben 12-14 fokos csúcsokkal számolhatunk. 
Várhatóan szerdán lesz egy kis "üzemszünet" az esőzés terén, délnyugat felől csökken a felhőzet, de erős marad a délnyugati szél – a hőmérséklet 10 és 16 fok között változik.
Nem sokáig tart a viszonylagos nyugalom, a középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön délnyugat felől újabb csapadéktömb érkezik, erősen felhős időre van kilátás, sok helyen számíthatunk újra jelentős mennyiségű esőre. Az esőfelhők várhatóan pénteken nap közben hagyják el az országot, csütörtökön és pénteken 13-15 fok közötti hőmérséklet lehet délutánonként. A hét utolsó napjai nyugalmasabbnak ígérkeznek, szombaton és vasárnap is viszonylag derült idő várható – nagy fegyvertény, hogy újra látjuk majd a napot! A napsütés mellett olykor erősebb légmozgás lehet, és persze megfőni már nem fogunk: 14-15 fokos csúcsok lehetnek.

Nem ez lesz az év legszebb hete – de az aszályos hónapok után még így is nagyon jó, hogy esik!

(Fotó: Így lájuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Klasszikus stílus - méltóságot sugároz és elegáns

Klasszikus stílus - méltóságot sugároz és elegáns

2022. jan. 27.

Mikor azt a kifejezést halljuk, hogy klasszikus, sokan azonnal a görög-római kultúrára gondolunk. A klasszikus belsőépítészeti és lakberendezési stílus e két ókori nép építészeti szabályait követi, ahol a geometriának és a szerkezeti harmóniának is kitüntetett szerep jut. (X)

Jön, jön, jön a Fitness Challenge 2022 – csatlakozz!

Jön, jön, jön a Fitness Challenge 2022 – csatlakozz!

2022. jan. 27.

Kedveled a mozgást? Életmódváltást fontolgatsz? Egyedül nem megy? Ha a három közül legalább egy kérdésre „igen” a válaszod, téged is vár a Fitness Challenge 2022 közösségi kezdeményezése! Csatlakozz!

DSTV: Activity-parti az MMK-ban

DSTV: Activity-parti az MMK-ban

2022. jan. 27.

Remek közösségi programnak adott otthont a Munkásművelődési Központ a napokban, derül ki a DSTV összeállításából. Az intézmény színháztermében az Activity műfajának hívei gyűltek össze és versengtek. Hangkép.

Egy férfi ruhamárka története

Egy férfi ruhamárka története

2022. jan. 26.

A Hugo Boss a férfi elegancia egyik nagykövete, amely megkérdőjelezhető történetéről igen keveset hallunk. (X)

A szemkörnyék helyes ápolása

A szemkörnyék helyes ápolása

2022. jan. 25.

Az öregedési folyamat egyik látványos jele a szem körüli ráncok megjelenése. Kezdetben finom vonalak, később mély barázdák köszönnek vissza ránk a tükörből. (X)

Mi mindent érdemes átgondolni, ha klímát szeretnénk vásárolni?

Mi mindent érdemes átgondolni, ha klímát szeretnénk vásárolni?

2022. jan. 25.

Ha már elviselhetetlen az otthoni forróság nyáron, itt az ideje egy klímaberendezés beszerzésének. (X)

Klimt zsenialitása, műveinek népszerűsége napjainkban

Klimt zsenialitása, műveinek népszerűsége napjainkban

2022. jan. 24.

A századforduló egyik legtehetségesebb és legzseniálisabb alkotója Gustav Klimt, akinek munkássága már a maga korában is korszakalkotó volt. (X)