Időjárás: front hátán front egész héten, rengeteg csapadékkal

Öcaline - 2020. október 12. 7:51

Felhős és szeles időt ígér a hét nagy részére a DO meteorológiai szakértője, ráadásul beütött az esős évszak: rengeteg csapadékkal számolhatunk. Várhatóan péntektől lesz némi, napsütés, de addig egy icipici szünettel: eső, eső, eső, eső.

"Hatalmas esőzés jön!" – figyelmeztetett hétindító prognózisa elején Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási oldal szakértő szerkesztője. Ahogy tapasztalhatjuk, térségünket már el is érte az első hullám: ma egész nap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, ráadásul az ország nagy részén mindössze 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, csak a Tiszántúlon lehet 20 fok körüli maximum. Figyelem, fontos: ma egész nap rossz közlekedési feltételekre, vizes utakra, erős szélre készülhetnek a autósok!
A közeli kilátások hasonló időt ígérnek a friss modellek szerint – kedden is marad a borult idő, sokfelé lesz komoly esőzés, ráadásul a változó irányú (északnyugatiról délnyugatira forduló) szelet többször kísérik viharos lökések. Kettős fronthatás terheli szervezetünket, országszerte 8-15 fok közötti értékeket mérhetünk, térségünkben 12-14 fokos csúcsokkal számolhatunk. 
Várhatóan szerdán lesz egy kis "üzemszünet" az esőzés terén, délnyugat felől csökken a felhőzet, de erős marad a délnyugati szél – a hőmérséklet 10 és 16 fok között változik.
Nem sokáig tart a viszonylagos nyugalom, a középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön délnyugat felől újabb csapadéktömb érkezik, erősen felhős időre van kilátás, sok helyen számíthatunk újra jelentős mennyiségű esőre. Az esőfelhők várhatóan pénteken nap közben hagyják el az országot, csütörtökön és pénteken 13-15 fok közötti hőmérséklet lehet délutánonként. A hét utolsó napjai nyugalmasabbnak ígérkeznek, szombaton és vasárnap is viszonylag derült idő várható – nagy fegyvertény, hogy újra látjuk majd a napot! A napsütés mellett olykor erősebb légmozgás lehet, és persze megfőni már nem fogunk: 14-15 fokos csúcsok lehetnek.

Nem ez lesz az év legszebb hete – de az aszályos hónapok után még így is nagyon jó, hogy esik!

(Fotó: Így lájuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

2022. aug. 10.

Az elmúlt hetekben tapasztalható kánikula nemcsak az emberi szervezetet viseli meg, kedvenceinknek is számos kellemetlenséget okozhat. Mi több, egészségkárosodást is, hiszen az ebek is könnyen kaphatnak például hőgutát.

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

2022. aug. 10.

Egyéves születésnapját ünnepli, bensőséges jubileumra készül és persze a sokadalom vendégeit is várja szombaton a Csomagtartóvásár és Bolhapiac. Hangkép és kedvcsináló itt!

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.