Jó kezdés a bajnokságban

spigott - 2020. október 7. 17:52

Eddig lejátszott öt mérkőzésükön négy győzelemnek örülhettek a DUE DSE asztalitenisz csapatai az NB II-es pontvadászatban.

Az előző, a koronavírus-járvány miatti csonka szezont követően szeptemberben indult útjára a labda az asztaliteniszezők 2020/2021-es idényében, melyet az NB II-ben kezdett meg a DUE DSE mindkét együttese. Tavalyi eredményei alapján az első számú csapat egyébként elindulhatott volna az élvonalban is, ám a pandémia miatti bizonytalan helyzetben nem kockáztatta meg az NB I-es szereplést a szakosztály vezetése, míg a második számú együttes az NB III-ból lépett feljebb, s idei céljuk nem is lehet más, csak az, hogy meghosszabbítsák tagságukat a másodosztályban.

Az egyetemisták csapatai felemásan kezdték az új szezont, ám ez nem jelentett meglepetést, ugyanis a sorozat első fordulójában azonnal egymás ellen kellett asztalhoz lépniük. Az összecsapás 4-2-ig még viszonylag szorosan alakult, ám ekkor "rálépett a gázra" az első számú gárda, s előnyét fokozatosan növelve aratott magabiztos, 13-5-ös sikert. A folytatásban a DUE DSE I. Bonyhádra látogatott, ahonnan első meccséhez hasonlóan meggyőző, 13-5-ös sikert aratva hozta el a bajnoki pontokat, míg a második számú formáció Baján vendégszerepelt, s 6-12-es eredményt elérve szerezte meg első győzelmét a szezonban.

Végh Zoltán felvételei

A mögöttünk hagyott hétvégén a második csapat szabadnapos volt, az első viszont hazai pályán mérette meg magát a Polgárdi ellen, s a várakozásoknak megfelelően könnyed, 15-3-as sikerrel őrizte meg hibátlan mérlegét, így pontszámban beérte az éllovas Honvéd Szondi gárdáját. A bajnokság szombati fordulójában mindkét együttesünkre kemény feladat vár, ugyanis az első csapat éppen legnagyobb riválisa a székesfehérvári Honvéd Szondi György SE ellen lép asztalok mögé, míg a DUE DSE II. az idei szezonban hibátlan PEAC otthonába látogat.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.