Kiharcolt három pont!

spigott - 2020. október 10. 18:13

Háromgólos hátrányból fordítva aratott 11-7-es sikert az Eger elleni hazai bajnoki találkozón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Két magabiztos győzelem után hazai környezetben, a Fabó Éva Sportuszodában ugrott medencébe ma délután öt órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely ezúttal az Eger ellen kísérelte meg gyarapítani bajnoki pontjai számát.

A kezdés azonban meglehetősen riasztóan alakult, ugyanis az idén még nyeretlen vendégek alaposan bekezdtek, s első támadásukból megszerezték a vezetést, majd a harmadik percben újra bevették a dunaújvárosi kaput, s hogy a hazai drukkerek kedve még rosszabb legyen, arról Hertzka Orsolya gondoskodott, aki a játék rész derekához közeledve háromgólosra növelte az egriek előnyét (0-3). Vízilabdázóink meglehetősen sok hibával játszottak ebben az időszakban, de Garda bombájával sikerült még az első negyedben szépíteniük, majd a második felvonás elején Gurisatti találatával minimálisra csökkentették hátrányukat (2-3). A 12. percben Garda Krisztina sikeres büntetőjével végre összejött az egyenlítés is, ám ennek sem sokáig örülhettünk, mert Hertzka és Czigány újra megvillant, s a vendégek fél perc alatt megléptek 5-3-ra. A félidei szünetre azonban így is egállal vonultak a felek, mert a hajrára támadásban és védekezésben is feljavultak az egyetemisták, s Horváth Brigitta éles szögből lőtt góljainak köszönhetően sikerült ismét egyenlíteniük (5-5).

Végh Zoltán felvételei!

Főleg úgy, hogy a fordulás utáni első találatot is a vendégek szerezték, ám Dobi Dorina góljára hamar válaszolt Ziegler, majd a harmadik negyed derekán Mucsy akciógóljával a meccsen először a mieink álltak közelebb a sikerhez (7-6). A játékrészből hátralévő időben már mindkét gárda kiválóan védekezett, így újabb gól már nem született, de bőven ígért még izgalmat a folytatás. A mieink azonban mindenképpen szerettek volna ettől eltekinteni, ezért a negyedik nyolc perc elejét nagyon megnyomták, s a koncentrált, jó játéknak meg is lett az eredménye, mert Gurisatti, Mahieu, valamint Brezovszki találataival végleg leszakították ellenfelüket (10-6). Innen már nem is volt visszaút a vendégeknek, s ugyan Hertzka negyedik góljával szépített az Eger, az utolsó másodpercekben még Szilágyi is betalált, így vízilabdázóink végül 11-7-es sikerrel őrizték meg hibátlan mérlegüket a bajnokságban.

DUE-Maarsk Graphics – ZF-Eger 11-7 (1-3, 4-2, 2-1, 4-1)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Gurisatti 2, Horváth 2, Garda 2, Ziegler 1, Mucsy 1, Szellák. Csere: Szilágyi 1, Mahieu 1, Brezovszki 1, Huszti. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.