Vereség hazai pályán

spigott - 2020. október 4. 18:53

Nem találta a fogást vendégén a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely 1-0-s vereséggel zárta a Dabas elleni hazai bajnokiját az NB III Közép Csoportjában.

A Dabas elleni hazai összecsapással folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit vasárnap délután három órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. A két gárda a közelmúltban már összemérte egymással erejét, s a Magyar Kupa dabasi fordulójában a mieink meggyőző, 3-0-s sikert arattak, így joggal bízhattak abban a hazai drukkerek, hogy ezúttal is győztesen hagyják el a pályát Szepessyék.

Ahhoz képest, hogy ismerték már egymást a felek, meglehetősen óvatos játékkal kezdődött a találkozó, melynek első tíz percében jobbára a mieink voltak fölényben, míg a dabasiak a kontrákra rendezkedtek be, ám támadásaik igen hamar elhaltak a hazai védelmen. A 10. percben Novák beadásáról csúsztak le a társak, s jó ideig csak ezt lehetett feljegyezni, mert főleg a mezőnyben gyűrték egymást a felek, helyzetet a DPASE és a Dabas sem tudott kialakítani, így egészen a félidő hajrájáig úgy tűnt, hogy a szünetig nem is változik az eredmény. A játékrész utolsó perceit azonban megnyomta a vendégcsapat, mely be is szorította a mieinket, majd a 40. percben egy bal oldali támadás végén jól játszotta meg a kapu elé érkező Erdős Gábort, aki nem hibázta el ziccerét, így a második felvonásnak egygólos hátrányból vágott neki együttesünk (0-1).

Végh Zoltán felvételei

A fordulás után már egyértelműen a védekezésre rendezkedett be a dabasi alakulat, ám hiába sikerült mezőnyfölényt kialakítania Jakab Elek gárdájának, helyzetbe nem igazán tudott kerülni, így csak nem akart megszületni a remélt egyenlítő találat. A 62. percben nagy lehetőséghez jutottak a mieink, mert Dudás Dánielt második sárga lapja után kiállította a játékvezető, s bár érkeztek is egymás után a beívelések, a pontosság sajnos nem volt ma a mieink erőssége, így a vendégek magas védői rendre kifejelték a beadásokat. A 70. percben Markovics lőtt fordulásból a felső lécre, ám a DPASE ekkor járt a legközelebb a gólszerzéshez, mert a hátralévő időben hiába próbálkoztak beadásokkal, távoli lövésekkel, egy sem jutott el a kapuig, így a Dabas megőrizte előnyét, s végül 1-0-s győzelmet aratva távozott Dunaújvárosból.

DPASE – FC Dabas 0-1 (0-1)

Gólszerző: Erdős a 40. percben

DPASE: Pokorni - Barta, Hompót, Vadász, Báló - Markovics, Barna (Lakatos, 74.), Dorogi (Tóth Á., 57.) - Kesztyűs, Szepessy, Novák. Vezetőedző: Jakab Elek.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.