Dunaújváros Hetilap

A média segítségével hirdetik az igét

doszerk - 2020. november 24. 17:47

Az adventi gyertyagyújtást virtuális formában, a médiumokon keresztül nézhetik majd meg a hívek, emellett pedig rendszeresen jelentkezik majd a DSTV földfelszín feletti és online adása is istentiszteletekkel, amelyeket a négy történelmi egyház képviselői tartanak majd.

Minderről sajtótájékoztatón számolt be Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Stermeczki András evangélikus lelkész.  

Koszorú lesz, vásár nem

Advent időszaka nagy terhet ró azokra, akik ezt egyedül, vagy valamilyen lelki problémával küzdve élik át, hangsúlyozta  Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere azon a sajtótájékoztatón, amelyet egy, a négy történelmi egyházzal közös kezdeményezés kapcsán tartottak a Városháza "C” szárnyában:
–  Bár karácsonyi vásárt nem tarthatunk, ám az advent az ünnepi évkörnek olyan része, amelyet méltóképp kell megélnünk. Ezért is örültem Stermeczki András evangélikus lelkész megkeresésének, amely ehhez járul hozzá, és amely, úgy gondolom, mindenképpen hiánypótlónak számít majd. Szükség van ebben az időszakban a fényre, amelyet a karácsony jelent – ám ezt az ünnepet akkor tudjuk igazán megélni, ha felkészülünk rá. 

Fény a növekvő sötétségben

A sajtótájékoztatón Stermeczki András evangélikus lelkész is részt vett, aki elmondta: már a vírus első hullámában megfogalmazódott bennük, hogy lehetőséget biztosítsanak arra, hogy otthonaikban is megismerhessék Isten üzenetét a hívek, most pedig, a közelgő adventi időszakban kiemelten kezelik ennek súlyát. A lelkész elmondta, a média bevonásával hirdetik az igét:
– A mostani időszakban percről percre nő a sötétség, és nemcsak azért, mert később kel fel a nap, és hamarabb megy le, hanem amiatt is, hogy több borús felhő van fölöttünk; nem ismerjük a járvány kifejletét. Ezért is fontos, hogy mindenkihez, akinek igénye van erre, mindenképpen eljuttatjuk Isten igéjét a tv-képernyők, a monitorok előtt, a média bevonásával. 
A kezdeményezés a helyi médiaműhelyek bevonásával válik teljessé: amellett, hogy a hívek felvételről láthatják majd a keresztény  egyházak közös adventi gyertyagyújtásait, rendszeresen jelentkezik majd olyan műsor a DSTV kínálatában – méghozzá a hagyományos sugárzás mellett az online felületen is –, amelyben a római katolikus, evangélikus, református és görögkatolikus egyházak képviselői tartanak istentiszteletet.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Továbbra is nagyon várjuk az M8-as autópálya megépítését

Továbbra is nagyon várjuk az M8-as autópálya megépítését

2023. jan. 27.

Szabó Zsolt, városunk gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be egy december végi egyeztetésről Bartal Tamással, az Építési és Beruházási Minisztérium helyettes államtitkárával, melynek témája Dunaújváros közlekedési koncepciója volt. 

Felszámolás alatt a DVCSH Kft., várják a hitelezők jelentkezését!

Felszámolás alatt a DVCSH Kft., várják a hitelezők jelentkezését!

2023. jan. 27.

A Székesfehérvári Törvényszék január 12-én tette közzé a Cégközlönyben a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (DVCSH Kft.) felszámolásának elrendelését. Fontos a dátum, máris kiderül, miért!

DSTV: ismét véradás a Petőfi iskolában

DSTV: ismét véradás a Petőfi iskolában

2023. jan. 27.

Régi-új helyszínen szerveztek véradást városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Petőfi iskolát kereshették fel a napokban azok az önkéntesek, akik vállalták a "csapolást" három embertársuk megmentése érdekében. Hangkép.

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

2023. jan. 25.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.