Dunaújváros Hetilap

A média segítségével hirdetik az igét

doszerk - 2020. november 24. 17:47

Az adventi gyertyagyújtást virtuális formában, a médiumokon keresztül nézhetik majd meg a hívek, emellett pedig rendszeresen jelentkezik majd a DSTV földfelszín feletti és online adása is istentiszteletekkel, amelyeket a négy történelmi egyház képviselői tartanak majd.

Minderről sajtótájékoztatón számolt be Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Stermeczki András evangélikus lelkész.  

Koszorú lesz, vásár nem

Advent időszaka nagy terhet ró azokra, akik ezt egyedül, vagy valamilyen lelki problémával küzdve élik át, hangsúlyozta  Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere azon a sajtótájékoztatón, amelyet egy, a négy történelmi egyházzal közös kezdeményezés kapcsán tartottak a Városháza "C” szárnyában:
–  Bár karácsonyi vásárt nem tarthatunk, ám az advent az ünnepi évkörnek olyan része, amelyet méltóképp kell megélnünk. Ezért is örültem Stermeczki András evangélikus lelkész megkeresésének, amely ehhez járul hozzá, és amely, úgy gondolom, mindenképpen hiánypótlónak számít majd. Szükség van ebben az időszakban a fényre, amelyet a karácsony jelent – ám ezt az ünnepet akkor tudjuk igazán megélni, ha felkészülünk rá. 

Fény a növekvő sötétségben

A sajtótájékoztatón Stermeczki András evangélikus lelkész is részt vett, aki elmondta: már a vírus első hullámában megfogalmazódott bennük, hogy lehetőséget biztosítsanak arra, hogy otthonaikban is megismerhessék Isten üzenetét a hívek, most pedig, a közelgő adventi időszakban kiemelten kezelik ennek súlyát. A lelkész elmondta, a média bevonásával hirdetik az igét:
– A mostani időszakban percről percre nő a sötétség, és nemcsak azért, mert később kel fel a nap, és hamarabb megy le, hanem amiatt is, hogy több borús felhő van fölöttünk; nem ismerjük a járvány kifejletét. Ezért is fontos, hogy mindenkihez, akinek igénye van erre, mindenképpen eljuttatjuk Isten igéjét a tv-képernyők, a monitorok előtt, a média bevonásával. 
A kezdeményezés a helyi médiaműhelyek bevonásával válik teljessé: amellett, hogy a hívek felvételről láthatják majd a keresztény  egyházak közös adventi gyertyagyújtásait, rendszeresen jelentkezik majd olyan műsor a DSTV kínálatában – méghozzá a hagyományos sugárzás mellett az online felületen is –, amelyben a római katolikus, evangélikus, református és görögkatolikus egyházak képviselői tartanak istentiszteletet.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.