Bajnok a Dunaferr!

spigott - 2020. november 13. 20:40

Parádés dunaújvárosi eredményeket hozott a tornászok Mesterfokú Bajnokságának és szupercsapatbajnokságának első versenynapja.

Kép forrása: MATSZ (Freschli József felvétele)

Győrben rendezik meg péntektől vasárnapig meg a tornászok Mesterfokú Bajnokságát és szupercsapatbajnokságát, melynek első napján a csapatbajnoki küzdelmekre került sor. A Dunaferr SE formációja esélyesként vágott neki a megméretésnek, s a Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Mayer Gréta, Czifra Bettina összeállítású csapat nagyon komoly fölénnyel, 152.900 pontot szerezve hódította el az első helyet, megelőzve az MTK (143.200), illetve a Postás SE (142.800) együtteseit.

A viadal pénteki napja egyben selejtező is volt az egyéni összetett fináléra, illetve az Európa-bajnokságra készülő csapat kijelölésében is komoly támpontot adott Draskóczy Imre Szövetségi kapitánynak. A Dunaferr versenyzői közül Kovács Zsófia kimagaslóan teljesített, minden szeren az első helyen végzett, így az egyéni összetett selejtezőjét 53.800 ponttal nyerte meg az MTK Schermann Bianka (50.400), illetve a szintén dunaújvárosi Makovits Mirtill (50.000) előtt.

Kovács Zsófia remekelt a Mesterfokú Bajnokság első napján! (Kép: DO-archív)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya is kiválónak értékelte Kovács Zsófia teljesítményét a szövetség honlapjának adott interjújában.

"A közelgő Európa-bajnokság szempontjából is kiválónak mondható Zsófi teljesítménye. Az 53.800 nemzetközileg is jónak számít. Az Eb-keret kijelölésével még várok." – mondta a női szövetségi kapitány.

Kovács Zsófia szintén rendkívül elégedett volt teljesítményével, s érthetően boldogan nyilatkozott a pénteki versenynap végén.

"Az országos bajnokságot nem sikerült megnyernem, de az elmúlt két hét alatt sokat dolgoztunk. Külön öröm, hogy összejött egy európai szintű pontszám, mindez úgy sikerült, hogy a talajgyakorlatnál elment a zene, és a csapattársaim tapssal jelezték az ütemet. Boldog vagyok a csapatgyőzelem miatt is" – fogalmazott az Európa-bajnoki ezüstérmes kiválóság a szövetség honlapján.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.