Ebben több volt!

spigott - 2020. november 8. 16:39

Egygólos félidei vezetés után szenvedett 3-1-es vereséget a Honvéd II. elleni hazai bajnoki találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

 

A Budapest Honvéd második csapata elleni találkozóval folytatta a bajnoki küzdelmeket vasárnap kora délután fél kettőtől a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Sajnos Jakab Elek vezetőedző továbbra sem számíthatott kulcsjátékosai közül Báló Tamásra és Barna Zsoltra, s ugyan Hompót Dániel és Tóth Ákos játékra jelentkezett, ők sem teljesen egészségesen vállalták a találkozót.

 

Melyet ennek ellenére sem kezdett rosszul együttesünk, két ígéretes lehetőséget követően a 12. percben tizenegyeshez jutott, melyet Szepessy értékesített magabiztosan, így korán megvolt a remélt előny (1-0). A bekapott találat után igyekezett nagyobb sebességi fokozatra kapcsolni a vendégcsapat, ám hiába vette át az irányítást, labdarúgóink a középpályán igyekeztek megállítani őket, így Pokorni kapusnak csak egyszer kellett játékba avatkoznia. A félidő hajrájához érkezve újra fölénybe került a DPASE, mely Kesztyűs Máté helyzeténél közel volt második góljához is, ám sajnos nem sikerült értékesíteni a ziccert.

A fordulást követően nem kellett sokat várni az újabb hazai lehetőségre, ám hiába került Dorogi ajtó-ablak ziccerbe, rossz megoldást választott, így a vendégek kapusa védeni tudta a lövését. A Honvéd próbálkozott becsülettel, s bár a hazai kontrákban több volt a veszély, mégis sikerült egalizálnia a vendégeknek, mert az 57. percben egy finoman szólva is véleményes szerelést követően Bartha Botond került szembe Pokornival, s mivel ő nem hibázta el ziccerét, így újra mehettek közepet kezdeni a csapatok (1-1).

Végh Zoltán felvételei!

A gól után nem sokkal Novák szerezhette volna a meg a vezetést Jakab Elek gárdájának, ám nagy helyzetből a kapu fölé vágta a labdát, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, nem sokkal a kihagyott hazai lehetőség után jött a válaszcsapás a csereként beállt Németh Barnabásnak köszönhetően, aki 16 méterről lőtte ki hajszálpontosan a jobb alsót (1-2). A cserékkel jobban álló, s emiatt lényegesen frissebb fővárosiak a 87. percben végleg eldöntötték a találkozót, mert Kerezsi Zalán is bevette a hazai kaput, s innen már nem volt visszaút a mieink számára, így a fővárosiak 3-1-es sikert aratva vitték el a három pontot Dunaújvárosból.

DPASE – Budapest Honvéd-MFA II. 1-3 (1-0)

Gólszerzők: Szepessy a 13., illetve: Bartha az 57., Németh a 81., Kerezsi a 87. percben.

DPASE: Pokorni - Barta, Vadász, Hompót (Halász, 76.), Áman, - Tóth (Gráczer, 87.), Dorogi, Varga (Novák L., 91.) - Kesztyűs, Szepessy, Novák Zs.. Vezetőedző: Jakab Elek.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.