Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Könyvtár: KönyVélemény, #könyvszeretettel

Öcaline - 2020. november 20. 17:19

A JAKD-Pakk Pont múlt csütörtöki üzembe állítása mellett olvasnivalókat is ajánl a betű barátainak a József Attila Könyvtár – az intézmény ráadásul olvasói akciót is kezdeményezett a járványhelyzet időszakában, #könyvszeretettel!

Amint arról már beszámoltunk, komoly villámválasszal reagált a koronavírus korlátozó intézkedéseire a József Attila Könyvtár: a JAKD-Pakk Pont az intézményi zárlattal egy időben üzembe állt múlt csütörtökön, tájékoztatta a DO-t Tóth Éva intézményvezető.
A könyvek kiválasztásához további segítséget nyújtanak – az elmúlt hónapok újdonságainkból, könyvtárosok könyvajánlói, a KÖSZI közösségi szolgálat keretében született középiskolás ajánlók válogatnak. A gyerekek az Olvasópróba korosztályi ajánlólistáiból (1-8. osztály) választhatnak maguknak olvasnivalót, de a listák az olvasók javaslatai alapján is folyamatosan bővülnek.
A fenti ajánlatokat kiegészítendő ugyanis KönyvVélemény munkacímmel olvasói akciót is kezdett a könyvtár, arra kérve az olvasókat, értékeljék olvasmányaikat, ajánljanak másoknak olvasnivalót! Ha valaki szívesen megosztaná könyvélményeit, írjon könyvajánlót, küldje el az olvszolg@jakd.hu címre!

Hozza meg mások kedvét is az olvasáshoz; mert olvasni jó – #könyvszeretettel!

(Forrás és illusztráció: jakd.hu)

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: kirakatban a gyűjtemény

DSTV: kirakatban a gyűjtemény

2021. feb. 24.

A Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) kirakatkiállításai kapcsán az intézmény nemzetközi hírű gyűjteményéről is szó esik a DSTV összeállításában. Hangkép.

ICA-D: "Reichstag, Berlin" a kirakatkiállításon

ICA-D: "Reichstag, Berlin" a kirakatkiállításon

2021. feb. 22.

Ezúttal Kudász Gábor Arion fotónyomata látható a Kortárs Művészeti Intézet mini kiállítás-sorozata keretében – a Reichstag, Berlin című alkotás a művész és a Faur Zsófi Galéria ajándékaként került az ICA-D gyűjteményébe; egy héten át látható a kirakatban.

DSTV: új vezető a Vasas élén

DSTV: új vezető a Vasas élén

2021. feb. 19.

Lengyel Szabolcs személyében új vezető irányítja a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes szakmai munkáját; derül ki a DSTV összeállításából. A város egyik legnagyobb múlttal bíró kulturális  közössége az MMK-ban működik. Hangkép.

DSTV: "A kis herceg" a Bartókban

DSTV: "A kis herceg" a Bartókban

2021. feb. 18.

A kis herceg nagytermi előadásának olvasópróbájára látogatott a DSTV stábja a Bartók Kamaraszínházba; az előadás új megközelítéssel mutatja be a népszerű meseregényt  Sipos Imre rendezésében. Hangkép.
 

DSTV: ünnepi sorozatot kezdett a Bartók

DSTV: ünnepi sorozatot kezdett a Bartók

2021. feb. 17.

Ünnepi összeállítást időzített Valentin napra a Bartók Kamaraszínház; a videón elérhető ajándékcsokor egy sorozat első darabja volt, összesen négy szép ünnepet fűznek sorba, tudta meg a DSTV stábja Őze Áron igazgatótól. Hangkép.

ICA-D: Csákány-mű a kirakatkiállításon

ICA-D: Csákány-mű a kirakatkiállításon

2021. feb. 15.

Érzékeny és sokatmondó témát boncolgató művel, Csákány István Suspended című, 2010-ben készült alkotásával folytatja a kirakatkiállítások sorozatát a Kortárs Művészeti Intézet. Mit üzen a Kígyóölő? És egyáltalán: mit látunk a képen?

DSTV: bőrbe álmodott csodák

DSTV: bőrbe álmodott csodák

2021. feb. 13.

Steixner István bőrműves mester munkássága bekerült a Települési Értéktárba a közelmúltban; a mestersége révén több rangos elismerést is kivívott alkotót műhelyében kereste fel a DSTV stábja. Hangkép.