Mester a mesterek között!

spigott - 2020. november 14. 16:24

Dunaújvárosi arany- és ezüstéremmel ért véget a tornászok Mesterfokú Bajnokságának egyéni összetett fináléja.

Kép: DO-archív

A pénteki összetett selejtező és szupercsapatbajnokság után ma már az egyéni összetett döntővel folytatódott a győri Mesterfokú Bajnokság küzdelemsorozata. A Dunaferr SE női versenyzői jó esélyekkel várták a viadalt, ugyanis Kovács Zsófia az első, Makovits Mirtill a harmadik, Mayer Gréta a negyedik helyen biztosította helyét a döntőben, míg Czifra Bettina Lili a kilencedik helyen kvalifikálta magát a legjobbak közé.

A dunaújvárosi tornászok alaposan ki is tettek magukért, mert Kovács Zsófia esélyeshez méltó módon versenyezve, 52.200 pontot elérve szerezte meg az első helyet, a dobogó második fokára Mayer Gréta állhatott (50.200), megelőzve a közelmúltban bajnoki aranyérmet szerző Székely Zóját (50.000). A Dunaferr SE versenyzői közül Makovits Mirtill a negyedik helyen fejezte be a viadalt 48.200 ponttal, míg Czifra Bettina Lili (46.900) a hetedik helyen végzett, így Trenka János vezetőedző is elégedetten értékelhetett honlapunknak a döntőt követően.

- Mirtillnek volt egy nagy és egy kisebb rontása, s bár előbbiből nagyon szépen visszajött, emiatt végül sajnos lemaradt a dobogóról, míg Gréta javítani tudott a tegnapi eredményéhez képest. Zsófi pontszáma alacsonyabb volt a tegnapinál, mert ugráson egy leépített gyakorlatot csinált, míg talajon becsúszott egy rontása, de felemáskorláton és gerendán szépen tornázott. Lili jövőre lesz még csak ifjúsági korú, de hetedik helye ellenére aránylag szépen megcsinálta a gyakorlatait, igaz akadtak azért kisebb tévesztései is. Ezzel együtt büszke vagyok a csapatra, annak is örülök, hogy a tegnapi selejtező után újra mindenki teljesíteni tudta a négy sorozatot, s az első hét helyből négyet a Dunaferr SE versenyzői szereztek meg; ez nagyon szép eredmény.

A Mesterfokú Bajnokság utolsó napján a szerenkénti döntőket rendezik meg, ám mint azt Trenka János elárulta, Kovács Zsófiát visszalépette az ugrás vasárnapi fináléjától, mert nem akar kockáztatni egy esetleges sérülést. Így is lesz kiért szurkolni a sportág helyi szerelmeseinek, mert ugráson egy, gerendán és felemás korláton három-három, míg talajon két dunaújvárosi tornász száll harcba a minél szebb eredményekért.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.