Vádemelés a vége a vasúti átjáró megrongálásának

Öcaline - 2020. november 15. 15:05

Vádemelést javasolnak egy várpalotai lakossal szemben a dunaújvárosi rendőrök, aki még szeptember végén megrongálta a vasúti átjárót a 62-es főúton a város határában. Durva történet, mert a 28 éves férfi sokkal rosszabbul is járhatott volna.

A vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetése miatt kezdtek büntetőeljárás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon egy várpalotai férfival szemben, erősítette meg a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata . A részletes szóvivői összegzésből kiderül: anyomozás adatai szerint szeptember 29-én kora délután a 28 éves férfi személygépkocsival közlekedett a 62-es számú főúton Dunaújváros irányából Székesfehérvár felé. Haladása során Dunaújváros határában a vasúti átjáróhoz érve a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére a sínpárokra hajtott, ott megállt, majd jobbra nézve észlelte, amint nagy sebességgel érkezik a vonat. A baleset elkerülése érdekében a sínpárról letolatott, eközben a már lezárult félsorompót letörte. Az eset után a sofőr kiszállt az autóból, a csapórudat az úttestről lehúzta, majd a hatóságok értesítése nélkül elhajtott. 
A férfit nem sokkal később a Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei igazoltatták, és az ellenőrzés során megállapították, hogy a délután Dunaújvárosnál történt vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. A várpalotai járművezető kihallgatása során beismerő vallomást tett, elmondta, hogy a vasúti átjáróban egy előtte lassan haladó mezőgazdasági jármű miatt úgy gondolta, már nem ér át biztonságban a sínpárokon, ezért inkább visszatolatott.

A rendőrség elvégezte a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket, és a napokban elküldte az ügyészségnek az eset iratait.

(Archív fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!

Kész átverés show – most sajnos élőben

Kész átverés show – most sajnos élőben

2022. jún. 22.

Üdülni vágyókat ejtett tévedésbe és károsított meg egy férfi – üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat ellene. Nem volt túl komoly trükk – mégis működött!

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

2022. jún. 21.

Egy társasházi lakás fürdőszobájában riasztott a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délután Dunaújvárosban. A helyszínre vezényelt lánglovagok magas szénmonoxid-értéket mértek, értesült a DO.

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

2022. jún. 20.

Súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat ellene. Brutális történet, na.

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

2022. jún. 20.

A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, adata hírül a megyei katasztrófavédelem honlapja. Gyorshír.

Rendőrkézen a futtatók

Rendőrkézen a futtatók

2022. jún. 17.

A négyfős elkövetői kör évekig kényszerített Dunaújvárosban prostitúcióra lányokat, akiktől elvették a bevételt.

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

2022. jún. 15.

Három ingatlanból különböző értékeket, készpénzt, de ég egy személyautót is elvitt a városban az a férfi, akinek letartóztatására most tett indítványt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség. Kocsmatúra, másképp.