Vb-selejtezők - Elkészültek a kalapok

doszerk - 2020. november 27. 18:17

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistája alapján összeálltak a kalapok a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának sorsolására.

Főoldali és belső kép forrása: MLSZ

Köszönhetően az Európa-bajnokságra való kijutásnak, illetve a Nemzetek Ligájában aratott csoportgyőzelemnek - amellyel az elitbe került -, a magyar válogatottat a december 7-én Zürichben sorra kerülő eseményen a harmadik kalapból húzzák. A jövő márciustól novemberig tartó kvalifikációból a csoportgyőztesek jutnak ki automatikusan a világbajnokságra. A csoportmásodikokhoz csatlakozik majd két olyan csapat, amely a Nemzetek Ligájában megnyerte csoportját, de a vb-selejtezők során nem végzett az első két helyen - ilyen lehet akár a magyar válogatott is. A playoffban ez a 12 válogatott játszik majd a fennmaradó három európai helyért, három ágon, két egymeccses párharcban.

A kalapok:
1. kalap: Belgium, Franciaország, Anglia, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Dánia, Németország, Hollandia
2. kalap: Svájc, Wales, Lengyelország, Svédország, Ausztria, Ukrajna, Szerbia, Törökország, Szlovákia, Románia
3. kalap: MAGYARORSZÁG, Oroszország, Írország, Csehország, Norvégia, Észak-Írország, Izland, Skócia, Görögország, Finnország
4. kalap: Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Montenegró, Észak-Macedónia, Albánia, Bulgária, Izrael, Fehéroroszország, Georgia, Luxemburg
5. kalap: Örményország, Ciprus, Feröer-szigetek, Azerbajdzsán, Észtország, Koszovó, Kazahsztán, Litvánia, Lettország, Andorra
6. kalap: Málta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltár, San Marino

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tornával emlékeztek

DSTV: tornával emlékeztek

2024. szep. 27.

Immáron negyedik alkalommal rendezte meg a DKSE torna szakosztálya a Pap Zoltán Emlékversenyt, melynek a legendás edzőről elnevezett Pap Zoltán Tornacsarnok adott otthont szeptember 21-én szombaton. Hangkép.

Újra hazai pályán a futsalosok

Újra hazai pályán a futsalosok

2024. szep. 27.

A Tolna-Mözs elleni hazai összecsapáson őrizné meg hibátlan mérlegét az NB II Nyugati csoportjában a Dunaújváros Futsal együttese ma este hét órától.

A címvédő érkezik

A címvédő érkezik

2024. szep. 27.

Az éllovas Brassó elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

2024. szep. 26.

A címvédő Karmacsi mellett már csak az SZP-Asztalos együttese hibátlan a városi kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

Újra fociztak az ovisok (galériával)

Újra fociztak az ovisok (galériával)

2024. szep. 26.

Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római Városrészi Tagóvodában kedden délelőtt.

Új elnökséget választott a DKSE

Új elnökséget választott a DKSE

2024. szep. 25.

Mátyás Gábor immáron ötödik ciklusát kezdheti meg a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület ügyvezető elnökeként.

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

2024. szep. 25.

A Halas Kupán öt, a Csongrádon megrendezett diákolimpián egy éremnek örülhettek a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői.