Dunaújváros Hetilap

Kézilabdás segítség a nyári táborhoz

spigott - 2020. december 23. 8:02

Egymás helyett az Útkeresés Segítő Szolgálatot ajándékozták meg a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.

Évek óta szép hagyomány a dunaújvárosi felnőtt női kézilabdázóknál, hogy a karácsonyi ünnepek előtt meglepik egymást kisebb ajándékokkal, ám az idei, rengeteg szempontból is különleges, de inkább nehéz esztendő végén úgy határoztak a DKKA csapatának tagjai, hogy inkább azokon próbálnak segíteni, akik igazán rá is vannak szorulva. Választásuk végül az Útkeresés Segítő Szolgálatra esett, s kedden délután a Dunaújvárosi Sportcsarnokban adták át a felajánlott összeget az intézmény vezetőjének, Mészárosné Libor Ágnesnek.

Az ünnepélyes átadó után Szalai Babett, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának kapitánya érdeklődésünkre elárulta, hogy Bulath Anita ötletét valósították meg az adományozással, méghozzá óriási örömmel.

- Karácsony előtt meg szoktuk egymást ajándékozni a csapaton belül, ezúttal azonban Bulath Anitától jött az az ötlet, hogy mi lenne, ha most nem egymásnak ajándékoznánk, hanem olyan családoknak, szervezeteknek, gyerekeknek, akik erre rászorulnak. Nem is volt kérdés, mindenki azonnal az ötlet mellé állt, s meg is kerestük az Útkeresés Segítő Szolgálatot, hogy ezt az összeget átadjuk nekik. Úgy gondolom, minden nap kellene valami kis jót tenni, de így karácsony közeledtével mindenki próbál egy kicsivel többet tenni, s ez nagyon, de nagyon jó érzés most.

Végh Zoltán felvételei

Meghatódva vette át a felajánlott 260 ezer forintot az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményvezetője, Mészárosné Libor Ágnes, akitől megtudtuk azt is, hogy már meg is van, mire költik a nemes adományt.

- Nagyon szép hónapja van az Útkeresés Segítő Szolgálatnak, rendkívül sok felajánlást kaptunk, óriási segítség ez az általunk gondozott családoknak, ez a mostani viszont egészen különleges. Nagyon örültünk annak, hogy női kézilabdázóink felajánlottak 260 ezer forintot a gyermekek nyári táboroztatására, ami hatalmas segítség a számunkra. A vírus okozta nehézségek miatt táborokat kellett szerveznünk a gyermekeknek, hogy a nyári felügyeletük biztosítva legyen, ám ez nem volt egyszerű, volt, hogy a kollégáink gyakorlatilag kéregetni mentek azért, hogy legyen a gyerekeknek egy kis ennivaló, amit mondjuk tízóraira adhatunk. Ez az összeg, amit most a lányok felajánlottak, fedezni fog nagyon sok olyan költséget, amit nagyon nehezen tudtunk volna összehozni, szóval nagyon köszönjük és rettentően hálásak vagyunk érte.

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.