Dunaújváros Hetilap

Kézilabdás segítség a nyári táborhoz

spigott - 2020. december 23. 8:02

Egymás helyett az Útkeresés Segítő Szolgálatot ajándékozták meg a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.

Évek óta szép hagyomány a dunaújvárosi felnőtt női kézilabdázóknál, hogy a karácsonyi ünnepek előtt meglepik egymást kisebb ajándékokkal, ám az idei, rengeteg szempontból is különleges, de inkább nehéz esztendő végén úgy határoztak a DKKA csapatának tagjai, hogy inkább azokon próbálnak segíteni, akik igazán rá is vannak szorulva. Választásuk végül az Útkeresés Segítő Szolgálatra esett, s kedden délután a Dunaújvárosi Sportcsarnokban adták át a felajánlott összeget az intézmény vezetőjének, Mészárosné Libor Ágnesnek.

Az ünnepélyes átadó után Szalai Babett, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának kapitánya érdeklődésünkre elárulta, hogy Bulath Anita ötletét valósították meg az adományozással, méghozzá óriási örömmel.

- Karácsony előtt meg szoktuk egymást ajándékozni a csapaton belül, ezúttal azonban Bulath Anitától jött az az ötlet, hogy mi lenne, ha most nem egymásnak ajándékoznánk, hanem olyan családoknak, szervezeteknek, gyerekeknek, akik erre rászorulnak. Nem is volt kérdés, mindenki azonnal az ötlet mellé állt, s meg is kerestük az Útkeresés Segítő Szolgálatot, hogy ezt az összeget átadjuk nekik. Úgy gondolom, minden nap kellene valami kis jót tenni, de így karácsony közeledtével mindenki próbál egy kicsivel többet tenni, s ez nagyon, de nagyon jó érzés most.

Végh Zoltán felvételei

Meghatódva vette át a felajánlott 260 ezer forintot az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményvezetője, Mészárosné Libor Ágnes, akitől megtudtuk azt is, hogy már meg is van, mire költik a nemes adományt.

- Nagyon szép hónapja van az Útkeresés Segítő Szolgálatnak, rendkívül sok felajánlást kaptunk, óriási segítség ez az általunk gondozott családoknak, ez a mostani viszont egészen különleges. Nagyon örültünk annak, hogy női kézilabdázóink felajánlottak 260 ezer forintot a gyermekek nyári táboroztatására, ami hatalmas segítség a számunkra. A vírus okozta nehézségek miatt táborokat kellett szerveznünk a gyermekeknek, hogy a nyári felügyeletük biztosítva legyen, ám ez nem volt egyszerű, volt, hogy a kollégáink gyakorlatilag kéregetni mentek azért, hogy legyen a gyerekeknek egy kis ennivaló, amit mondjuk tízóraira adhatunk. Ez az összeg, amit most a lányok felajánlottak, fedezni fog nagyon sok olyan költséget, amit nagyon nehezen tudtunk volna összehozni, szóval nagyon köszönjük és rettentően hálásak vagyunk érte.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.