Dunaújváros Hetilap

Önkormányzat: karácsonyi támogatás a nyugdíjasoknak

Öcaline - 2020. december 8. 10:41

A közelgő karácsony alkalmából idén is pénzbeli, szociális támogatást nyújt a nyugdíjasoknak a város önkormányzata. Tájékoztató máris itt.

Dunaújváros Önkormányzata karácsony ünnepe alkalmából idén is pénzbeli, szociális támogatást nyújt azoknak a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező személyeknek, akiknek idén a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ellátást folyósít (kivételt képez a kiskorú árvaellátás). 
A támogatást a Magyar Posta Zrt. december 3. és december 23. között kézbesíti – a 8000 és 5000 forintos támogatás feltételei az alábbiakban olvashatók.

A támogatás pénzbeli szociális ellátás, amelynek összege:
– 8000 Ft, amennyiben ellátásának havi összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, jelenleg 57.000 Ft-ot,
– 5000 Ft, amennyiben az ellátott ellátásának havi összege meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, jelenleg 57.000 Ft-ot, és nem haladja meg annak hétszeresét, jelenleg 199.500 Ft-ot.
 Fontos, hogy azon dunaújvárosi nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy, aki december 23-ig nem kapja meg az önkormányzati támogatást, annak kérelmeznie kell.

A kérelem letölthető az alábbi linkre kattintva, 2021. január 4-től átvehető a Polgármesteri Hivatal szociális osztályán.

Támogatási kérelem – .doc (katt) >>

A kérelem a szociális iroda ügyfélfogadási idején vehető át – hétfőn és szerdán 8-12, majd 13-16 óráig; pénteken 8-12 óra között.
A kérelemhez csatolni kell: a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy a banki kivonatot, valamint a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítőt vagy az ellátás megállapításáról szóló döntést, amennyiben az ellátás megállapítására a tárgyévben került sor.

Még egy fontos tényező: a kérelmet január 4-től január 29-ig lehet benyújtani – a határidő elmulasztása jogvesztő.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

2022. aug. 08.

Aktuális témáról, a tűzijáték költségeinek szociális célú felhasználásáról kérdezte a városlakókat a DSTV stábja. A megkérdezettek többsége egyetért a közgyűlési döntéssel. Hangkép.
 

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

2022. aug. 05.

A kapcsolódó összegzés már megjelent a DO-n, de a város hivatalos oldalán már olvasható a hivatalos versenyfelhívás is a Mi nem szemetelünk! című megméretésre. Mutatom!

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

2022. aug. 05.

Az évek óta tapasztalható felmelegedés és az idei forró és száraz nyár kétségkívül elég bizonyítékot szolgáltat ahhoz, hogy belássuk, komoly lépéseket kell tennünk azért, hogy egyéni és városi szinten is csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. És olyan megoldásokat találjunk többek között a városüzemeltetésre, amelyekkel kezelhető a klímaválság és annak következményei.