Rendőrnek adták ki magukat, kifosztás miatt felelhetnek

Öcaline - 2020. december 13. 19:46

Idős emberek értékeire vetett szemet az a két dunaújvárosi férfi, akik ellen kifosztás bűntett és kifosztás kísérlete miatt kezdtek eljárást a dunaújvárosi nyomozók. P. Tamás és H. Árpád ügyét súlyosbítja, hogy magukat rendőrnek kiadva léptek akcióba, értesült a DO. Bukóforduló a hajtás után.

Nem mindennapi ügyben nyomoz a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, erősítette meg a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának összegzése: kifosztás bűntett és kifosztás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt kezdtek büntetőeljárást két helyi lakossal szemben.

Két helyen is próbálkoztak

A nyomozás adatai szerint a 37 éves P. Tamás és a 27 éves H. Árpád – magukat rendőrnek kiadva –azzal az ürüggyel próbált meg bejutni egy Öreghegy utcai családi házba pénteken, hogy az ott lakó 77 éves nyugdíjas asszony vélelmezhetően egy hamisított nagy címletű bankjegyet tartott magánál a közelmúltban. Az asszonynak gyanús lett a két férfi, ezért arra kérte őket, hogy szolgálati igazolvánnyal igazolják magukat – mire a két álzsaru sietősen távozott a helyszínről.
A meghiúsult kísérlet után azonban újra akcióba lendültek – és sajnos ezúttal sikerrel jártak: egy 79 éves időskorú férfit keresett fel otthonában hasonló ürüggyel. A páros, miután hatósági intézkedést színlelve behatolt a nyugdíjas lakásába, pénzt követelt a szépkorú sértettől, majd a házban kutatást végeztek és eltulajdonítottak egy gáz-és riasztófegyvert, továbbá a lakás egyik szobájában elhelyezett pénzkazettában tárolt készpénzt, majd elmenekültek a bűncselekmény helyszínéről.

Nem sokáig örülhettek

A DO-hoz eljuttatott szóvivői összegzés szerint a rendőrségre érkezett bejelentést követően a nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként rövid időn belül látókörükbe került a két férfi, akiknek a gyanú szerint közük lehetett a bűncselekményekhez. 
A férfiakat a rendőrök szombaton elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket.

(Fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)