Dunaújváros Hetilap

Táborállás: várja az észrevételeket a képviselő

Öcaline - 2020. december 13. 7:55

Nagy port kavartak a Táborálláson és Pentele városrészben a közelmúltban végzett csatornázási beruházások: az itt élők számos alkalommal jelezték, hogy több probléma is felmerült a kivitelezés során. A munkálatok befejezését követően egy újabb gond merült fel: az útburkolati hibák, a nem megfelelően újra aszfaltozott utak kérdése. A körzet önkormányzati képviselője most összegyűjti a problémákat.

A Táborálláson és Pentele városrész egyes területein kivitelezett csatornázási beruházásokkal több alkalommal is foglalkoztunk – sajnos, egyszer sem pozitív előjellel, 
ezúttal azonban úgy tűnik, van esély a helyzet jobbra fordulására. 

"Ahová mi megyünk, ott nincs szükség utakra"

A részletekről Orosz Csaba, a Táborállást is magába foglaló 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője beszélt: 
– A területen végzett beruházás már több alkalommal is a figyelem középpontjába került, legutóbb azzal, hogy a felbontott útburkolatot nem megfelelően állították helyre a kivitelező cég munkatársai. Aki a környéken jár, láthatja a repedéseket, gödröket és hasonlókat. Ez már csak azért is fájó pontja az itt élőknek, mivel nem egy utcában saját költségen aszfaltozták le korábban az utat, most pedig egyes helyeken egyszerűen képtelenek behajtani a saját udvarukba az itt élők.
 
Fény a csatorna alagút végén

Orosz Csaba hozzátette: mindenképpen azon dolgoznak, hogy megoldódjon ez a probléma, ezért felveszi a kapcsolatot a kivitelező cég képviselőivel az úthibák kijavítása érdekében. Ahhoz, hogy ez mindenki számára megfelelő módon történjen, az itt lakók segítségére is számít: 
– Létrehoztam egy e-mail fiókot, itt várom a visszajelzéseket a csatorna beruházással kapcsolatban. Akinek problémája adódott, arra kérem, itt írja meg nekem, akár fényképes mellékletekkel. A tapasztalatok összegyűjtése után tehát tényekkel alátámasztva fordulhatok a beruházóhoz, és abban bízom, hogy végül megoldódik majd ez az áldatlan helyzet.

A problémákat az alábbi e-mail címen jelezhetik a körzet lakói!

Pentele csatorna (katt) >>

Orosz Csaba érdeklődésünkre elmondta, a problémák rögzítése és összegyűjtése után jó esély van arra, hogy hosszú távon is elfogadható megoldást találjanak a bajokra.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

2024. máj. 05.

Parádés időben, remek hangulatban tekerték le a hagyományos távot Dunaújvárostól Mezőfalváig, majd vissza a 38. Bringatúra résztvevői szombaton délelőtt.

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról.