Újabb kínos vereség

spigott - 2020. december 1. 21:20

Hiába vezetett még a 28. percben, sorozatban hat gólt kapva szenvedett sima vereséget a Titánoktól is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hét vesztes mérkőzés után, a Titánok elleni győri találkozóval folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely mindenképpen meg szerette volna törni rossz sorozatát.

A kezdés sajnos ezúttal sem alakult jól a mieink számára, mert egy korán kihagyott dunaújvárosi ziccer után Vincze Gergő csapta be a 4. percben az ezúttal kezdőként szerepet kapó Pinczés kapust, megszerezve a vezetést a hazaiaknak (1-0). Nem sokkal később Dansereau került újra ziccerbe, de ezt a lövését is védte Gyenes, majd Mazurek lőtt kapuvasat, ám az eredmény nem változott. Acélbikáink hajtottak az egalizálásért, s bár a Titánok kontráiba is benne volt a gólveszély, továbbra is inkább a mieink domináltak. Dansereau a 15. percben már ötödik csatáját veszítette el Gyenessel szemben, aki az első harmadban hibátlanul őrizte a hazai ketrecet, így a szünetre a Titánok vonulhattak minimális fórral.

Úgy tűnt, hogy a térfélcsere után fel tudnak pörögni a Bikák, mert alig telt el négy perc a harmadból, mikor újra Dansereau került szembe Gyenessel, s ezúttal már nem hibázta el ziccerét, majd a 27. percben Pinczés kapu mögül visszatett korongját Nilsson vágta a felső sarokba, így pillanatok alatt fordítottak a mieink (1-2). Nem sokáig örülhettünk azonban ennek, mert a hazaiak McNulty takarásból eleresztett lövésével másfél perc alatt egyenlítettek, s hogy a mieink kedve még rosszabb legyen, arról Tiainen gondoskodott, aki a 32. percben mindössze kilenc másodperc alatt gólra váltotta a Titánok első emberelőnyét (3-2).

Képek forrása: Titánok

A harmadból hátralévő időben ugyan nem jött össze az egyenlítés, de a helyzetek megvoltak, így joggal bízhattunk abban, hogy a harmadik felvonásban sikerül fordítania együttesünknek. Ehhez képest az utolsó harmad borzasztóan alakult, mert egymás után jöttek a dunaújvárosi kiállítások, s ezeket könyörtelenül kihasználta a hazai alakulat, mely egymás után négy emberelőnyös góllal döntötte el a pontok sorsát, s végül sima, 7-2-es vereséget mért Acélbikáinkra.

Ez egyben azt is jelentette, hogy a mieink visszacsúsztak a tabella utolsó előtti helyére úgy, hogy egyetlen ponttal előzik meg a náluk hat meccsel kevesebbet játszó Vasas gárdáját, s immáron sorozatban nyolcadik vereségüket szenvedték el az idei szezonban.

Titánok – DAB 7-2 (1-0, 2-2, 4-0)

Titánok: Gyenes – Ambrus (2), Reiter (1), Császár 1 (1) Luusuaniemi (2), Tiainen 2 – Erdély, McNulty 1 (1), Balogh, Dézsi 2, Péter – Dobmayer, Kóger, Almási, Madácsi, Jakimcsuk (1) – Nagy, Németh, Rétfalvi (1), Vincze 1. Vezetőedző: Kasper Vuorinen.

DAB: Pinczés B. – Jakabfy, Kovács, Dansereau 1, St. Pierre, Szappanos (1) – Dósa (1), Nilsson 1, Azari, Mazurek (1), Pinczés O. (1) – Hruby, Mestyán, Gebei G., Németh, Pihlqvist – Gebei B., Lencsés, Pozsár, Somogyi, Tamás. Vezetőedző: Dave Leger.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.