Újra akcióznak, ajándékot gyűjtenek a Jaszkari Mikulások!

Öcaline - 2020. december 11. 20:06

Közös ajándékgyűjtő kezdeményezést gründolt a DO/DSTV stábja a Mikulás napján rengeteg embernek vidám pillanatokat hozott fiatalokkal: Roland és Ricsi a Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek karácsonyát szeretné örömtelibbé tenni. A kezdeményezéshez már most remek partnereket találtunk – kezdődjön az újabb móka!

Emlékeztek még, ugye? Mikulás napján nagyot ment – szó szerint – Roland és Ricsi kezdeményezése, a Jaszkari Mikulások egy nyitott kocsival járták a várost, szaloncukrot és boldogító pillanatokat ajándékoztak a járókelőknek. A néhány órás kalandból nagy történet kerekedett – az Ezüst Villám egész nap körözött a városban, és hatalmas népszerűségnek örvendett a vidám akció. Itt írtam róla:

Mikulások a városban (katt) >>

A srácokkal beszélgetve kiderült, hogy mindenképpen folytatni szeretnék a jókedvű sorozatot, és pár nap alatt komoly haditerv bontakozott ki; nem titok, stábunk – pontosabban a DO/DSTV kollektívája – közreműködésével egy szépen gömbölyödő, ráadásul jótékony célú programsorozat keretében lendülnek újra akcióba a Jaszkari Mikulások. 
A cél, hogy szebbé tegyék az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményeként működő Családok Átmeneti Otthona lakóinak karácsonyát – méghozzá egy célzott ajándékgyűjtő program keretében. A történet egyébként szépen kapcsolódik a Dunai Kincses Kert adománygyűjtő közösségi kezdeményezéséhez: míg a termelői piac és kézműves vásár árusai és vendégei az átmeneti otthon családjait segíthetik, az ajándékgyűjtő akció kifejezetten a gyerekek kívánságaira fókuszál.
Az elmúlt napokban az intézmény munkatársainak közreműködésével fel is mértük az igényeket – méghozzá egy bevált eszközhöz folyamodtunk: a gyerekek, famíliák levelet írtak a Jézuskának, ebből megszületett az a kívánságlista, amely egy-egy elemét jótékony célú ajándékozóink válthatják valóra. 

Összesen 9 lány és 10 fiú lakik az intézményben – íme, az összesített kívánságlista!

Lányok 
3 hónapos: plüss zenélő figura
10 hónapos: rózsaszínű cumi, csőrös rózsaszínű cumisüveg
1 éves: fejlesztő játék
1.5 éves: rózsaszínű műanyag motor
2 éves: baba
4 éves: játékkonyha
9 éves: fülhallgató
11 éves: roller
15 éves: kamaszlánynak való kozmetikai termékek

Fiúk
9 hónapos: zenélő játék
4 éves: versenyautó
4 éves: logikai könyv
4.5 éves: kukásautó
6 éves: versenyautó
7 éves: társasjáték
11 éves: társasjáték
12 éves: ANIME mintás póló XL méretben
15 éves: könyv
15 éves: Galaxy Not8 tok

És itt lépnek a képbe a Jaszkari Mikulások: Roland és Ricsi egyfelől vállalták, hogy már a Dunai Kincses Kert szombati közösségi eseményén népszerűsítik az akciót – a tervek szerint délután 15-16 óra között találkozhatnak velük a vásár vendégei a kemping bejáratánál.

Figyelem, fontos: ha valaki máris kedvet kapott az ajándékozásra, már ott át is adhatja a szeretetcsomagot (a gyermek neme, életkora, az ajándék tartalma és név, e-mail elérhetőség feltüntetésével).

A gyűjtést virtuális formában azonnal megkezdjük, aki ajándékozni szeretne, máris írjon egy levelet a Jaszkari Mikulások címére – szeretettel és nagy pacsival várják! Kérjük az adományozókat, levelükben is tüntessék föl, kinek szánják az ajándékot. A célzott adományok mellett egyéni ajándék-ötleteket is elfogadunk, de ez már egyeztetés kérdése! 

Máris írok a Jaszkari Mikulásoknak! (katt) >>

Ezzel persze még közel sincs vége a mókának – sőt, most kezdődik csak igazán. A gyűjtőakciót terveink szerint a jövő hét végéig folytatjuk, és azzal kedveskedünk az ajándékozóknak, hogy a Jaszkari Mikulások később egyeztetett időpontban, de személyesen krúzolnak el az adományokért! És hogy a végére is maradjon egy csattanó: a Családok Átmeneti Otthonához szintén ők szállítják ki a reménybeli ajándéközönt, amivel fényes lehet az ott élő gyerekek ünnepe!

Csatlakozz egy jó ügyhöz – ajándékozz a DO/DSTV stábjával és a Jaszkari Mikulásokkal!

(Kép: Végh Dani; a felhívás illusztrációjának képanyagát a Jaszkari Mikulások december 6-i körútja "gyerekes" fotóiból válogattuk!)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Újra itt a reptéri szezon, várják a repülni vágyókat

Újra itt a reptéri szezon, várják a repülni vágyókat

2024. már. 29.

A 6-os útról szemlélve sem volt nagyon feltűnő a dunaújvárosi repülőtér múlt szombati rendkívüli programja – de aki benézett a hangárok környékére, az nagyon is láthatta, óriási nyüzsgés volt, sokan voltak, mindenki tett-vett, pakolt, takarított.

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

2024. már. 28.

Az országban nagyon sok helyen állítanak tojásfát húsvét előtt. Aki Dunaföldváron jár ebben az időszakban, már évek óta gyönyörködhet a főtér egyik különleges ékességében. Pontosan innen jött az ötlet – majd került át a hagyomány Dunaújvárosba is, a Kertvárosba.

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

2024. már. 27.

Számos olyan kisebb-nagyobb munka van egy otthon kialakítása, felújítása során, amelyet magunk is elvégezhetünk, ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, speciális szerszámokat és eszközöket. A felületkezelések is ilyenek. (X)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

2024. már. 26.

Nagyon szubjektív és nagyon nosztalgikus beszámoló következik, drága olvasók és aranyos mindenki, egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni arról a jubileumi eseménysorról, amivel a 70. születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Gimnázium. (Nekem, naná: a Münnich.)

Motorfelújítás profi kivitelben

Motorfelújítás profi kivitelben

2024. már. 26.

Egy veterán autó, vagy annak egy bizonyos részének felújítása nemes feladat, ugyanakkor elképesztően komplex, idő-, pénz-, és energiaigényes folyamat is egyben. (X)

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

2024. már. 26.

Városunk az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. 

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

2024. már. 26.

Ma már nem luxus egy saját otthoni szauna, de fontos ennek precíz elhelyezése és karbantartása. Ehhez szükséges egy vízszintes, teherbíró alap melyen el tudjuk helyezni szaunánkat, és persze fontos az is, hogy az alap elbírja a szauna, valamint a benne tartózkodó személyek súlyát. (X)