Dunaújváros Hetilap

Dunaújvárosi fejlesztésekről tárgyalt az alpolgármester

Kölesdi Fanni - 2021. január 24. 8:07

Az önkormányzatnak kész tervei vannak a  2021-2027 között megvalósuló pályázati források elosztására.

Veszprémben gyűltek össze az Északnyugat-Magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna legfontosabb szereplői a közelmúltban, hogy a következő időszak terveiről beszéljenek. Dunaújvárost Szabó Zsolt alpolgármester képviselte a tanácskozáson.

Pályázati források elosztása a cél
 
A kormány tavaly ősszel hozott létre négy gazdaságfejlesztési zónát. Ezek közül a legnagyobb, hat megyével (Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém) és kilenc megyei jogú várossal az Északnyugat-Magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna, amelynek felelőse Navracsics Tibor lett. A program célja, hogy a gazdaságilag és kulturálisan is egységes területet képező történelmi régiók nemzetközi összehasonlításban is versenyképes gazdasági egységként fejlődhessenek. 
A múlt heti tanácskozáson a 2021-2027 között megvalósuló pályázati források elosztásáról tárgyaltak a résztvevők. 

Nem elég, hogy jön a pénz... 

Szabó Zsolt alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, egyelőre csak a tárgyalások elején tartanak, de Dunaújváros kész tervekkel rendelkezik, és azon dolgoznak, hogy ebből minél több megvalósulhasson:
– A Modern Városok Program egyik legnagyobb tanulsága Dunaújvárosban, hogy óriási pénzösszeget lehet rossz helyre elkölteni. Elég ha az Iváncsa területén megvalósuló ipari parkra gondolunk. Éppen ezért a mostani városvezetésnek az a célja, hogy a legfontosabb feladatokra és célokra tudjunk forrásokat szerezni.

A rovat további hírei: Közélet

Újabb 10 parkolóhely szabadult fel a városban

Újabb 10 parkolóhely szabadult fel a városban

2024. jún. 27.

Újabb adag üzemképtelen, helyfoglaló autót szállított el Dunaújváros önkormányzata. 10 új parkolóhely szabadult fel júniusban a roncsautók elszállításának köszönhetően. A 2019-ben útjára indított akció a lakosság bevonásával továbbra is folytatódik. 

Ma is aktív hagyományőrzőt köszöntött az önkormányzat

Ma is aktív hagyományőrzőt köszöntött az önkormányzat

2024. jún. 27.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Lemák Jánosné Anna nénit a 90. születésnapja alkalmából Barta Endre alpolgármester az otthonában köszöntötte a közelmúltban. 

Átadták a Bimmer Parádén összegyűlt felajánlásokat a Napraforgó bölcsinek

Átadták a Bimmer Parádén összegyűlt felajánlásokat a Napraforgó bölcsinek

2024. jún. 27.

Mindig van valami szép abban, amikor nem várt helyről érkezik támogatás egy-egy intézmény vagy közösség részére. Ez esetben azonban nem teljesen pontosan van így, hiszen a dunaújvárosi BMW-sek többször gondoltak már másokra is.

Végre nyithat a szabadstrand – péntektől lehet csobbbanni!

Végre nyithat a szabadstrand – péntektől lehet csobbbanni!

2024. jún. 26.

A dunai árhullám levonulása után a felügyeleti szervek rendben találták a szabadstrand vizéből beküldött vízmintát, így a hét végén esedékes tikkasztó kánikula idejére már birtokba vehetik a fürdőzők a kedvelt Szalki-szigeti bázist. 

90 évesen is fiatalosan, lendületesen

90 évesen is fiatalosan, lendületesen

2024. jún. 25.

Kiss Lajos bácsi még május végén ünnepelte családja körében a 90. születésnapját. Barta Endre alpolgármester a jeles alkalomból otthonában látogatta meg a rendkívül fiatalos és jó egészségnek örvendő szépkorút.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2024. jún. 24.

Általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6 ezer forintos támogatást az önkormányzat. A támogatási igényeket július 1-jétől október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

DSTV: véradás a Garázsvásáron is

DSTV: véradás a Garázsvásáron is

2024. jún. 24.

Különleges alkalmakat is megragad a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi csapata a véradások szervezéséhez, derül ki a DSTV összegzéséből. A közelmúltban az újtelepi Garázsváráson biztosítottak lehetőséget a csapolásra az önkénteseknek. Hangkép.