Dunaújváros Hetilap

Égető problémát orvosoltak a Lilla közben

doszerk - 2021. január 8. 15:56

A Dózsa II. városrészben (is) megoldást sürget a parkolóhelyek hiányának problémája. Ennek (részleges) orvoslása történt a közelmúltban: a Margaréta Tagóvoda melletti területen, ahová korábban is felparkoltak az autók (szabálytalanul), murvás várakozóhelyet alakított ki az önkormányzat. 

Városszerte problémát okoz a parkolás, a belvárosi területeken szó siralmas a helyzet. Bár a kiinduló helyzet az, hogy az elmúlt időszakban jelentősen növekedett a személygépjárművek száma Dunaújvárosban, amit lehetetlen "követni", az elégedetlen autósok igényeinek (lehetőség szerint) igyekszik megfelelni az önkormányzat. 

Azzal dolgoznak, ami van

Több olyan intézkedést is hozott a városvezetés az elmúlt hónapokban, amelyek mind a várakozóhelyek növelését szolgálták: ilyen volt egyebek mellett a Táncsics Mihály utca egy szakaszának, illetve a Weiner Tibor körút egy részének egyirányúvá alakítása, és parkolóhelyek felfestése. Ezúttal ismét egy kiemelt "csomópont" került sorra: a Dózsa II. városrész, egészen pontosan a Lilla köz. 

A kecske is jól lakik... 

A Derkovits utcából nyíló kicsiny köz ad otthont a Margaréta Tagóvodának, ami miatt kiemelten fontos a parkolás, hiszen a gyermeküket hozó, utódjukért érkező szülők közül is sokan autóval közlekednek. Korábban rendszeresen igénybe vették várakozás céljából a tagóvoda melletti füves területet, ami így esős időben könnyen vált sáros, koszos szakasszá. Ennek orvoslására az igényekre reagálva murvás parkolót alakított ki az önkormányzat.

Ugyanakkor a zöld területek lehetőség szerinti megóvását is szem előtt tartja a városvezetés, hiszen a közelmúltban éppen az óvoda mellett ültettek fákat, ez a terület pedig – mint azt Medgyesi Miklós sajtószóvivő kifejtette – a gázvezeték miatt nem alkalmas faültetésre, így a körülményekhez képest legjobb megoldást választották a "kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad" elvét szem előtt tartva.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.