Elmarad az áprilisi londoni kvalifikációs boksztorna

doszerk - 2021. január 31. 12:28

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) illetékes munkacsoportjának döntése értelmében áprilisban, Londonban nem rendezik meg a tokiói olimpia ökölvívótornájára kvalifikáló európai versenyt.

Kép: DO-archív

A magyar szövetség (MÖSZ) honlapjának híre szerint a munkacsoport a jelenlegi koronavírusos helyzetre és a brit utazási korlátozásokra való tekintettel határozott így, figyelembe véve az európai sportági szövetségektől és a NOB-tól kapott visszajelzéseket is. A munkacsoport jelenleg értékeli az összes lehetőséget, beleértve azt is, hogy az áprilisi kvalifikációs viadalt másik helyszínen rendezzék meg - olvasható a MÖSZ honlapján. A munkacsoportot azután hozták létre - tagjai között Kovács István olimpia bajnokkal -, hogy a NOB tavaly júniusban megvonta a Nemzetközi Ökölvívó Szövetségtől (AIBA) a jogot, hogy megszervezze a tokiói olimpia boksztornáját.

A NOB és az AIBA vitája hosszú időre nyúlik vissza, a bokszszövetség ugyanis évek óta gazdasági és vezetési válsággal küzd, s a felek nem kerültek közelebb egymáshoz decemberben sem, amikor az AIBA élére az orosz Umar Kremljov személyében új elnököt választottak. Az európai olimpiai kvalifikációs torna lebonyolításához tavaly márciusban, Londonban hozzákezdtek, ám három nap múlva le kellett állítani a pandémia erősödése miatt. A félbeszakadt tornán a magyar csapatból az 57 kg-os súlycsoportban Gálos Roland olimpiai kvótát szerzett, az idei folytatásban még három magyar öklöző, Fodor Milán, Pribojszki Kata és Nagy Tímea érdekelt.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Gász: elhunyt Kovács Péter

Gász: elhunyt Kovács Péter

2024. jún. 22.

Életének 64. esztendejében elhunyt a Dunaújvárosi Kohász SE olimpiai bronzérmes egykori tornásza, Kovács Péter.

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

2024. jún. 21.

Helyi és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény született a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Karmacsi Autó csapata 25. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát – néhány napja bajnokot avattak. Hangkép.

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.