Fölényes győzelemmel kezdett a DPASE

spigott - 2021. január 23. 14:09

A második félidőben hat gólt szerezve aratott 7-1-es sikert a téli felkészülés első edzőmérkőzésén a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a vendég Kiskőrös ellen.

A téli felkészülés második hetének végén már edzőmérkőzés várt a Dunaújváros PASE NB III-as labdarúgó csapatára, mely a Bács-Kiskun megyei első osztály éllovasát, a Kiskőrös gárdáját látta vendégül a vidámparki műfüves pályán ma délelőtt fél tizenkettőtől.

Jakab Elek gárdája természetesen a siker reményében vágott neki a találkozónak, bár még ennél is fontosabb volt az, hogy az edzéseken gyakorolt elemeket végre meccshelyzetben is vissza tudják adni a játékosok. Bár az első felvonást lényegesen erősebben is kezdte ellenfelénél együttesünk, a gól hiányzott a mieink játékából, mert az utolsó passzokba, megoldásokba is több hiba csúszott. Egészen a 32. percig, mikor Tóth Ákos szerzett erőszakosan labdát a vendégek utolsó emberétől, s mivel szólóját is biztosan értékesítette, végre megvolt a vezetés (1-0). A gól után akadt helyzet mindkét oldalon, a vendégek főleg távoli lövésekkel veszélyeztettek, de újabb találat már nem született, így 1-0-s hazai előnyből várhattuk a folytatást.

Végh Zoltán felvételei

A térfélcserét követően pontosított játékán a DPASE, mely szűk húsz perc alatt el is döntötte az összecsapást. A gólok sorát Vadász nyitotta, aki tizenhat méterről tekert a kapu jobb oldalába egy szabadrúgást, majd Szepessy percei következtek: a csapat kapitánya nyolc percen belül háromszor is mattolta a vendégek kapusát, így a 60. percben már öt góllal álltak jobban ellenfelüknél Jakab Elek tanítványai (5-0). Ugyan nem sokkal később egy méretes védelmi hibából összejött a szépítés a Kiskőrösnek, a hajrá is labdarúgóinké volt, akik Bottlik Dávid és Tóth Ákos góljaival alakították ki a 7-1-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

DPASE – Kiskőrösi LC 7-1 (1-0)
A DPASE gólszerzői: Szepessy 3, Tóth 2, Vadász 1, Bottlik 1.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.