Hozta a kötelezőt a DKKA

spigott - 2021. január 9. 18:23

Ahogy vártuk: magabiztos, 36-25-ös győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a Liga Kupában a Vasas ellen.

Negyedik mérkőzését játszotta a Liga Kupa C-csoportjában ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely ezúttal a Vasas gárdáját látta vendégül a sportcsarnokban. Ugyan a két csapat azonos pontszámmal állt a tabella első és második helyén, egyértelműen a mieink voltak az összecsapás esélyesei főleg úgy, hogy bő két héttel ezelőtt a fővárosban is simán, 42-27-re győzték le mai vetélytársukat.

A fővárosiak azonban nem foglalkoztak sokat az esélyekkel, nagyon bátran kezdték a találkozót, s pillanatok alatt kétgólos előnyt szereztek (1-3). A védekezéssel nem sokat foglalkoztak a felek a 7. percben már 6-6-os állás mutatott az eredményjelző, s bár ekkor már rendre a mieink kerültek minimális előnybe, a vendégek mindig egyenlíteni tudtak. A játékrész derekához közeledve kezdett el feljavulni a mieink védekezése, s Barján második találata után először vezetett három góllal a Kohász a 15. percben (11-8). Vágó Attila szépen csatába küldte a fiatalokat is, akik közül, Román, Horváth és Fodor is góllal szállt be, így a 20. percben már muszáj volt időt kérnie a fővárosiak szakvezetőjének (14-8). A játékrész hajrájában összekapta magát a Vasas is, az utolsó percekben több hazai hibát is kihasznált a fővárosi alakulat, így a szünetre 18-14-es dunaújvárosi előnnyel vonultak a felek.

Képek forrása: DKKA

A térfélcserét követően szűk öt percig tartott négy-ötgólos hátrányát a Vasas, ám ahogy ismét keményebbé vált a DKKA védekezése, egyből elkezdett nőni a különbség a csapatok között. Tízpercnyi játékot követően már héttel vezetett együttesünk, mely továbbra is jobban, pontosabban játszott ellenfelénél, s a játékrész derekán már tíz góllal jobban állt vetélytársánál (29-19). A pontok sorsa természetesen már eldőlt ekkorra, ám a tetemes előny tudatában bizony elkezdett hibázgatni is csapatunk, így a véghajrá előtt még egyszer időt kellett kérnie Vágó Attilának (32-22). A rövid pauza alatt sikerült is rendezni a sorokat, főleg a támadások befejezésében, s bár igyekeztek nagyon a vendégek is, a mieink végül nagyon sima, 36-25-ös sikerrel biztosították be első helyüket a Liga Kupa C-csoportjában,.

DKKA – Vasas SC 36-25 (18-14)

DKKA: Hlogyik – Mihály, Barján, Bulath, Nick, Ferenczy, Kazai. Csere: Wéninger (kapus), Szalai, Román, Horváth, Fodor, Moutsogianni, Schatzl, Matucza. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.