Modellváltásról döntött a Dunaújváros Egyetem szenátusa

Kölesdi Fanni - 2021. január 23. 11:22

Egyhangúlag támogatta a modellváltás lehetőségét, az erről szóló egyeztető tárgyalások kezdeményezését a Dunaújvárosi Egyetem szenátusa.

A kormány tavaly év végi döntésével hét felsőoktatási intézmény tíz kollégiumi épületét váltotta ki az addigi PPP-konstrukciókból Az intézkedés pénzügyi, jogi és gazdaságossági szempontból is kedvező az érintett intézmények számára, mivel azok a szerződések lezárásával jelentős megtakarításhoz jutnak, és mentesülnek az általuk viselt árfolyam- és kamatkockázatok következményei alól. A kormánydöntés alapján hét felsőoktatási intézmény esetében váltottak ki PPP-konstrukciós formában fenntartott kollégiumi férőhelyeket, az érintett intézmények között ott van a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) is – amely összesen négyszáz férőhellyel, két kollégiumi épülettel "gazdagodott" a döntésnek köszönhetően, derült ki a DUE közleményéből.
Szintén egyetemünkhöz kapcsolódó hír még, hogy a Dunaújvárosi Egyetem szenátusa az intézményfejlesztési tervvel összhangban több alkalommal napirendre tűzte a modellváltás kérdését, s a modellváltáshoz kapcsolódó elképzeléseket. Az egyeztető tárgyalások kezdeményezését és folytatását a szenátus egyhangúlag támogatta. Az Alkalmazott Tudományok Egyetemeként az iparvállalatokkal való szoros együttműködésre törekszenek, amelyet elősegíthet egy, a jelenleginél rugalmasabb kereteket biztosító, versenyképesebb modell; ezért az intézményfejlesztési tervben megfogalmazott célok elérése érdekében az egyetem vezetése a modellváltáshoz szükséges intézkedések elindítását kezdeményezte a fenntartónál.

Az egyetem az intézmény jövőjével kapcsolatos kérdésben a szenátus véleménye alapján járt és jár el. A modellváltás után az egyetem a piaci szereplők igényeihez gyorsabban alkalmazkodó, a fiatalok számára a jelenleginél is korszerűbb képzést biztosító intézménnyé válhat, nyomatékosítja a DUE közleménye.

(Archív fotó: Dunaújvárosi Egyetem)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Barangolás értékes nyereményekért – országos versenyt hirdet a Pannon

Barangolás értékes nyereményekért – országos versenyt hirdet a Pannon

2021. nov. 27.

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium online barangolásra invitál. Csapatok jelentkezését várják – a térségi megméretések után immár az ország bármely iskolájából! (X)

DSTV: szövetségi színtéren

DSTV: szövetségi színtéren

2021. nov. 20.

Sportdelegáció látogatott a Vasvári iskolába a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az idén fennállása 70 évfordulóját ünneplő intézményt a Sportiskolák Országos Szövetségének képviselői keresték fel. Hangkép.

Rudas: kincsvadászat – a pénz nyomában

Rudas: kincsvadászat – a pénz nyomában

2021. nov. 16.

Az elsők között tehették próbára tudásukat a Rudas középiskola diákjai a Pénziránytű Alapítvány által szervezett MoneyGo élménytúra során. Várt a vár, kalandra fel!

"… segítek, ahol és akinek csak tudok!"

"… segítek, ahol és akinek csak tudok!"

2021. nov. 09.

Rangos országos elismerést vehetett át a közelmúltban Budavári Sándorné Marianna: a szociális szférában is aktívan tevékenykedő dunaújvárosi óvodapedagógus a Pedagógusok Szakszervezetének Eötvös József Emlékérmét érdemelte ki. Életút és interjú a hajtás után.

Még lehet jelentkezni a Pannon szakmai nyelvvizsgáira

Még lehet jelentkezni a Pannon szakmai nyelvvizsgáira

2021. nov. 09.

A Pannon Oktatási Központ és Magángimnázium lehetőséget biztosít szakmai nyelvvizsga letételére angol és német nyelvből. Figyelem, a határidő közel van, november 12-ig, azaz péntekig lehet jelentkezni! (X)

Pedagógiai Szakszolgálatok Hete: gazdag kínálat a városban is

Pedagógiai Szakszolgálatok Hete: gazdag kínálat a városban is

2021. nov. 07.

Előadás, műhelybeszélgetés, bemutató foglalkozás, de még élménynap és kiállítás is színezi a Pedagógiai Szakszolgálatok Hete dunaújvárosi programsorozatának kínálatát. A szakmai sorozat hétfőtől csütörtökig tart, tele izgalmas és vonzó elemekkel.

Vasvári: színes, vonzó kínálattal csalogattak (galériával)

Vasvári: színes, vonzó kínálattal csalogattak (galériával)

2021. nov. 06.

Kajak-kenus toborzóval súlyosbították a Vasvári iskola immár hagyományos pályaorientációs napját pénteken délelőtt – a program érdekessége, hogy már az alsós diákokat is bevonták.