Modellváltásról döntött a Dunaújváros Egyetem szenátusa

Kölesdi Fanni - 2021. január 23. 11:22

Egyhangúlag támogatta a modellváltás lehetőségét, az erről szóló egyeztető tárgyalások kezdeményezését a Dunaújvárosi Egyetem szenátusa.

A kormány tavaly év végi döntésével hét felsőoktatási intézmény tíz kollégiumi épületét váltotta ki az addigi PPP-konstrukciókból Az intézkedés pénzügyi, jogi és gazdaságossági szempontból is kedvező az érintett intézmények számára, mivel azok a szerződések lezárásával jelentős megtakarításhoz jutnak, és mentesülnek az általuk viselt árfolyam- és kamatkockázatok következményei alól. A kormánydöntés alapján hét felsőoktatási intézmény esetében váltottak ki PPP-konstrukciós formában fenntartott kollégiumi férőhelyeket, az érintett intézmények között ott van a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) is – amely összesen négyszáz férőhellyel, két kollégiumi épülettel "gazdagodott" a döntésnek köszönhetően, derült ki a DUE közleményéből.
Szintén egyetemünkhöz kapcsolódó hír még, hogy a Dunaújvárosi Egyetem szenátusa az intézményfejlesztési tervvel összhangban több alkalommal napirendre tűzte a modellváltás kérdését, s a modellváltáshoz kapcsolódó elképzeléseket. Az egyeztető tárgyalások kezdeményezését és folytatását a szenátus egyhangúlag támogatta. Az Alkalmazott Tudományok Egyetemeként az iparvállalatokkal való szoros együttműködésre törekszenek, amelyet elősegíthet egy, a jelenleginél rugalmasabb kereteket biztosító, versenyképesebb modell; ezért az intézményfejlesztési tervben megfogalmazott célok elérése érdekében az egyetem vezetése a modellváltáshoz szükséges intézkedések elindítását kezdeményezte a fenntartónál.

Az egyetem az intézmény jövőjével kapcsolatos kérdésben a szenátus véleménye alapján járt és jár el. A modellváltás után az egyetem a piaci szereplők igényeihez gyorsabban alkalmazkodó, a fiatalok számára a jelenleginél is korszerűbb képzést biztosító intézménnyé válhat, nyomatékosítja a DUE közleménye.

(Archív fotó: Dunaújvárosi Egyetem)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Rajtra kész a Györösi Tehetséggondozó Program

Rajtra kész a Györösi Tehetséggondozó Program

2022. júl. 07.

Három szervezet közreműködésével hiánypótló kezdeményezés indult Dunaújvárosban. A Danube Education Foundation Alapítvány, az Innopark Nkft. és a Pécsi Tudományegyetem közös projektje pedagógusok és hátrányos helyzetű fiatalok számára jelent kiváló lehetőséget a fejlődéshez. 

DSTV: búcsú az iskolától

DSTV: búcsú az iskolától

2022. jún. 23.

A Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye végzős tanulói is elbúcsúztak a napokban az alma matertől. Mint a DSTV összegzéséből kiderül, a szülők jelenlétében, egy színvonalas búcsúrendezvény keretében ballagtak. Hangkép.
 

DSTV: elballagtak a móriczosok (galériával)

DSTV: elballagtak a móriczosok (galériával)

2022. jún. 22.

Ahogy országszerte mindenütt, a Móricz iskolában is újra "teljes fegyverzetben" készülhettek a nyolcadik évfolyamosok ballagására – az ünnepi eseményről szól a DSTV összegzése. Hangkép és galéria itt!

DSTV: dalözön a Széchenyiben

DSTV: dalözön a Széchenyiben

2022. jún. 12.

Szép közösségi kezdeményezésről tudósít a Széchenyi gimnáziumból a DSTV összegzése. Az intézmény kisgimnazistái Medárd napi dalözön címmel lepték meg hozzátartozóikat – a koncert átütő sikert aratott. Hangkép.

DSTV: gála koronázta a Móricz tanévét is (galériával)

DSTV: gála koronázta a Móricz tanévét is (galériával)

2022. jún. 08.

Három estén át töltötték meg a Bartók nézőterét a Móricz-gála vendégei, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény nebulói az évtizedes hagyományt folytatva változatos műsorral örvendeztették meg a nézőket. Hangkép és galéria itt.

DSTV: 70 évet ünnepelt a Vasvári (galériával)

DSTV: 70 évet ünnepelt a Vasvári (galériával)

2022. jún. 03.

Nagyszabású gálával ünnepelte alapítása 70. évfordulóját a Vasvári iskola a Bartók színháztermében, derül ki a DSTV összegzéséből. A látványos bemutató fókuszában természetesen a sport állt, de több műfajban is bizonyították tehetségüket a nebulók. Hangkép és galéria itt!

DSTV: bemutatóval búcsúztak az évtől

DSTV: bemutatóval búcsúztak az évtől

2022. jún. 02.

Gyűjteményes kiállításról tudósít az Arany János iskolából a DSTV összeállítása. Az intézmény felső évfolyamos rajz tagozatos diákjainak tárlata az év során végzett szakmai munkát összegzi a művészeti nevelés terén. Hangkép.