Szoboszlai és Karakas a legjobb

spigott - 2021. január 11. 21:14

A férfiaknál Szoboszlai Dominik, míg a nőknél Karakas Hedvig nyerte az Év sportolója díjat Nemzeti Színházban megrendezett M4 Sport - Az Év Sportolója Gálán.

Mivel a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány ellenére is megrendezi az M4 Sport - Az Év Sportolója Gála 2020 elnevezésű televíziós díjátadó ünnepséget, ezért ma este háromnegyed nyolctól, 1958 óta immáron 63. alkalommal választották meg a sportújságírók az esztendő legjobbjait. A Nemzeti Színházban megrendezett gálán az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos sportágak), az Év csapata (az egyéni sportágakban), az Év edzője (itt ezúttal jelölt volt egy fogyatékos sportolókkal foglalkozó edző is), MSÚSZ-MOB Életműdíj, az Év e-sportolója, az Év szabadidősport eseménye, az Év fogyatékos sportolója kategóriákban hirdettek győztest.

Az idei rendezvényt Dunaújvárosban is kiemelt figyelem övezte, ugyanis két kategóriában is volt esély a végső győzelemre. Az Év női sportolója kategóriában a mersini Európa-bajnokságon két aranyérmet szerző Kovács Zsófia került be a legjobb három közé Kapás Boglárka úszó, valamint Karakas Hedvig cselgáncsozó társaságában, míg a Kovács Zsófiával és Makovits Mirtillel felálló Európa-bajnoki bronzérmes magyar női tornász válogatottnak az egyéni sportágak csapatversenyében volt esélye a rangos díj elnyerésére.

A gála első elismerését, az Év e-sportolója Bereznay Dániel profi F1 eSport szimulátorversenyző vehette át virtuálisan Vlad Marinescutól, a Nemzetközi E-sport Szövetség elnökétől, míg Kucsera József és Tímár András, a Streetball Challenge főszervezői Az Év legjobb szabadidős sportrendezvényének járó díjat vehették át Dávid Kornéltól, hazánk máig egyetlen NBA-játékosától. Az Év fogyatékos sportolójának ezúttal Berente Judit szervátültetett sífutó, sílövőt választották, míg az egyéni sportágak csapatversenyében – a tavalyi évhez hasonlóan – Babos Tímea, Kristina Mladenovic tenisz párosa diadalmaskodott, megelőzve többek közt a történelmi Eb-bronzot szerző női tornász válogatottat, míg az Év sportpillanata Szoboszlai Dominik az izlandiaknak lőtt győztes gólja lett!

Képek forrása: MTI/Illyés Tibor

Ezt követte a számunkra legfontosabb díj, az Év női sportolójának járó elismerés, melyet sajnos nem Kovács Zsófia nyert el idén, hanem Karakas Hedvig, Eb-aranyérmes cselgáncsozó. A folytatásban taroltak a labdarúgók, ugyanis az Év edzőjének Marco Rossit, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányát választották, az Év csapata az Európa-bajnoki selejtezőket sikerrel megvívó magyar labdarúgó válogatott lett, míg az Év férfi sportolójának járó díjat Szoboszlai Dominik magyar válogatott labdarúgó vehette át.

A rovat további hírei: Sport

Már négy között a juniorok

Már négy között a juniorok

2024. jún. 28.

A vártnál lényegesen nagyobb csatában, de Izlandot is legyőzte a magyar U20-as női válogatott a korosztályos világbajnokság negyeddöntőjében.

DSTV: megszépül a sportcsarnok

DSTV: megszépül a sportcsarnok

2024. jún. 28.

Több pályázatnak is köszönhetően elkezdődött és jelenleg is zajlik a Dunaújvárosi Sportcsarnok játékfelületének parketta cseréje. Ezenfelül pedig az is jó hír, hogy a kiszolgáló helyiségeket is felújítják. Hangkép.

Hosszabbításban dőlt el az aranyérem sorsa

Hosszabbításban dőlt el az aranyérem sorsa

2024. jún. 28.

A Jóbarátok Ködi Generál együttese nyerte az idei Dunaújváros Kupát, miután 4-2-es győzelmet aratott a Kemi-Ker ellen a sorozat csütörtök esti fináléjában.

DSTV: főszerepben a sport

DSTV: főszerepben a sport

2024. jún. 27.

Júniusban is mozgalmas időszakot élt a Szent Pantaleimon Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közössége. Több programjuk is volt – ezek közül most a sportos elfoglaltság összefoglalója következik. Hangkép.

Torna: sorsoltak Párizsra

Torna: sorsoltak Párizsra

2024. jún. 27.

Női tornászaink felemáskorláton kezdenek az olimpián az utolsó csoportban. Mészáros Krisztofer az első csoportban, korláton mutatja be először a gyakorlatát.

Már az érmekért küzdenek csütörtökön

Már az érmekért küzdenek csütörtökön

2024. jún. 26.

A Kemi-Ker Kft. és a Jóbarátok Ködi Generál együttese jutott be a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának fináléjába.

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

2024. jún. 26.

A dánok elleni nyolcgólos győzelemmel nyerte meg középdöntős csoportját a két DKKA-játékossal felálló magyar válogatott a szkopjei U20-as világbajnokságon.