Akár Magyarország is megrendezheti az ökölvívók kvalifikációs tornáját

doszerk - 2021. február 18. 12:38

Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke szerint akár Budapest is megrendezheti az európai olimpiai selejtező folytatását.

A sportvezető az M4 Sport Sporthíradó című műsorában szerdán azt mondta, a múlt heti Bocskai emlékverseny rendezését mindenki, közte Umar Kremljov, a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) decemberben megválasztott elnöke is pozitívan értékelte. "Kremljov úr pozitívan ítélte meg a versenyrendezést, kiváló szakmai munkáról adott nyilatkozatot számunkra" - jelentette ki az elnök, aki szerint bebizonyították, hogy ilyen nehéz időszakban is lehet rangos nemzetközi sporteseményt szervezni. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság keddi döntésével kapcsolatban - amellyel törölte az ökölvívók júniusra tervezett világkvalifikációs versenyét, míg a tavaly félbeszakított európai ötkarikás selejtező folytatását júniusra tette át - úgy fogalmazott, óriási sportdiplomáciai teljesítmény lenne, ha a szervezet Magyarországnak ítélné oda a rendezést. "Állunk elébe a kihívásnak, amennyiben a NOB úgy dönt, hogy Magyarország lehet a lehetséges helyszín. Felkészültek vagyunk, a kormány és a sportvezetés is mögöttünk áll ebben a kérdésben" - emelte ki Bajkai István.

Pribojszki Katának (jobbra) még van esélye az olimpiára! (Képek: DO-archív)

A NOB várhatóan jövő hétfőn jelöli ki a kvalifikációs verseny új házigazdáját. A kontinentális kvótaszerző tornák közül az afrikai és az ázsiai/óceániai régió versenyeit meg tudták rendezni tavaly, az európai esemény három nap után félbeszakadt Londonban, az amerikai pedig el sem kezdődött - utóbbit május közepén Buenos Airesben tartják meg. A koronavírus-járvány miatt érvénybe léptetett különböző beutazási és egyéb szabályok miatt a Párizsba tervezett utolsó világkvalifikációs eseményt törölték, a francia fővárosban 53 tokiói hely talált volna gazdára. Ezeket a NOB tájékoztatása alapján a kontinensek között egységesen osztják el, a világranglistán pedig a 2017 óta elért eredményeket veszik majd figyelembe. A magyarok közül Gálos Roland (57 kg) az egyetlen, akit ez a döntés már nem érint komolyabban, ő ugyanis a brit fővárosban két meccset nyerve a nyolc közé került, ami olimpiai indulást ért a számára. Viszont az eldőlt, hogy a magyarok közül a ringben már csak Fodor Milánnak (63 kg), Pribojszki Katának (69 kg) és Nagy Tímeának (75 kg) lesz esélye kvótát szerezni, mivel Londonban Gáloson kívül már csak ők voltak versenyben, amikor leállították a viadalt.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.