Farsang Kupa a felkészülés jegyében

spigott - 2021. február 21. 13:03

A Széchenyi Pékség csapatának végső sikerét hozta az Arany iskola tornatermében megrendezett X. Farsang Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna.

Hosszú idő után rendezhetett újra kispályás labdarúgó tornát a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, mely szombaton reggel nyolc órától az Arany iskolában látta vendégül a X. Farsang Kupa elnevezésű viadalon résztvevő együtteseket. A harmad- és negyedosztályú csapatok számára kiírt viadalra nyolc gárda nevezését fogadták el a szervezők, akiknek – a csapatokhoz hasonlóan – nagyon oda kellett figyelni a járványügyi korlátozásokra is, így a zárt kapus megméretésre csak testhőmérséklet ellenőrzés és kézfertőtlenítés után, szájmaszkban mehettek csak be a torna résztvevői.

Akiket két négyes csoportba osztottak a szervezők, s a reggel nyolckor kezdődő csatározások első szakaszában körmérkőzéses rendszerben mérték össze egymással erejüket a csapatok. Az A-jelű négyest végül a Fast Fox gárdája nyerte két győzelemmel és egy döntetlennel, megelőzve a Tour-Mix, valamint az Egy Láda Sör és a FM Solarvill csapatait, míg a B csoport első helyét a Széchenyi Pékség szerezte meg az Időhúzók, a Real Concord, illetve a Szöglet FC előtt.

A következő szakaszban előbb a csoportok negyedikjei csaptak össze egymással a hetedik helyért, s itt a Szöglet FC büntetőkkel diadalmaskodott a FM Solarvill ellen, míg az ötödik helyet az Egy Láda Sör szerezte meg a Real Concord 3-2-es legyőzésével. Az elődöntőkből az Időhúzók és a Széchenyi Pékség jutott be a fináléba, ahol a Széchenyi Pékség örülhetett a 2-0-s győzelemnek, míg a bronzérmet a Fast Fox gárdája szerezte meg a Tour-Mix 3-1-es legyőzésével.
A végig remek hangulatú viadal után érthetően elégedetten értékelt Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, illetve Barta Endre, városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere is, aki a helyszínen tekintette meg a Farsang Kupa véghajráját.

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára: - Mivel a városi kispályás labdarúgó bajnokságban szereplő játékosok a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerének a tagjai, így a mostani torna megrendezéséhez kellett az MLSZ hozzájárulása is. A jelenlegi vírushelyzet miatt nagyon sok előírásnak meg kellett felelnünk a rendezéshez, ezeket a versenykiírásban is megfogalmaztuk, de a csapatvezetők, illetve a játékosok figyelmét is külön felhívtuk a kötelezően betartandó szabályokra, s büszkén mondhatom, hogy ezeket mindenki maximálisan betartotta, amiért mindenkinek jár a köszönet. Ami pedig magát a tornát illeti, fantasztikus érzés volt újra focizni látni a csapatokat, s bár a szurkolók ezúttal nem buzdíthatták őket, a sportértéke megvolt a viadalnak, újra pályára hozhattunk több mint nyolcvan játékost, ez volt most a legfontosabb.

Képek forrása: DLSZ (Ihász Martin felvételei)

Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere: - Kettős érzés van bennem, az első természetesen a biztonság, de nagyon örülök annak, hogy a szervezők odafigyeltek mindenre és betartják azokat a szabályokat, amelyeknek köszönhetően ezt a tornát meg lehetett rendezni. Az egészséghez hozzátartozik a mozgás, s Dunaújvárosban ennek óriási hagyománya van. Ezúttal is összejött nyolc csapat, színvonalas meccseket vívtak egymással, s bár nézők nem lehettek jelen, a résztvevő együttesek számára nagyon fontos volt ez a viadal, ami jó felvezetése lehet a bajnokság tavaszi szezonjának.

A X. Farsang Kupa végeredménye: 1. Széchenyi Pékség, 2. Időhúzók, 3. Fast Fox, 4. Tour-Mix, 5. Egy Láda Sör, 6. Real Concord, 7. Szöglet FC, 8. FM Solarvill

Különdíjak

Legjobb játékos: Széhn Bence (Tour-Mix)
Legjobb kapus: Kiss Gábor (Széchenyi Pékség)
Gólkirály: Cislo Bence (Széchenyi Pékség)
DLSZ+ díj: Gál György (Időhúzók)
Miklós István díj: Kiss Gábor (Egy Láda Sör)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.