Ügyészségi indítvány a borzalmas baleset okozója letartóztatására

Öcaline - 2021. február 5. 16:16

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt indítványozta az ügyészség annak a férfinak a letartóztatását, aki az M6-os autópályán, Adony térségében hátulról nekiütközött az előtte szabályosan közlekedő gépjárműnek; a baleset következtében egy gyermek elhunyt és öt személynek súlyos sérülése keletkezett.

A halálos balesetet okozó férfi letartóztatását indítványozta a Székesfehérvári Járási Ügyészség, erősítette meg dr. Varga Lóránt főügyészhelyettes honlapunkhoz eljuttatott összegzése. Az ügyészési dokumentum felidézi a borzalmas baleset körülményeit, mint írják a nyomozás adatai szerint a gyanúsított este az M6-os autópályán, Pécs felől Budapest irányába közlekedett, amikor Adony térségében a mintegy 150 km/óra sebességgel a külső forgalmi sávban utolért egy személygépkocsit, amelyben két felnőtt és három gyermek utazott. A gyanúsított későn észlelte az egyébként  megfelelően kivilágított járművet, és a hátsó részének ütközött.
A baleset során a hátul utazó, biztonsági övet viselő 11 éves gyermek a helyszínen életét vesztette, míg a gépkocsiban lévő további négy sértettnek, valamint a terhelttel együtt utazó személynek súlyos sérülése keletkezett.

A DO beszámolója a balesetről (katt) >>

Az  ügyészségi összegzés szerint a terhelt vér- és vizeletvizsgálata marihuána és kokain fogyasztásra utaló adatokat eredményezett, vezetéskori bódult állapota jelenleg nem megítélhető. A gyanúsított büntetett előéletű, cselekményét kábítószer birtoklásának bűntette, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatti felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próba idejének hatálya alatt állva követte el, amely alapján megalapozottan feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, vonatkozásában a bűnismétlés veszélye fennáll.

Őrizetbe vették a baleset okozóját (katt) >>

A Székesfehérvári Járásbíróság a terhelt letartóztatását nem rendelte el és egyéb kényszerintézkedést sem alkalmazott, az ügyész azonban a letartóztatás elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be, nyomatékosítja az ügyészségi közlemény.

(Archív fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.