A KMH nyerte a bajnokságot

spigott - 2021. március 20. 12:28

Megvédte címét az OB II-es bajnokságban a KMH SE gárdája, miután a döntő második mérkőzésén a véghajrában lőtt gólokkal aratott 4-2-es sikert a Worm Angels jégkorongozói ellen.

Győzelmi kényszerben korcsolyáztak jégre a Worm Angels jégkorong csapatának tagjai az OB II-es bajnokság döntőjének második, dunaújvárosi mérkőzésén a KHM SE ellen, ugyanis az előző hét szombati 7-3-as fővárosi vereség után mindenképpen nyernie kellett a mieinknek ahhoz, hogy maradjon esélyük a bajnoki cím megszerzésére a két nyer találkozóig tartó párharcban.

A címvédő persze szerette volna lezárni a sorozatot, s ennek megfelelő lendülettel vágott is neki a mérkőzésnek, melynek első harmadában egyértelmű fölényben is játszott. Az Angels védelme jól tette dolgát, míg a vasak között Vég kapus is remekelt, így hiába a fővárosi fölény, az első húsz percben nem tudott vezetést szerezni a KMH, mely megúszott egy végleges kiállítást is, mert a Szepessy Mátét agyrázkódással "kórházba küldő" Linus Schellin mindössze két percet kapott csúnya ütközéséért.

A térfélcserét követően sajnos megtörte gólcsendjét a KMH, mely Glofák 22. percben szerzett találatával került előnybe, ám sokáig nem örülhetett előnyének, mert az egyre veszélyesebben játszó Angyalok a 31. percben Erdélyi Tamás óriási bombájával egyenlíteni tudtak (1-1). A folytatásban két emberhátrányt is kivédekezett az Angels, ám a 46. perc elején Glofák újabb próbálkozása csúszott be Vég Ádám lábai között, így újra a mieinknek kellett futniuk az eredmény után (1-2).

Végh Zoltán felvételei

Ezt azonban ismét eredményesen tették jégkorongozóink, mert az 50. percben Minárik lőtt a kék vonalról a jobb felsőbe egy emberelőny végén, vagyis kezdődhetett minden elölről (2-2). Az újabb egyenlítés után akadt lehetőség a mieink előtt vezetés megszerzésére is, ám egy finoman szólva is véleményes emberelőnyből ez a vendégeknek jött össze, ráadásul Haider 54. percben szerzett találata után másfél perccel Schellin is bekotort egy Végről lecsorgó korongot, így az összecsapást végül 4-2-re, míg a bajnoki döntőt 2-0-ra nyerte a KMH.

A Worm Angels gárdájának azonban így sem lehet semmi oka a kesergésre, első OB II-es szezonjukban remekül helyt állva szerezték meg a bajnokság ezüstérmét.

Worm Angels – KMH SE 2-4 (0-0, 1-1, 1-3)

Worm Angels: Vég – Hüffner, Jobb, Győri, Horváth, Kedves (1) – Erdélyi 1, Szepessy G., Borbás, Kiss Á. (1), Papp Cs. – Bogó, Láng, Minárik 1, Szepessy M., Vojnits (2) – Krukk, Bába, Jelinek, Kis. Edző: Halász Gyula.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.