Döntőben a Worm Angels!

spigott - 2021. március 6. 8:01

Bejutott az OB II fináléjába a Worm Angels jégkorong csapata, miután 8-4-es győzelmet aratott a MAC Ikonok ellen az elődöntő harmadik, fővárosi összecsapásán.

A siker és a továbbjutás reményében vágott neki a MAC Ikonok elleni bajnoki elődöntő harmadik, utolsó mérkőzésének pénteken este negyed kilenctől a Worm Angels jégkorong csapata.
Halász Gyula együttese remekül kezdte a találkozót, s Hüffner távoli bombájával már a 7. percben megszerezte a vezetést, de sokáig nem örülhetett a fórnak, mert a harmad derekán előbb Inglis Márton, majd a 16. percben Inglis Ákos is bevette a mieink ketrecét (2-1). A szünetre azonban így is egállal vonultak a felek, mert mindössze egy perccel a lefújás előtt Kedves Alfréd mattolta a vendéglátókat, s kezdődhetett minden elölről (2-2).

A térfélcsere után újra fölénybe kerültek a mieink, akik Minárik góljával kerültek újra előnybe, majd miután Kiss Ákos és Hüffner is mattolta a házigazdákat, a 32. percben már 5-2-es dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző. Ugyan a MAC gárdája hamar szépített, a játék rész második fele is a Worm Angelsé volt, mely Papp Csaba révén állította vissza a két gárda közti korábbi különbséget (3-6).

Képek forrása: Utánpótlás Sportfotó archív

Az Angels lendülete a harmadik etapra is megmaradt, így Minárik második pontos lövése után már eldőlni látszott az összecsapás a 42. percben (3-7). A vendéglátók persze nem adták fel, de hiába szépítettek emberelőnyből a bő hat perccel a meccs vége előtt, Minárik újabb találata végleg eldöntötte a találkozót, melyet végül 8-4-re nyert meg együttesünk, mely így 2-1-re behúzta a párharcot, s készülhet a KMH SE elleni bajnoki fináléra.

MAC Ikonok – Worm Angels 4-8 (2-2, 1-4, 1-2)

Worm Angels: Vég – Hüffner 2 (1), Szepessy G., Borbás (2), Kiss Á. 1 (2), Papp 1 (1) – Bogó, Jobb, Minárik 3, Szepessy M. (1), Vojnits (1) – Erdélyi (1), Krukk, Horváth, Kedves 1 (2), Szepessy B. – Bába, Kis. Edző: Halász Gyula.

A rovat további hírei: Sport

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.