ISD Dunaferr: megszólalt az orosz fél – és aláírták a szerződést!

Öcaline - 2021. március 17. 18:35

Írásban is megerősítette az orosz Vnyesekonombank (VEB.RF) az ISD Dunaferr felé, hogy álképviselők próbálták hamis meghatalmazásokkal nevükben átvenni a vállalat irányítását. Szintén fontos fejlemény, hogy a DO-hoz eljuttatott közlemény szerint aláírták a befektetői szerződést.

A honlapunk hasábjain részletezett múlt pénteki akció kapcsán a bank azt is megerősítette, hogy a maga részéről szintén megtette a szükséges ellenlépéseket, mert ezt a támadást nem tolerálhatják. A közlemény szövegét a téma fontosságára tekintettel betűhíven közöljük, belső oldali képeink az orosz fél hivatalos összegzésének részleteit mutatják!

Tisztázni a tisztázandókat!

Az ISD Dunaferr Zrt. szeretné a közvélemény előtt újra tisztázni, hogy azok a dokumentumok és meghatalmazások, amelyek alapján a vállalat ukrán kisebbségi tulajdonosaihoz köthető álmegbízottak bejelentkeztek a gyár átvételére, nem valódiak, hamisak. A vállalat fő stratégiai partnere, az orosz VEB.RF is megerősítette, hogy nem adott megbízást senkinek, hogy eljárjanak a nevében a Dunaferr "tulajdonosaként".

Mint ismert, március 5-én egy ukrán érdekcsoport, a Tatjana Taruta köreihez tartozó Nataliya Bashinskaya és egy Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó ukrán állampolgár – több ukrán és magyar személy kíséretében – hamis meghatalmazásokkal próbáltak belépni a vasmű területére, hogy átvegyék a cég feletti irányítást, természetesen sikertelenül, és ez a jövőben is így lesz.

A Dunaferr az ügyben már megtette a rendőrségi feljelentést Magyarországon és az orosz ügyészség is nyomozást indított.
A hazugságok és hamis iratok rendkívül nehéz helyzetet teremtenek, de a vezetés célja továbbra is az, hogy a törvényes többségi tulajdonosok érdekeinek megfelelően biztosítsa a vállalatcsoport hosszú távú fennmaradását, és ne engedjen a fenyegetésnek, megtévesztésnek.

A gyár túlélésének egyetlen esélye egy tőkeerős befektető bevonása, aki azonnal képes olyan erős pénzügyi hátteret biztosítani a vállalatnak, amely lehetővé teszi, hogy a termelés felpörgetésével a Dunaferr akár már rövid távon is komoly bevételekhez jusson. 

Aláírták a befektetői szerződést!

A vállalat örömmel tájékoztat mindenkit, hogy a befektetővel a szerződés aláírása a napokban megtörtént. A szerződés hatályba lépésének már csak néhány további feltétele van hátra, amelyek előre láthatóan heteken belül teljesülnek.  Ha ez a szerződés hatályba lép, a Dunaferr működése hosszú távra biztosított lesz – mindezért a vállalat vezetése mindent megtesz, és ebben kéri minden partnere együttműködését is. Ebből a szempontból is kiemelten fontos, hogy a minden jogi alapot nélkülöző próbálkozásokat csírájában elfojtsák. 

Kérjük partnereinket, a felügyelő szerveket és minden érintettet, hogy a fenti okok miatt ne adjanak hitelt a hamis papírokra alapozó ukrán érdekcsoport egyetlen nyilatkozatának sem.

(Címlap- és nyitókép: Németh Zsolt; belső oldali illusztrációk: részletek az orosz fél hivatalos leveliből)

 

A rovat további hírei: Dunaferr

Ukrán céggel tárgyalt az Orbán-kormány a Dunaferr jövőjéről

Ukrán céggel tárgyalt az Orbán-kormány a Dunaferr jövőjéről

2023. feb. 03.

A Népszava értesülései szerint a Metinvest két stratégiai vezetője folytatott tárgyalásokat a gazdaságfejlesztési tárca iparpolitikáért felelős államtitkárával. 

Több kérő is látszik a vasgyár körül – az állam nincs köztük

Több kérő is látszik a vasgyár körül – az állam nincs köztük

2023. jan. 20.

December végén érkezett a hír, hogy egy újabb rendeletmódosítással azonnal elrendelhető a Dunaferr felszámolása. A nagy múltú cégnél azóta a felszámoló irányít, a várva várt befektetőről azonban egyelőre keveset tudni, pedig nélküle nem lehet megoldani a helyzetet. 

A Metinvest is a radaron – új kérő a Dunaferrért?

A Metinvest is a radaron – új kérő a Dunaferrért?

2023. jan. 10.

Miközben a vállalatcsoport "őrlángon" üzemel és javában tart a felszámolás, a sokat emlegetett angol Liberty mellett egy másik, még komolyabb acélpiaci szereplő is versenybe szállt a Dunaferr tulajdonlásáért, értesült a DO.

Portfolio: a támadások hozták nehéz helyzetbe a Dunaferrt

Portfolio: a támadások hozták nehéz helyzetbe a Dunaferrt

2022. dec. 06.

Exkluzív interjút adott az ISD Dunaferr Zrt. helyzetéről a Portfolio.hu gazdasági portálnak Sevcsik Mónika; a vállalatcsoport RMS és HR igazgatója szerint a Dunaferrt ért támadások bizonytalanították el a partnereket – a jelen a túlélésről és az újraindulás feltételeinek megteremtéséről szól, állítja.

Terjedelmes választ adott a Dunaferr vezetése a Portfolio.hu tegnapi cikkére

Terjedelmes választ adott a Dunaferr vezetése a Portfolio.hu tegnapi cikkére

2022. dec. 02.

A menedzsment azért tartotta fontosnak a válaszadást, mert a gazdasági portál szerint a vállalatcsoport kapuin belül megkezdődött az üzemek biztonságos lekapcsolásának előkészítése.

ISD Dunaferr: szabálytalan volt a közgyűlés

ISD Dunaferr: szabálytalan volt a közgyűlés

2022. nov. 24.

Nyilvánosságra hozta a vállalatcsoport partnereinek írt tájékoztató levelet az ISD Dunaferr Zrt. – a téma fontosságára tekintettel betűhíven közöljük a DO-hoz is eljuttatott, Evgeny Tankhilevich legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettes  és dr. Nagy Péter ügyvéd jegyezte dokumentumot!

A Dunaferr közleménye: ál-Habsburg után újabb álképviselők tűntek fel

A Dunaferr közleménye: ál-Habsburg után újabb álképviselők tűntek fel

2022. nov. 21.

Szabálytalan közgyűléssel, alaptalan nyilatkozatokkal tesznek próbát a cégfoglalásra az ISD Dunaferr Zrt.-t támadó körök, áll a vállalatcsoport friss közleményében. Betűhív közlés.