ISD Dunaferr: nem született, nem születhetett döntés

Öcaline - 2021. március 27. 13:19

Kemény hangú közleményt adott ki az ISD Dunaferr Zrt. az "ukrán agresszorok hatalomátvételi kísérlete" kapcsán. Fontos témához betűhív közlés dukál, íme!

Az ISD Dunaferr Zrt. sajtóközleményben tájékoztatta partnereit – a téma fontosságára tekintettel betűhíven közöljük a DO-hoz eljutott dokumentumot. Íme! 
A kétes hátterű ukrán agresszorok képviselői megtévesztettek néhány kisebbségi tulajdonost, majd március 26-án, pénteken hamis meghatalmazásokkal – internetes kapcsolaton keresztül – összejövetelt tartottak, és ismételten megpróbálták átvenni a Dunaferr vezetését, hogy a vállalat vagyontárgyait jogellenesen megszerezzék. 

Ennek az összejövetelnek azonban semmiféle jogi alapja nem volt, a Dunaferr-re nézve semmiféle döntést nem születhetett. 

A vállalat legitim vezetése természetesen megteszi a szükséges jogi lépéseket – a vezetés továbbra is a helyén van, a termelés pedig folyamatosan biztosított a befektető aktív közreműködésével. Kérjük, senki ne adjon hitelt az álhíreknek, mind a Vnyesekonombank, mind a társaság főrészvényese, mind pedig a meg nem téveszthető további részvényesek megteszik a szükséges jogi intézkedéseket.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy megalapították a befektető új magyarországi társaságát is, tehát a folyamatok jó irányba haladnak az ukrán agresszorok törekvéseitől függetlenül. 

Tájékoztatunk mindenkit, hogy folyamatban van a tényleges és legális igazgatóság működésének a helyreállítása is, ami véglegesen le fogja állítani az ukrán támadásokat. 

Ezeket a gátlástalan személyeket nem szabad komolyan venni, sem a Dunaferr működése, sem annak vagyona nincs veszélyben.

A Dunaferr kéri minden partnerét, hogy a továbbiakban is az eddigiek szerint folytassák az együttműködést, a Dunaferr munkatársaival tartsák a kapcsolatot, és hagyják figyelmen kívül az ukrán agresszorok megkereséseit.

(Archív fotó: Németh Zsolt)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

2021. máj. 13.

Semmis a cégbíróság végzése, új eljárás jöhet; jogilag talán nem teljesen egzakt, de nagyon rosszul áll a cégcsoport irányításának átvételét szervező alakulat szénája. Sajtóközlemény.

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

2021. máj. 06.

Hivatalos közleményben fejtette ki a mai "közgyűlési kísérlettel" kapcsolatos álláspontját az ISD Dunaferr Zrt. A DO a téma jelentőségére tekintettel betűhíven közli a dokumentumot. A történet folytatódik – és legalább május 20-ig várni kell a megoldásra.

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

2021. ápr. 29.

Több tételben cáfolta Szergej Taruta állításait az ISD Dunaferr Zrt. – a cégcsoport szerint az ukrán kisebbségi tulajdonos nem higgadt és főként nem megbízható üzletemberként járt el valójában, mint ahogy feltüntette magát  egy nyilatkozatában.

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

2021. ápr. 22.

Tudtuk, persze, csak nem sejtettük – az igazi Habsburg tisztázta a tisztázandókat, adta hírül a Euronews. Most már tényleg csak ET vagy a Hétszűnyű Kapanyányi Monyók hiányzik, hogy kerek legyen a Monty Python-i magasságokat ostromló történet.

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

2021. ápr. 22.

Hivatalos közleményben cáfolja az új cégvezető kinevezésével kapcsolatos (ál)hírt az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje. Jogi lépéseket tesznek, feljelentés születik az ügyben. Betűhív közlés.

DSTV: támadás a Dunaferr ellen

DSTV: támadás a Dunaferr ellen

2021. ápr. 20.

Terjedelmesebb összeállításban dolgozza fel az országos visszhangot kiváltó péntek esti eseményeket a DSTV stábja. A riportban idézik Kálló Gergely országgyűlési képviselő és Stummer János bizottsági elnök álláspontját is. Hangkép.