Közeleg az óvodai beiratkozás

Kölesdi Fanni - 2021. március 13. 17:48

Az alaphírt már közöltük, most itt egy részletesebb összegzés – idén két napon át, április 7-én és 8-án 8 és 17 óra között lesznek az óvodai beíratások. Tételes tudnivalók és "főszabályok" a hajtás után.

A járványügyi helyzetre tekintettel idén a beiratkozás is más lesz, mint korábban megszokhatták: az intézmény tájékoztatása szerint a szülőknek ki kell tölteniük egy jelentkezési lapot, amelyen az alapadatok mellett meg kell jelölniük azt a három óvodát, amelyek közé szeretnék, hogy a gyermek felvételt nyerjen.  

Online tájékoztatás, online jelentkezés

A járványügyi helyzet okozta szigorítások miatt intézményeinkről csak online tájékozódhatnak a szülők – mondta lapunknak Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője:
– Évről évre bevett szokás, hogy a szülők a beíratás előtti időszakban személyesen tekinthetik meg az általuk preferált intézményeket, megismerkedhetnek az óvónőkkel és ezáltal könnyebb az óvoda kiválasztása. Idén azonban – akár csak tavaly – a pandémia miatt ez elmarad. A tájékoztatás érdekében frissítettük a honlapunkat, ahol mind a 12 óvodánk rövid ismertetője és programja megtalálható, segítséget nyújtva ezzel a szülőknek a választásban. 

Mint az óvodavezető hangsúlyozta, mindezek mellett a beiratkozáshoz szükséges adatlapot is itt találják meg a szülők – akiket arra kérnek, a valós adatok alapján töltsék ki a dokumentumot. A kitöltés után a szülők aláírva, beszkennelve küldhetik az adatlapot a beiratas@gmail.com e-mail címre, vagy papíralapon az erre a célra a Lilla közi intézményben kihelyezett gyűjtődobozba is bedobhatják azt a már említett két napon 17 óráig – részletezte a jelentkezés menetét Gyenes Józsefné. 

Sok szempont szerint dönthetnek

Az intézményvezető kiemelte még, hogy a szülőknek az adatlapon három óvodát kötelező megjelölniük. Arra kéri őket, hogy azt a három óvodát jelöljék meg, ahová szívesen íratnák be a gyerkőcüket. Ugyanakkor, mint ahogyan fogalmazott "igencsak összetett, hogy egy gyermek melyik óvodába kerül", hiszen sok szempontot figyelembe kell venniük. Ilyen például az, hogy az adott óvoda milyen távolságra helyezkedik el a lakóhelytől, illetve a szülő munkahelyétől:
– Sokszor ér bennünket az a vád, hogy nem kerül be a kisgyermek abba az óvodába, ahová körzetileg tartozik. Tudni kell azonban, hogyhogy ha egy szülő a közelben dolgozik, de egy másik városrészben él, és az indokai között szerepel, hogy munkába menet beadja a gyermeket az óvodába, és hazafelé el tud érte jönni, mert így időben jobb neki, ugyanolyan prioritást élvez, mint aki ott lakik az adott körzetben.

Fontos a felelősség

Barta Endre alpolgármester a beiratkozás menetéről elmondta: a jelenlegi járványügyi helyzet mindenkit próbára tesz – a kormány által elrendelt, március 8-án kezdődött rendkívüli szünet az óvodákban még inkább megnehezíti a szülők hétköznapjait. Ugyanakkor kiemel  te, hogy az intézmények ez alatt az idő alatt is gondoskodnak a felügyeletről, az óvodai dolgozók pedig lelkiismeretesen ellátják a munkájukat. 
Az alpolgármester kiemelte: bízik abban, hogy az óvodai beíratások zökkenőmentesen zajlanak majd, köszönhetően a szülők együttműködésének. 

A Dunaújvárosi Óvoda 12 tagóvodájáról, a körzethatárokról és a beíratás menetéről további részleteket az intézmény hivatalos oldalán találhatnak – az összeállításban említett jelentkezési lap is itt tölthető le –, az oldal közvetlenül az alábbi címről érhető el!

Dunaújvárosi Óvoda – hivatalos oldal (katt) >>

(Címlap- és nyitókép: dunaujvaros.hu; belső oldali kép: Végh Zoltán; belső oldali illusztráció: Dunaújvárosi Óvoda) 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV : készségfejlesztés a Móriczban

DSTV : készségfejlesztés a Móriczban

2021. okt. 27.

Rendhagyó bemutató órába enged bepillantást a DSTV összeállítása. A Móricz iskola nebulói sok-sok játékkal fűzerezett készségfejlesztő foglalkozáson vehettek részt. Hangkép.
 

Képezze magát a Pannon kínálta lehetőségeket kihasználva!

Képezze magát a Pannon kínálta lehetőségeket kihasználva!

2021. okt. 27.

Érdemes jelentkezni a Pannon Oktatási Központ és Magángimnázium novemberben kezdődő képzéseire! (X)

DSTV: mozgalmas és színes Gárdonyi gála

DSTV: mozgalmas és színes Gárdonyi gála

2021. okt. 23.

Gálával ünnepelt a Gárdonyi iskola, derül ki a DSTV összeálíltásából. A tánc tagozatára méltán büszke intézmény ugyan 41 éve bontott zászlót, de a korábbi korlátozások miatt a fennállása 40. jubileumára is emlékezett a Kultik Moziban rendezett eseményen. Hangkép.

Nyílt nap és Halloween-party a Pannonban

Nyílt nap és Halloween-party a Pannonban

2021. okt. 21.

A hagyományostól eltérő módon, de hagyományos programként ismét Nyílt napot szervez a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziuma október 22-én, pénteken, 15 órakor az intézmény udvarán. (X)

Hankook: legyen ön "Az év digitális oktatója"!

Hankook: legyen ön "Az év digitális oktatója"!

2021. okt. 15.

Új elemmel bővítette népszerű programját, idén pedagógusok pályázatait várja a Hankook Tire november 2-ig. Újra itt a HOPP – katt a részletekért! (X)

Vasvári 70: aszfalton az iskolatörténet (galériával)

Vasvári 70: aszfalton az iskolatörténet (galériával)

2021. okt. 12.

Remek akcióval ért véget a jubileumi Vasvári-hét: az idén 70 éves születésnapját ünneplő intézmény diákjai aszfaltrajzokon emlékeztek és emlékeztettek az évfordulóra.

Országos versenyen aratott diadalt a Móricz

Országos versenyen aratott diadalt a Móricz

2021. okt. 11.

Két rangos elismerést is kivívott az intézmény, ezúttal ráadásul nem az ének-zene frontján: a Móricz udvarára telepített iskolakert lett díjazott egy országos erőpróbán. Gratulálunk a diadalhoz!